מתי להחליף נעלי ספורט?

רואיך

New member
מתי להחליף נעלי ספורט?

שלום. רציתי לדעת איך יודעים מתי להחליף נעלי ספורט. הנעליים שלי נועדו אך ורק לספורט עצמו - הליכה על הליכון ולא לשום דבר אחר ולכן חיצונית הן נראות עדיין כחדשות. כעת נוצרו לי יבלות וחתכים בכפות הרגליים במהלך אימון ואני לא בטוחה אם בגלל שהגיע הזמן להחליפן או כי עשיתי מאמץ רב מדי (שעה וחצי ברציפות). תודה על ההתייחסות וחג שמח

leahle

New member
תראי

אני לא מקצועית כמו רבים פה, ותמיד גורם לי פחד לענות על שאלות:)) אבל כאחת שעברה אינספור נעלי ספורט והליכות וכו´... אני יכולה להגיד לך שנעל לא אמורה להביא לתוצאות של יבלות ופצעים, גם אחרי הליכה של שעה וחצי (שזה אגב זמן סביר לחלוטין!) אז או שבכל זאת הנעלים כבר לא בסדר, או שזאת בעיה אחרת, וכדאי שתבדקי את זה, יבלות הופכות את ההליכה לסיוט נוראי... וחבל...

liorsion

New member
החלפת נעליים ויבלות

כמו שנאמר קודם, יבלות לא נגרמות מנעליים ישנות אלא מנעליים לא מתאימות או לפעמים גרביים לא מתאימות - אם הגרב לא ממש "יושבת" אז יכולות להיות שריטות וחתכים במיוחד לאחר מאמץ קשה (כשמזיעים יותר). אך באופן כללי רוב הסיכויים שהנעליים לא ממש מתאימות לך. דרך אגב, אין בהכרח קשר לטיב הנעליים. היו חי בעבר נעליים טובות מאוד (בעיקר אדידס, משום מה) שפשוט לא התאימו לרגל בצורה טובה ונפתרתי מהם כמעט ללא שימוש.

qweasd

New member
2 אפשרויות

1. גרביים לא טובות, שלא נצמדות לרגל ויוצרות חיכוך 2. קשירה לא מספקת של הנעל. 3. נעלים לא מתאימות: זו הפעם הראשונה שאתה עושה מאמץ ממושך?

רואיך

New member
נעליים

תודה לכולם. לא, אני מבצעת פעילות מסוג זה כבר כמה שנים. אבל, כרגע היתה הפסקה של כשבועיים ואז כשחזרתי החלטתי בבת אחת להעלות את האימון משעה לשעה וחצי. השאלה היתה מתוך התלבטות - האם עבר זמנם של הנעליים או שהעמסתי על עצמי יותר מדי (או אולי שניהם?).

liorsion

New member
both

about shoes: the general lifetime of running shoes is from 300-500 miles, that´s 500-800k. After that, you should change shoes (yes, us long distance runners change shoes every +- 3 months..). General problems that might be caused from old shoes are knee and leg pains, but as i´ve said, hardly what you had. about enlarging the training time: the general rule of thumb is not to do more than 10% more very week.

למעלה