מתי להחליף מיטה לתינוק?

אסףף12

New member
מתי להחליף מיטה לתינוק?

יש לי ילד כמעט בן שנתיים, עד מתי אפשר להשאיר אותו במיטת תינוק?

אסףף12

New member
אבל ברגע שהוא יודע לרדת לבד....

ברגע שהוא יודע לרדת לבד אי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור.....

ולכן, כשרואים שהוא מנסה להרים רגל, או

עושה סימנים של רוצה לנסות לצאת לבד, צריך להעביר למיטת נוער (או מיטת מעבר) לפני שהוא באמת ינסה ויפול. אצלי, כולם עברו לפני גיל שנה וחצי...

מתלבטת באותו העניין

הקטנציק שלי שם רגל מעל המיטה אך לא מצליח לצאת, אני חוששת לשים לו מיטת מעבר או מיטה רגילה, כי אני מפחדת שהוא יתגלגל ויפול ממנה, וכמו כן גם לא ידע לרדת ממנה. אבל עדיין יש לי פחד שהוא יצא מהמיטה שלו יש רעיונות?

כן, זה בדיוק השלב להעביר למיטה רגילה.

הוא לא יתגלגל ממנה, בשביל זה יש לה מעקה, ואפילו עדיף מזרון על הרצפה מאשר להגיע לפעם שהוא ייתן קצת יותר תנופה או שתהיה שמיכה מגולגלת והוא יטפס עליה ויפול.

Alexis07

New member
עד שהוא יגיע לגובה המיטה

ברגע שהילדה שלי התחילה לטפס על הסורגים של מיטה,יותר נכון ברגע שראיתי את זה למחרת היתה לנו בבית מיטת מעבר בגיל 1.8

חחח אני מדמיינת את שיחת הטלפון לבעלך

"אל תשאל מה קרה....ואל תחזור הביתה בלי מיטת מעבר!"

Alexis07

New member
דומה אבל האמת שזה היה ככה:

" אל תשאל מה קרה ................. אני לא חוזרת היום בלי מיטת מעבר הביתה!!!!!"

washi tashi

New member
אנחנו עדיין עם מיטת תינוק

הדובשן בן שנתיים ורבע. ניסינו להעביר אותו למיטת מעבר ונתקלנו בהתנגדות עזה.

down under1

New member
ואצלנו היה במיטת תינוק עד כמעט 3

ידע להכנס ולצאת ממנה לבד ונשאר לישון בה כי ההורים שלו ממש שונאים להתסובב בחנויות רהיטים
אבל לקראת גיל 3 קפץ במיטה והיא נשברה. אז הוא עבר למיטת אורחים - מיטה זוגית, שוב כי ההורים שלו התעצלו להסתובב בחנויות רהיטים. וזה שהוא במיטה זוגית זה הכי כיף! הוא חולה או מתעורר או משהו פשוט מתקרבלים לידו ונרדמים או שלא...

נסילה

New member
אצלנו.....

נסענו לחופש שהבת שלי היתה בת 1.8 ווהיא ישנה במלון על ספה נפתחת - חזרנו וקנינו לה מיטה. גם הייתי בהריון ולא רציתי שתרגיש שהתינוק לקח לה את המיטה. המעבר עבר חלק, עשינו מסיבת מיטה חדשה עם בלונים ומלא התלהבות וזה הצליח.

Snagit

New member
../images/Emo207.gif מיטת מעבר או מיטת נוער?

נראה לי ביזבוז להשקיע כסף על מיטת מעבר. מה היתרונות מול מיטת נוער?

האמת שהדבר הכי חשוב הוא המעקה

אם למיטת הנוער אפשר לחבר מעקה בטיחותי אז זה לא כ"כ משנה. הבדל נוסף שמשמעותי אולי לחלק מהילדים זה שמיטת הנוער גדולה בהרבה ממיטת התינוק ויש ילדים שלא ימצאו את עצמם במיטת הנוער. אם הילד רגיל להתכרבל בפינה של מיטת התינוק, צמוד לסורגים, ובכלל נראה לך שטוב לו יותר במקומות קטנים וצפופים יותר, אז למיטת המעבר יש יתרון מהבחינה הזאת. מצד שני, תמיד אפשר לקנות מין נחש פוף רך כזה ואיתו להקטין את המיטה. חוץ מזה מיטת מעבר בד"כ נמוכה יותר אז לילד שעוד לא יורד טוב ממקומות גבוהים זה יתרון, וכמובן שאם אין המון מקום בחדר אז מיטת מעבר זה יתרון. אחרת אפשר ישירות למיטת נוער.

היתרון העיקרי במיטת מעבר הוא שהיא קטנה

יותר. לנו פשוט לא היה מקום בחדר בדירה הקודמת, והיינו לקראת מעבר דירה (הם היו 3 באותו חדר לפני שהשוודית נולדה, הם מאוד אהבו וזה היה כמו בית תינוקות בקיבוץ), אז קנינו מיטת מעבר.

אסףף12

New member
אז מה בעצם אתם מציעים לי?

לנו בבית יש מיטת נוער. להעביר אותו אליה?

אבל תתארי את התנאים בבית

יש מקום בחדר הילדים למיטת נוער? אפשר לחבר למיטת הנוער מעקה בטיחותי? הילד יכול לרדת לבד ממיטת הנוער ולעלות עליה לבד? הילד הוא טיפוס שירגיש בנוח במיטה גדולה או שהוא מאוד צריך את הפינה שלו? איך אפשר לתת לך תשובה שחור/לבן כשזה תלוי בכל כך הרבה דברים?

אסףף12

New member
המשך לתשובה

יש לנו בחדר מיטת נוער שהיתה של בעלי,חוץ מהמיטת תינוק של הבן שלי. האופציה שלי היא: לאחסן את מיטת התינוק וליקנות משהו חדש או לשים מעקה בטיחות למיטת הנוער. מה אתה מציע?

UmaGuza

New member
אם המיטה קיימת ממילא בחדר

ברור שעדיף לקנות לה מעקה ולהעביר את הילד אליה, במקום להכניס לחדר מיטה נוספת. השיקול העיקרי בעיני (לא היחיד אבל העיקרי) למיטת מעבר לעומת מיטת נוער הוא שתופסת פחות מקום בחדר, אבל אם ממילא כבר קיימת מיטת נוער בחדר, חבל לבזבז מקום נוסף וחבל להוציא כסף נוסף על מיטת מעבר.

אסףף12

New member
אבל צריך להכין את הילד?

או שפשוט לילה אחד לשים אותו במיטת הנוער עם מעקה?

למעלה