מתי כספי ז"ל😪🕯

שמלת תחרה1

Well-known member
מתי כספי, מגדולי היוצרים במוזיקה הישראלית, הלך לעולמו בגיל 76.

מתי כספי נלחם במחלת הסרטן, ונכנע לו.
מתי כספי נלחם בגנב יצירתו וזכה, הלוואי והיה הפוך.

מתי כספי קיבל פיצוי עשרות אלפי שקלים על הפרת זכויות יוצרים
היוצר והמלחין תבע מועמד לראשות עיר שהשתמש, במסגרת הקמפיין שלו, בשיר "סיבה טובה" ללא רשותו. הוא ניצח ונפסקו לטובתו 78,500 שקל.

שמלת תחרה1

Well-known member

היוצר והמלחין תבע מועמד לראשות עיר שהשתמש, במסגרת הקמפיין שלו, בשיר "סיבה טובה" ללא רשותו. הוא ניצח ונפסקו לטובתו 78,500 שקל.
איך כוכב אחד מעז: השירים הגדולים של מתי כספי | N12 https://share.google/KSizWOzG6xezD7PoU
• שלמה ארצי: "שום מנגינה ושום שיר של מתי לא ילכו לאיבוד עם לכתו המעציב כל כך" • גלי עטרי: "איש מיוחד במינו, מכל הבחינות: ההומור שלו, האישיות שלו, מלודיסט בחסד"

מתי כספי ז"ל😪🕯​

אומן מוכשר שארצנו איבדה, אם כי בשנותיו האחרונות לפני שחלה, העדיף לא לחיות בארץ כי לא אהב את אשר קרה כאן.
גם לא היה איש משפחה ובתו מנישואיו הקודמים שמרה לו טינה עד יומו האחרון -
אישית לא אהבתי את רוב שיריו, שיעממו אותי, אום על טעם וריח אין להתווכח ואני בדעת מיעוט.
ברגע שלא מגלים בהתחלה, זה כמעט בלתי הפיך, נכון למדע היום.
השאלה, מה סכום התביעה הראשוני?

mיטלמן

Well-known member
אומן מוכשר שארצנו איבדה, אם כי בשנותיו האחרונות לפני שחלה, העדיף לא לחיות בארץ כי לא אהב את אשר קרה כאן.
גם לא היה איש משפחה ובתו מנישואיו הקודמים שמרה לו טינה עד יומו האחרון -

אישית לא אהבתי את רוב שיריו, שיעממו אותי, אום על טעם וריח אין להתווכח ואני בדעת מיעוט.

ברגע שלא מגלים בהתחלה, זה כמעט בלתי הפיך, נכון למדע היום.

השאלה, מה סכום התביעה הראשוני?
300000 ₪.

בדרך כלל זה חסר חשיבות. מענין אולי את הציבור הרחב, אבל בעולם המשפט ידוע מראש שאין שום קשר בין הסכום שנתבע בתיקים כאלה לסכום שיכול להיפסק בסוף ההליך.
אכן, רק נותן סדר גודל של מה התביעה רצתה.
כמובן, שהסכום תמיד מנופח מעט בכדי שיהיה מה להוריד.
בנוסף, גם הסכום שמקבלים בסוף, הוא לא נטו, כי הוא כולל החזר הוצ' משפט.

Harrington

Well-known member
מנהל
אכן, רק נותן סדר גודל של מה התביעה רצתה.
כמובן, שהסכום תמיד מנופח מעט בכדי שיהיה מה להוריד.
בנוסף, גם הסכום שמקבלים בסוף, הוא לא נטו, כי הוא כולל החזר הוצ' משפט.
לגבי הסיפא, זה כבר תלוי בכלי התקשורת המדווח. בעקרון הסכום שייפסק כפיצוי בפסה"ד דווקא לא יכלול את הוצאות המשפט ואלו ייקבעו בנוסף לפיצוי בגין הוצאת הדיבה.
לגבי השאר, יש שיקולים שונים בקטע הזה. אכן יש שמנפחים את הסכום כדי שיהיה מה להוריד, אבל אם עו"ד מעורב זה בדרך כלל לא יהיה הענין. הסכום יכול להיות מנופח לצורך הכותרות בתקשורת (שאוהבים לפרסם על 'תביעת מליונים נגד X' על אף שהם יודעים שמדובר בחרטוט מצוי), ויכול שייעשה כדי להצדיק סעיף בחוק שדרכו יבקשו להוכיח את הזכות לפיצוי.

למעלה