מתי כן מקפיצים כתה?

מתי כן מקפיצים כתה?

או גן..
הבן שלי בן כמעט 5, מסיים גן טרום חובה דו גילאי, מפותח קוגניטיבית הרבה מעל לבני גילו (מוכר לנו, גם אחיו הגדול כזה), אך הסיבה העיקרית בגללה אנחנו בכלל חושבים על זה היא שהוא שתעמם עם בני גילו, הם קטנים עליו ומאז ומתמיד מעניינת אותו חברתם של גדולים יותר. בגנים הדו גילאיים תמיד מצא את הילדים שהיו גדולים ממנו בשנה וחצי+. הוא מפותח מאוד גם רגשית, יש לו חשיבה בוגרת ומודעות חברתית גבוהה. אנחנו מתלבטים אם יש אפשרות לדלג על גן חובה ולהעלות אותו ישר לכתה א. אני רואה סביבי שהנטיה היא דווקא הפוכה אבל במקרה שלו, עוד שנה של אותו הדבר נראית לא הכרחית בלשון המעטה.
יש כאן הורים לילדים שדילגו על שנה בגן? זאת בכלל אופציה?

פולספגן

New member
וביחס לילדי גן חובה?

אגב, אל תהיי בטוחה שהוא יהיה גבוה אם עכשיו הוא לא גבוה, כי יש דברים שמשפיעים בנוסף לגנטיקה.

גרא.

New member
חתולה פרסית,הדלגה(הקפצה) כזו נדירה למדי.

אלא שלפני מחשבה על כך,שלא להזכיר החלטה,הילד חייב לעבור אבחון פסיכולוגי
(לא פסיכודידקטי)באופן פרטי בכדי להעריך את היכולת האינטלקטואלית שלו,רמת הבשלות
הרגשית והכשרים הפסיכומוטוריים.אם ההערכה הפסיכולוגית תתמוך בצפיות שלכם,
והגננת מגן טרום החובה תמליץ על הדלגה בכתב,תהיה אפשרות לדון בכך באגף/מחלקת
החינוך בחיוב.

אנחנו הקפצנו לא' בלי גן חובה

ראשית עברנו אבחון כפי שגרא כתב לך פסיכולוגית עשתה אבחון לילדה גם ברמה השכלית וגם ברמה הרגשית ואמרה שהיא אכון בשלה לעלות לכיתה א'. גם הגננת המליצה וכיוון שזה היה גן קיבוצי רב גילאי למעשה כל השנה של הטרום חובה היא הייתה עם הגדולים בגן ולמעשה התכוננה כל השנה אתם לעליה לכיתה א' . אח"כ בכיתה ג' קפצה שוב לכיתה ד'
היום היא בת 12 ולומדת בכיתה ח'.
מה שחשוב לי להגיד לך שלמרות שהייתה תמיד בוגרת רגשית זה לא אומר שלא היו קשיים חברתיים ולא בגלל שהיא לא בוגרת, אלא בגלל שילדים חכמים לעתים מתקשים חברתית בגלל שהם חושבים ומתנהלים אחרת מילדים. אנו שמנו דגש רב מאד לאורך כל היסודי על חיזוק הצד החברתי שלה והמורה המדהימה שהייתה לנו עזרה בזה מאד....
היום היא מאד מקובלת חברתית אך לא תמיד זה היה כך.
אם תשאלי אותי האם היום בדיעבד הייתי מקפיצה אותה חד משמעית הייתי אומרת לך שכן . אבל מאד תלוי בילד ובביה"ס שאליו הוא הולך . אנחנו התחלנו בבית ספר רגיל ובכיתה ג' עברנו לביה"ס דמוקרטי ששם יש דגש רב על הילד הן בצד הרגשי והן בצד הלימודי.

בהצלחה ואשמח לעזור בכל שאלה.

שבת שלום

פולספגן

New member
הסכימו להדליג פעמיים?

איך היא מבחינת הגובה? תאריך הלידה (האם היה קרוב לשנה מעליה?)?
מה מבחינת המחזור? גיל ההתבגרות? דיבורים על בנים?
האם היא לא הרגישה לא שייכת?

הסכימו

תראי היא באמת מאד בוגרת לגילה באופן חריג ובדמוקרטי זה קצת שונה מבית ספר רגיל והבינו שבאמת משעמם לה מבחינת הלימודים.
לא' היא עלתה בגיל 5 וחצי (לא נורא, חסר היה לה חודשיים להיות שייכת לשנתון) ואח"כ הלימודים הם לפי תלתונים כלומר א-ג, ד-ו, ז-ט ככה שהרבה פעילויות הם עושים ביחד בלי קשר ללימודים. הגובה שלה ממוצע וממש לא הפריע לה חברתית בשום שלב. מי שלא מכיר אותה לא רואה שהיא לא שייכת ואחרי שהיא אומרת מה הגיל שלה אנשים בהלם כי יש לה משהו במינקה של הגוף והפנים בוגר מאד.בכל ענייני הבנים היא עוד לא שם אבל בהחלט מייעצת לחברות שלה משתפת אותי והיא בהחלט מבינה את החיים בגיל מוקדם מאד.
דרך אגב היא לומדת גם באונ' ת"א בנוער שוחר מדע עם כל מיני גילאים .... והכי קטע שהיא בכלל לא עברה את המבחן מחוננים שלב ב'.אבל למי אכפת העיקר שמתקדמת עם היכולות שלה ובקצב המתאים לה.

למעלה