מתי ישוע יחזור?

דן דן 76

New member
מתי ישוע יחזור?

אני קראתי את הברית החדשה והתרשמתי מישוע, אני לא מגדיר את עצמי כנוצרי או כיהודי משיחי אבל יש לי עניין עמוק בדתות, בעיקר דתות המזרח. רציתי לדעת אם נביאים, חכמים, בתנ"ך או בברית החדשה ניסו לנקוב תאריך מתי ישוע יחזור? יש הערכות כאלה במקורות השונים? תודה, דן דן

בקרוב

ישוע אמר שאפילו הוא לא יודע את התאריך המדוייק של חזרתו בענני השמים רק האב הקדוש היושב במרומים יודע את הזמן. והזמן קרוב. עם זאת יהיו סימנים ברורים לפני חזרתו של ישוע המשיח לארץ. רוב העמים אם לא כולם, יצאו נגד עם ישראל ויושב ירושלים, עתיד לקום אדם, שהאנושות תראה בו משיח(והקרקע כבר מוכנה עבורו), הוא צורר המשיח, השטן. וצרות רבות צפויות להתרחש לפני הגעתו המבורכת - יום ה' הגדול. "וְזֹאת דַּע לְךָ: בְּאַחֲרִית הַיָּמִים יָבוֹאוּ זְמַנִּים קָשִׁים, כִּי יִהְיוּ הָאֲנָשִׁים אוֹהֲבֵי עַצְמָם, אוֹהֲבֵי כֶּסֶף, גַּאַוְתָנִים, שַׁחְצָנִים, מְגַדְּפִים, מַמְרִים אֶת פִּי הוֹרֵיהֶם, כְּפוּיֵי טוֹבָה, חַסְרֵי קְדֻּשָּׁה, קְשׁוּחֵי לֵב, בִּלְתִּי מִתְרַצִּים, מַלְשִׁינִים, הוֹלְלִים, אַכְזָרִים, שׂוֹנְאֵי טוֹב, בּוֹגְדִים, פּוֹחֲזִים, יְהִירִים, אוֹהֲבִים תַּעֲנוּגוֹת יוֹתֵר מִשֶּׁהֵם אוֹהֲבִים אֶת אֱלֹהִים, לִכְאוֹרָה בַּעֲלֵי יִרְאַת שָׁמַיִם, אַךְ כּוֹפְרִים בְּתָקְפָּהּ. הִתְרַחֵק מֵאֵלֶּה." (השניה לטימותיאוס ג': 1-5) אנחנו נמצאים באחרים הימים האלה...המשיח קרוב יותר מתמיד.

יש לי שאלה...

לפי הנצרות, כשהמשיח יבוא, איך נוכל לזהות אותו כמשיח? יש סימנים שיודעים עליהם ושהם יופיעו כשהמשיח יגיע? והמשיח יהיה ישוע עצמו?

ישוע הוא המשיח

ואין אחר. בביאתו השניה, הוא יבוא בענני השמים וכל עין תראה וכל ברך תכרע, וכולם ידעו שישוע בן-דוד מנצרת הוא הוא המשיח, לאף אחד לא יהיה ספק. אבל לא כולם יכנסו למלכותו. אני מאמין שכשישוע יבוא הוא יראה לנו את חמשת החורים שנוצרו בצליבתות. חור בכל רגל, חור בכל יד, וחור בצד ימין של גופו. הסימנים שיתרחשו לפני בואו של המשיח בפעם השנייה, יהיו מלחמות, רעב והרס רב. והתנהגות בלתי מוסרית, שתהייה מקובלת על כלל האנושות, כגון, רצח של עוברים, קיום יחסי מין מחוץ לחיי הנשואין, המוסקסואליות, חוסר קדושה, מרד. אנחנו ממש קרובים ליום ה' הגדול והנורא. לפי התנ"ך, המשיח אמור להגיע פעמים, בפעם הראשונה, עליו להיוולד, לרפא חולים, לדבר במשלים, להכנס לירושלים כמלך עני, לסבול למות ככפרה על החטאים של העם היהודי ושל שאר העמים, ולקום לתחייה.- גאולה אישית, שכל מי שמקבל אותו לחייו כמלך וכמושיע, מתחבר איתו ועם קהילתו, הוא נושע, הוא נולד מחדש וימלוך איתו בעתיד. בפעם השניה, עליו לבוא בענני השמים, להר הזיתים, לשם משפט העמים, ולמלוך לאלף שנים. (ספר זכריה הנביא נותן תמונה מעניינת של שתי הופעותיו הצפויות של המשיח).

אתה יכול לכתוב איפה בדיוק בספר זכריה?

ויש לי עוד שאלה שמעניינת אותי. למה היהודים לא קיבלו עליהם את ישוע? הרי ישוע לא סתר את האמונה היהודית, נכון? מה היה הטיעון של היהודים שלפיו הם לא קיבלו את משיחיותו של ישוע?

כן

"גִּילִי מְאֹד בַּת-צִיּוֹן, הָרִיעִי בַּת יְרוּשָׁלִַם, הִנֵּה מַלְכֵּךְ יָבוֹא לָךְ, צַדִּיק וְנוֹשָׁע הוּא; עָנִי וְרֹכֵב עַל-חֲמוֹר, וְעַל-עַיִר בֶּן-אֲתֹנוֹת. י וְהִכְרַתִּי-רֶכֶב מֵאֶפְרַיִם, וְסוּס מִירוּשָׁלִַם, וְנִכְרְתָה קֶשֶׁת מִלְחָמָה, וְדִבֶּר שָׁלוֹם לַגּוֹיִם; וּמָשְׁלוֹ מִיָּם עַד-יָם, וּמִנָּהָר עַד-אַפְסֵי-אָרֶץ. " (זכריה ט': 9-10) פסוק 9, מתאר את הופעותו הראשונה של המשיח, בעוד פסוק 10 מתאר את מלכות 1000 השנים שהמשיח יכונן לאחר ביאתו השנייה. "וְיָצָא יְהוָה, וְנִלְחַם בַּגּוֹיִם הָהֵם, כְּיוֹם הִלָּחֲמוֹ, בְּיוֹם קְרָב. וְעָמְדוּ רַגְלָיו בַּיּוֹם-הַהוּא עַל-הַר הַזֵּיתִים אֲשֶׁר עַל-פְּנֵי יְרוּשָׁלִַם, מִקֶּדֶם, וְנִבְקַע הַר הַזֵּיתִים מֵחֶצְיוֹ מִזְרָחָה וָיָמָּה, גֵּיא גְּדוֹלָה מְאֹד; וּמָשׁ חֲצִי הָהָר צָפוֹנָה, וְחֶצְיוֹ-נֶגְבָּה....בַּיּוֹם הַהוּא, יֵצְאוּ מַיִם-חַיִּים מִירוּשָׁלִַם, חֶצְיָם אֶל-הַיָּם הַקַּדְמוֹנִי, וְחֶצְיָם אֶל-הַיָּם הָאַחֲרוֹן: בַּקַּיִץ וּבָחֹרֶף, יִהְיֶה. וְהָיָה יְהוָה לְמֶלֶךְ, עַל-כָּל-הָאָרֶץ; בַּיּוֹם הַהוּא, יִהְיֶה יְהוָה אֶחָד--וּשְׁמוֹ אֶחָד." (זכריה י"ד: 3,4,8,9) הפסוקים מתארים את הגעתו השנייה של המשיח. לא נכון לאמר שהיהודים לא קיבלו עליהם את ישוע, יותר נכון לאמר שראשי העם לא קיבלו את ישוע והסיתו את העם נגדו. כיוון שרבים מהעם היהודי, למעשה אלפים האמינו בישוע ובבשורה לאחר תקומתו מבין המתים ועלייתו למרום לימינו של האב. בינהם כוהנים ופרושים רבים. אך לאורך הזמן באמת הבשורה הייתה נעדרת מהעם היהודי, והעם לא קיבל את המשיח שלו. בנביאים כתוב: ישעייה נ"ג: 3 ...ולא חשבנוהו.. כלומר לא חשבנו שזה הוא. ולאחר מכן כתוב שאכן חוליינו הוא נשא ומכאובנו סבלם... ישעיה נ"ג: 6 כולנו כצאן תעינו איש לדרכו פנינו וה' הפגיע בו את עוון כולנו. ישעיה נ': 2 - מַדּוּעַ בָּאתִי וְאֵין אִישׁ, קָרָאתִי וְאֵין עוֹנֶה. ישעיה ח': 13-15 - אֶת-יְהוָה צְבָאוֹת, אֹתוֹ תַקְדִּישׁוּ; וְהוּא מוֹרַאֲכֶם, וְהוּא מַעֲרִצְכֶם. יד וְהָיָה, לְמִקְדָּשׁ; וּלְאֶבֶן נֶגֶף וּלְצוּר מִכְשׁוֹל לִשְׁנֵי בָתֵּי יִשְׂרָאֵל, לְפַח וּלְמוֹקֵשׁ--לְיוֹשֵׁב, יְרוּשָׁלִָם. טו וְכָשְׁלוּ בָם, רַבִּים; וְנָפְלוּ וְנִשְׁבָּרוּ, וְנוֹקְשׁוּ וְנִלְכָּדוּ. ישעיה כ"ט: 10 - כִּי-נָסַךְ עֲלֵיכֶם יְהוָה רוּחַ תַּרְדֵּמָה, וַיְעַצֵּם אֶת-עֵינֵיכֶם: אֶת-הַנְּבִיאִים וְאֶת-רָאשֵׁיכֶם הַחֹזִים, כִּסָּה. ירמיה ה': 11-12 - כִּי בָגוֹד בָּגְדוּ בִּי, בֵּית יִשְׂרָאֵל וּבֵית יְהוּדָה--נְאֻם-יְהוָה. יב כִּחֲשׁוּ, בַּיהוָה, וַיֹּאמְרוּ, לוֹא-הוּא; ירמיה ה': 21 - שִׁמְעוּ-נָא זֹאת, עַם סָכָל וְאֵין לֵב: עֵינַיִם לָהֶם וְלֹא יִרְאוּ, אָזְנַיִם לָהֶם וְלֹא יִשְׁמָעוּ. וישנם עוד הרבה מראי מקום, המצביעים על כך שהעם היהודי ידחה את המשיח. אבל ישנם פסוקים אחרים שמצביעים על כך שתהייה שארית שכן תקבל את המשיח וכן תוושע. בברית החדשה כתוב, שהעם היהודי דחה את ישוע, בכדי שהבשורה תוכל לצאת אל הגויים, ובמלוא עיתות הגויים, כלומר כשבכל עם ועם תהייה שארית קדושה שתאמין בישוע המשיח(תהליך שעומד להסתיים), אז העם היהודי יקבל את ישוע המשיח. בברית החדשה מודגש, שהעם היהודי לא אבוד, ושכל ישראל יוושע. ישוע לא סתר כפי שכתבת את האמונה היהודית, אך הוא כן הגשים ומילא את התפקיד של המשיח, והם לא הכירו אותו. הטענה הגדולה ביותר של היהודים בתקופתו של ישוע שהוא הפר את השבת בכך שריפא בשבת. טיעון מגוחח שהיום כל רב יאמר לך שמותר לרפא ביום השבת. למעשה ראשי הכהנים והפרושים, פחדו לאבד את סמכותם הרוחנית על העם, כיוון שהם ראו את רוב העם נוהר אחרי ישוע המשיח. ולכן הם פעלו נגדו. לא טובת התורה עמדה לנגד עיניהם, אלא תאוות השלטון והשררה.

תודה../images/Emo140.gif

זה מזכיר לי את היהודים שדחו את מוחמד באל-מדינה. גם הם בהתחלה קיבלו אותו כנביא ה' אבל אז המנהיגים של השבטים היהודים פחדו שמוחמד והמוסלמים יתחזקו ויהיו חזקים יותר מהשבטים היהודיים, והם בחרו להילחם במוחמד. (זה בערך הסיפור, לא זוכר בדיוק). גם כאן הפוליטיקה השפיעה על בני האדם. זה מאוד מעניין.

נפח קטן

New member
../images/Emo189.gif

תקראו את זה מההתחלה ועד הסוף ואז תבקשו משאלה! הזוי פעמיים קבלתי את זה ופעמיים צלצל הטלפון והתנתק 1.כתר 2.חכמה 3.בינה 4.חסד 5.גבורה 6.תפארת 7.נצח 8.הוד 9.יסוד.. 10.מלכות, מה שכתוב למעלה זה עשרת הספירות של אלוהים, עשר תכונות של אלוהים לפי הקבלה. לפי האגדה, אחרי שקוראים אותן יש להביע משאלה. מעיין ירון מתל אביב קיבלה את הדואר הזה לפני חודשיים, עשתה כמבוקש, ביקשה משאלה, ואחרי שבוע זכתה ב5 מיליון ש'ח בלוטו. לעומת זאת, אם לא תעשו כמבוקש, דבר רע מאוד יקרה לכם. יהונתן פרץ מחולון קיבל את הדואר הזה לפני שבועיים, התעלם ממנו. אחרי שבוע הוא שבר את שתי הידיים שלו ואת הרגל השמאלית שפגעה בו מכונית. על מנת למנוע אסון, עליכם לשלוח את המכתב ל10 אנשים שונים. על מנת להגשים את משאלתכם תוך חודש, עליכם לשלוח את המכתב ל20 אנשים שונים. על מנת להגשים את הנבואה עוד יומיים, עליכם לשלוח את המכתב ל25 אנשים שונים, ועוד 10 דקות יהיה צלצול בטלפון ושתענו הוא ינותק. זה סימן שהמשאלה תתגשם[ בלי החזרות לשולח!!

אני חושב שהאמונה שאלוהים יעזור לי להרוויח

5 מיליון שקל, מאוד מקטינה את אלוהים. אני לא חושב שאלוהים מתעסק בדברים קטנים כאלה. אבל שיהיה בהצלחה!

ההבדל הגדול

מוחמד לא המושיע, וגם לא יכול להיות המושיע, מהסיבה הפשוטה - מוחמד היה נוכרי. ונוכרי לא יכול להיות נביא או מושיע של עם ישראל ושאר העמים. הישועה היא מאת היהודים.

כשאתה אומר שמוחמד לא יכול להיות מושיע

אתה מסתמך על נבואות, נכון? אבל האם לא יכול להיות שאלוהים באיזה שהוא שלב יתחרט? ישנה את דעתו? ואז כן יתגלה למישהו שהוא לא יהודי?

לא!

אלהים לא מתחרט לעולם, הוא לא התרחט מעולם ולא יתחרט לעולם. אלהים לא משתנה, הוא אותו אחד בעבר בהווה ובעתיד, אין שינוי בו. אלהים לא משנה את דעתו ולא משנה את הבטחותיו, ולא משנה את אופיו. הוא נאמן. כן אני מסתמך על נבואות, על דבר ה'. "שׂוֹם תָּשִׂים עָלֶיךָ מֶלֶךְ אֲשֶׁר יִבְחַר יְהוָה אֱלֹהֶיךָ בּוֹ מִקֶּרֶב אַחֶיךָ תָּשִׂים עָלֶיךָ מֶלֶךְ לֹא תוּכַל לָתֵת עָלֶיךָ אִישׁ נָכְרִי אֲשֶׁר לֹא-אָחִיךָ הוּא׃ " (דברים י"ז: 15)

אלוהים הוא כל יכול. הוא לא מוגבל על ידי נבואה

זו או אחרת. הרי אלוהים מסוגל לעשות הכל! אז להתחרט הוא לא יכול? מצטער, לא יכול להתחבר למה שכתבת. אתה בעצם טוען שאם אלוהים נתן לנו נבואה - הוא מחוייב לקיים אותה! אני חושב שבהחלט ייתכן שאלוהים שינה את דעתו. הרי בספר בראשית פרק ו', בהקדמה לסיפור המבול, מסופר שאלוהים התחרט על שיצר את האדם! אתה אומר שאלוהים נשאר נאמן. אבל האם אלוהים הוא זה שצריך להיות נאמן או אנחנו הם אלה שצריכים להיות נאמנים לאלוהים? ואם לא נהיה נאמנים לאלוהים, האם לפי שיטתך עדיין תבוא הגאולה שאלוהים הבטיח?

נו באמת.

ברור שאלהים הוא כל יכול. אך ברגע שהוא נתן נבואה הוא הגביל את עצמו אל הנבואה הזאת. שהרי אם הוא נתן נבואה ואחר-כך ניתן להפר אותה, למה לתת נבואה? אם אלהים נתן נבואה הוא מחוייב לקיים אותה. זה אלהי האמת. אלהי האמת עומד מאחרי מילתו. לא כמונו בני-האדם שאנו אומרים משהו אחד ועושים משהו אחר. אלהים לא שינה את דעתו ולא ישנה את דעתו לעולם, הוא סלע, הוא יציב, הוא לא עלה נידף ברוח. (ואם נניח אלהים שינה את דעתו, ועכשיו זה לא עם ישראל הנבחרים אלא המוסלמים, מה מבטיח לך שהוא לא ישנה את דעתו פעם נוספת?) ברור שעלינו להיות נאמנים לאלהים, אך אם לא נמצא נאמנים, הוא נשאר נאמן, כי הוא לא יוכל להתכחש לעצמו. זה חלק מהאופי שלו - נאמנות. לא כתוב שאלהים התחרט על שיצר את האדם אלא שהוא ניחם והתעצב על כך, ונניח שהפרוש שלך לדבר שהוא התחרט, האם אנחנו לא נמצאים כאן? הגאולה כבר באה. ישוע המשיח, הוא הגואל והפודה. וכל מי שמקבל אותו כמשיח, בן האלהים, יש לו גאולה אישית .ישוע הגשים את רוב ההבטחות על הגואל שכתובות בתנ"ך ויגשים את שאר הנבואות בביאתו השנייה בענני השמיים. ישוע אמר, שהוא תוהה אם כשהוא יחזור בענני השמים האם הוא ימצא את האמונה עליי אדמות. הדבר לא תלוי בנו אם נהייה נאמנים או לא(אוי לנו אם נמצא לא נאמנים בבואו בפעם השניה, המצב שלנו לא יהיה טוב). הופעתו לא תלוייה בנו, היא תלוייה רק בו. ישוע המשיח יבוא בפעם השנייה לשם משפט, עפ"י תכניתו של האב, בזמן שהאב קבע מימיי קדם.

אז למה נוצרים לא מקיימים את המצוות שה' נתן

לעם ישראל? אם ה' לא התחרט למה הנצרות ביטלה את המצוות שביהדות?

תאלץ לשאול את הנוצרים

אבל אם אתה מתכוון למאמינים בישוע המשיח שנולדו מחדש, אז אני אנסה לענות לך על השאלה. המאמינים בישוע לא ביטלו חלילה את המצוות של התורה, ההפך אנחנו מגשימים את התורה. אלהים נתן בברית סיני, מצוות שעל הם היהודי היה לקיים ולחיות בם. אבל לא נמצא בכל ההיסטוריה יהודי אחד שעמד בכל 613 המצוות, למעט יהודי אחד - ישוע. כיוון שהפרנו את הברית שנכרתה בסיני, אלהים מדבר בספר ירמיה הנביא על ברית חדשה שהוא עתיד לכרות עם עם ישראל ובית יהודה: "הִנֵּה יָמִים בָּאִים נְאֻם-יְהוָה וְכָרַתִּי אֶת-בֵּית יִשְׂרָאֵל וְאֶת-בֵּית יְהוּדָה בְּרִית חֲדָשָׁה׃ לֹא כַבְּרִית אֲשֶׁר כָּרַתִּי אֶת-אֲבוֹתָם בְּיוֹם הֶחֱזִיקִי בְיָדָם לְהוֹצִיאָם מֵאֶרֶץ מִצְרָיִם אֲשֶׁר-הֵמָּה הֵפֵרוּ אֶת-בְּרִיתִי וְאָנֹכִי בָּעַלְתִּי בָם נְאֻם-יְהוָה׃ כִּי זֹאת הַבְּרִית אֲשֶׁר אֶכְרֹת אֶת-בֵּית יִשְׂרָאֵל אַחֲרֵי הַיָּמִים הָהֵם נְאֻם-יְהוָה נָתַתִּי אֶת-תּוֹרָתִי בְּקִרְבָּם וְעַל-לִבָּם אֶכְתְּבֶנָּה וְהָיִיתִי לָהֶם לֵאלֹהִים וְהֵמָּה יִהְיוּ-לִי לְעָם׃ וְלֹא יְלַמְּדוּ עוֹד אִישׁ אֶת-רֵעֵהוּ וְאִישׁ אֶת-אָחִיו לֵאמֹר דְּעוּ אֶת-יְהוָה כִּי-כוּלָּם יֵדְעוּ אוֹתִי לְמִקְּטַנָּם וְעַד-גְּדוֹלָם נְאֻם-יְהוָה כִּי אֶסְלַח לַעֲו‍ֹנָם וּלְחַטָּאתָם לֹא אֶזְכָּר-עוֹד׃" (ירמיהו ל"א: 30-33) הברית החדשה, נכרתה בדמו של ישוע המשיח, בן-האלהים. וכל מי שמקבל את ישוע המשיח לחייו, נושע כלומר ניצל מהמוות הנצחי, ונמצא תחת הברית החדשה. כלומר יהודי שהיה תחת ברית סיני, וקיבל את ישוע, קיבל את הברית החדשה, והוא לא נמצא עוד תחת הסמכות של התורה, כי אם תחת הסמכות של המשיח. הוא לא מורשע יותר בעבירות על התורה, כי אם מוצדק בדמו הקדוש של ישוע המשיח, וזה ניתן בחינם בחסדו הגדול.(כמובן שאין חסד בלי אמת, ועל האדם שמקבל את ישוע לחזור בתשובה, ולהתחיל לחיות חיי קדושה). הברית החדשה, היא הגשמה של ברית סיני, היא לא שוללת את ברית סיני, אלא מגשימה, ומשלימה אותה. מצוות המוסר שקיימות בברית סיני, חלות על כל מאמין בישוע המשיח. מצוות הקרבת הקורבנות, מיושמות באמונה בקרבן המושלם ישוע המשיח, והמצוות המעשיות, מקבלות את המשמעות האמיתית, והמקורית שאליה התכוון הבורא מלכתחילה. ועם זאת על היהודי המשיחי, לקיים את מצוות התורה, כפי החסד שניתן לו, אך אין הוא עוד תחת יד התורה, כי אם תחת כנפי השכינה. הוא עבר מתורה שיש בה להצדיק את העושה אותה במלואה, אך כיוון שאין אדם שכזה מלבד ישוע המשיח, היא מרשיעה את כל מי שנמצא תחתיה, ולכן מי שמקבל את ישוע המשיח שקיים את התורה במלואה, הוא נושע מקללת התורה, וחי תחת החסד הקדוש של המשיח. על המשיחי, שאינו יהודי, לא חלות מצוות התורה, אך כן חלות עליו המצוות הבאות: 1. לְהִמָּנַע מִזִּבְחֵי אֱלִילִים. 2. לא לאכול/לשתות דַּם, 3. להמנע מִבְּשַׂר הַנֶּחֱנָק 4. ולהמנע מִן הַזְּנוּת. (מעשי השליחים ט"ו: 28-29) + עשרת הדברות ומצוות האהבה. כמובן שהלא יהודי, לא עובר מברית סיני לברית החדשה, שכן הוא מעולם לא היה תחת הסמכות של ברית סיני הוא נכנס בקבלתו את ישוע לברית החדשה שאלהים כרת עם עם ישראל ובית יהודה. ועם זאת ברית סיני עבור הלא יהודי, חשובה בכדי להבין את הברית החדשה. בלי ברית סיני לא ניתן להבין את הברית החדשה. מקווה שעניתי על השאלה.

תודה על התשובה המפורטת

אני חושב שגם מתשובתך אפשר להבין שאלוהים משנה את דעתו כביכול בהתאם להתפתחויות במציאות. "כיוון שהפרנו את הברית שנכרתה בסיני, אלהים מדבר בספר ירמיה הנביא על ברית חדשה שהוא עתיד לכרות עם עם ישראל ובית יהודה"
אני לא הבנתי את המשפט "הוא לא מורשע יותר בעבירות על התורה, כי אם מוצדק בדמו הקדוש של ישוע המשיח". האם מי שקיבל את ישו מקומו בגן עדן מובטח? מה פירוש "לא מורשע יותר בעבירות על התורה"? ההבדל בין נוצרים משיחיים לנוצרים אחרים הוא שהנוצרים המשיחיים היו יהודים והתנצרו? יש הבדלים גם באמונה? תודה על התשובות... אם אני מתחיל להציק - תגיד

אלהים לא משנה את דעתו

דעתו של אלהים לא השתנתה, הברית החדשה היא חלק מתוכניתו. התכנית של אלהים היא לכונן מערכת יחסים עם האדם. אפשר בהחלט לראות בברית סיני, שלב לפני השלב הסופי שהוא הברית החדשה. כל מי שמודה שישוע המשיח הוא האדון, ומאמין בליבו שאלהים הקים אותו מבין המתים. הוא נושע. כל מי שקיבל את ישוע לחייו כמלך ואדון והולך בדרכו, מקומו במלכות האלהים מובטח. התורה לא יכולה להרשיע יותר את בן-אמונת ישוע, כיוון שישוע בדמו כיפר על החטאים של האדם שקיבלת אותו, ולכן אין הרשעה על מי שנמצא במשיח. הדם של ישוע המשיח מכפר על חטאי האדם שמקבל אותו, משחרר אותו, מושיע אותו ומצדיק אותו. שני אנשים נמצאים במכונית, האחד מאמין בישוע והשני שמע מחברו את הבשורה אך לא מוכן להאמין בישוע. לפתע מתרחשת תאונת דרכים קטלנית, ושניהם עולים לשמים, ועומדים לפני כס הכבוד של אלהים. אלהים מתחיל להקריא לכל אחד מהם את כל מעשייהם הטובים והרעים הכתובים בספר חייהם, ומכריז כי שניהם נמצאים אשמים עפ"י תורתו. אך אל המאמין הוא אומר, 'כיוון שקיבלת את בני, את ישוע המשיח והלכת בדרכו, אני לא רואה את חטאיך כיוון שהדם של ישוע ניקה אותם, והדם של ישוע מכסה אותם, כנס אל מלכותי. ואל השני אלהים אומר, כיוון ששמעת את הבשורה ולא האמנת, ובקשי לבבך סרבת לקבל את ישוע, אתה מואשם, ואינך יכול להכנס למלכותי. וזאת הבשורה: אלהים אוהב אותך, ורוצה במערכת יחסים אישית ואינטימית איתך. בגלל שהאדם הראשון חטא, כולנו חוטאים והחטא שלנו מפריד אותנו מאלהים, ולכן אנחנו הולכים בדרכים שלנו ואנחנו אבודים. אלהים שלח את בנו להושיע אותך לכפר על חטאיך בדמו, ולשחרר אותך מהחטא. כל מי שמקבל את ישוע המשיח, לליבו. מודה שהוא האדון בפיו, ובילבו מאמין שאלהים הקים אותו לתחייה מן המתים, נושע ונולד מחדש מרוח האלהים. עפ"י התנ"ך והברית החדשה, ישנם יהודים, לא יהודים, יהודים שקיבלו את ישוע המשיח לחייהם, ולא יהודים שקיבלו את ישוע המשיח לחייהם. וזהו. אין הבדל באמונה ובסטטוס לפני אלהים בין היהודים שקיבלו את ישוע ללא יהודים שקיבלו את ישוע.

הבנתי.

אבל האמונה בישוע לא מכסה את כל החטאים, נכון? אם אני ארצח מישהו אני לא אכנס למלכות שמיים רק בזכות אמונתי בישוע. דמו של ישוע לא מכסה את החטאים שבעשרת הדיברות לדוגמא נכון?

לא הבנת

האמונה בישוע מכסה את כל החטאים של האדם שמקבל אותו לחייו. אין חטא שלא יכול להיות מכוסה. אבל. וזה אבל גדול. אם לאחר שקיבלת את החסד של ישוע המשיח ונושעת, ולאחר שנולדת מחדש רצחת, אתה לא תוכל להכנס למלכות האלהים, אלא אם כן, אתה תחזור בתשובה מלאה מהמעשה הרע הזה. הברית החדשה לא מתירה לחטוא, לאחר שקיבלת את סילחת החטאים, חלילה לנו מלחטוא חטא קטן או חטא גדול. רוח הקודש בתוכנו מניעה אותנו מלחוטא. ועל חטא בזדון, נאמר בברית החדשה שאדם שחטא בזדון לאחר שקיבל את ישוע המשיח לחייו, לא יוכל להכנס למלכות האלהים. מי שנולד מחדש אינו יכול לחטוא. למרות שהחטא עדיין קיים באדם שנושע וישנו תהליך שהאדם עובר, תהליך שנקרא התקדשות, או הטהרות.

למעלה