מתי יודעים שיש בעיה?

chingoya

New member
מתי יודעים שיש בעיה?

בת הזוג שלי מזה חודשיים שאלה אותי למה אני לא מוחק מהפייסבוק את כל הידידות שלי שהכרתי באפליקציות ואתרי הכרויות. היא אמרה שהיות ואנחנו בסטטוס של קשר רציני, אין להן יותר מקום.

מבחינתי, הידידות האלו שעם חלקן גם לא החלפתי חצי מילה נמצאות שם ברשימת החברים בפייס כי לא הסרתי אותן והן לא הסירו אותי. מכיוון שחלף כל כך הרבה זמן מאז שהוספתי אותן, אינני חושב שקיימת באמת אפשרות שמשהו יתפתח בינינו והן לא רלוונטיות. אז נכון, אני יכול להסיר אותן והעולם ישאר עומד על תילו גם לאחר מכן.

אך השאלה היא האם יש בכלל לחברה זכות לדרוש ממני להסיר אותן? האם אני יכול ללמוד משהו עליה אם היא עושה מזה עניין עד כדי מריבה? נכון, ציינתי שאין לי בעיה להסיר אותן, אך אני חושב על עניין עקרוני של לא להתערב בקרביים של הפרטיות, במיוחד מאחר ואני לא פשפשתי ברשימת החברים אחר חברים שלא נראים לי.

איך אני יודע שהבת זוג אולי קצת הגזימה או מגזימה? אלו סימנים יכולים לחשוף לי נורות אדומות?

sani48

New member
בוא אני ישאל אותך דבר אחר

יש לך ידידות טובות שאתה מכיר אותן עוד לפני שהתחלתם את הקשר? במידה וכן,ותיהיה לה בעיה שתישאר ידיד שלהם,זה כבר נורה אדומה בעיני,ודבר כזה לא משהו שאתה צריך לקבל,אם מפריע לה שיש לך בפיסבוק כל מיני בחורות שאתה בכלל כבר לא בקשר איתם,אז תמחק אותן ,שלא תעשה לך כאב ראש סתם,מצד אחד זה שהיא מקנא,מעיד הרבה על כמה שאתה חשוב לה,שזה מצוין,מצד שני,זה מעיד גם על זה שהיא עדיין לא סומכת עליך ב100 אחוז,אחרת היא לא היתה חוששת משום בחורה בפיסבוק,על כל מיקרה,כמו שאמרתי לך בהתחלה,כל עוד מדובר על בחורות שבכלל אין לך קשר איתם,אין לך מה לשבור את הראש יותר מדי,תמחק אותן,אם מדובר על ידידות טובות שאתה בקשר איתן עוד לפניה,אז שלא תצפה ממך לנתק את הקשר עם אף אחת מהן,זה לפחות דעתי,שיהיה בהצלחה

Megie

New member
היי

בגדול את הבנות האלו הכרת למתרת הכירות ולא מדובר בידידות טובות וכו'.. אז אני יכולה להבין את הסיבה שלה לכעס על עצם קיומן בפייסבוק שלך.

מבחינת הדרישה למחוק אותן-אין פה חוקיות..אם מפריע לך שהיא "דורשת" דבר כזה, אתה יכול לדבר איתה ולהסביר את הנקודה שלך.. כי היא אמורה להאמין לך ולסמוך עליך שהקיום שלהן שם הוא חסר משמעות..

אם אין לך בעיה למחוק אותן-חבל לעשות ריב ממשהו כ"כ חסר משמעות.. אם זה כ"כ חשוב לה ועבורך אין להן כל משמעות-אז פשוט תסיר אותן אבל תדאג להבהיר לה שאתה מבין את העובדה שהן שם לאחר הכירות מאתרי הכרויות ושאם היה מדובר בידידות שלך-לא היית מסכים להסיר אותן.. שתבין שהמעשה נעשה מתוך הסכמה שלך ולא כי היא אמרה לך-כדי שבעתיד הדרישות לא יעברו גם לכיוונים האלו.

שלום

לכל אדם מותר להיות עם ידידים ככל שירצה, כל זמן שלא יבגוד אתם. אסור לה למנוע ממך, אם אתה אוהב או מחבב את ידידותיך טבעי שתרצה להיות אתן בקשר וזה טוב ויפה. השקע בחברתך ותן לה אהבה כדי שהקשר יצליח.

ממ.... עניין רגיש.

האמת, שאצלי מעולם לא נתקלתי בסיטואציה כזו, מפני שמראש כשאני נכנסת לקשר זוגי, הצד השני יודע שיש לי ידידים, גם בפייס וגם בחיים, ושלא, אין מקום

בכלל לבוא ולומר לי למחורק אותם , כי גם ככה אין שום סיבה לחשוש..

בגדול, אני לא חושבת שיש לאדם זכות לבוא ולומר לצד השני למחוק אנשים, זו אפילו חוצפה בעיני, ואני גם אף פעם לא עשיתי את זה לצד השני, אם יש אדם שמפריעה לי

התקשורת של בן זוגי איתו באופן ספציפי, אני תמיד אשאל ישירות ואפתח את העניין, אברר, וזה יסגר.

אני לגמרי מבינה את זה שיש אנשים שהקשר איתם פחות תדיר, או שאפילו סתם שם, מהעבר, עם זאת, אין סיבה למחוק אותם.

לחברה שלך יש בעיית בטחון - ואפילו שתלטנות קצת בעיני.

זה שאתה איתה, לא אומר שעכשיו אתה הולך למחוק כל תקשורת שאי פעם היתה לך עם המין הנשי, והיא תצטרך ללמוד לחיות עם זה, לדעתי, למרות שבטוח

לא מפריע לך למחוק את אותן בנות, זו בעיה שיכולה להוביל לדברים אחרים - אז אשאל אותך , האם היא עושה לך סצנות קנאה מוגזמות גם על דברים אחרים?

אם לא, עדיף לפני שאתה מוחק, לומר לה שממילא הן חסרות חשיבות, ולא משנה כלל אם הן שם או שלא .

אם כן, תעשה איתה שיחה על העניין .

אישית זה אישיו מאד מחרפן וילדותי, מצד שני, אם מדברים עליו בצורה פתוחה, זה יכול לעזור.

למעלה