מתי יבינו

אסִי

New member
מתי יבינו../images/Emo35.gif

נערים חדשים, אשר רק קיבלו את שירותי האינטרנט, מספרים פרטים על עצמם ואף יוזמים פגישות עם אנשים שהם כלל לא מכירים. עוד מקרה של נערה מטומטמת (תסלחו לי על המילה) שהגיע לביתו של מבוגר שכלל לא הכירה בו, והוא ניצל אותה ועשה בה מעשי סדום. הכל על הכתבה במעריב אינטרנט http://www.maariv.co.il/channels/1/ART/665/798.html
 

amiak

New member
מממ. אני יכולה להבין גם את הנערה..

יצא לי לא פעם לעשות דברים בספונטניות, בלי לחשוב על ההשלכות של זה, למרות שאני מכירה את כל החוקים האלה... אולי זו תפיסה קצת נאיבית של העולם, ושפיטה לא מוצלחת של הבנאדם שמכירים. אתה קורא לנערה מטומטמת, אבל מה עם המבוגר?
 

אסִי

New member
זה ברור שהמבוגר עוד יותר מטומטם

שהוא עושה באלה דברים. הרס לעצמו את החיים, ועל זה הוא ישב במאסר. ראבק, בנאדם די מבוגר, בן 50 לערך - ועושה כאלה מעשים?
 

e-magine

New member
זה לא משנה אם הוא מטומטם

או לא. כעיקרון, מעשה האונס הוא מעשה פשע נתעב שאין מילים כדי לתאר את חומרתו. האנס מתייחס לקרבן כמו שהוא מתייחס כלפי חפץ ולא כמו שמתייחסים ליצור אנושי, מה שהופך בעצם את האנס עצמו ליצור כמעט חייתי. מה שמאפיין את עברייני המין שפועלים באינטרנט, הוא שהם דווקא אינטליגנטים ולמדו היטב איך לנצל את המדיה הזאת כדי להשיג קרבנות. אני חושב שהם בכלל לא מטומטמים, הרבה מהם מצליחים במזימות ולא נטפסים בכלל. וגם האלה שנטפסים, לא תמיד נענשים בחומרה, ראו למשל את מקרה טוביה סער, מקרה שהתחיל בקול תרועה רמה, צילומים במהדורות החדשות והסתיים בעיסקת טעון עם עונש קל, כשרוב הציבור אפילו לא יודע שהמשפט נגמר ואיך הוא נגמר. ראו את ההבדל בין כתב האישום לפסק הדין.
 

e-magine

New member
סליחה, התכוונתי

ראו את ההבדל בין מה שפורסם בהתחלה, שאותו טוביה סער חשוד באונס קטינה, איך זה הצטמק לקבלת דבר במרמה.
 

melancholy man

New member
אבל זו הבעיה של מקרים "פיקנטיים"

(איזו מילה מטומטמת פיקנטיים, מה זה חמוצים?) יש מקרה שמריח כמו משהו שאפשר לעשות ממנו כותרת שיש בה סקס והפרטים כבר לא כל כך מעניינים, מפרסים חצי משפט חצי משפט משם והנה יש לנו כתבה שאפשר לפרסם בעמוד האחורי של העיתון (רצוי עם תמונה מוסתרת ילדה, שתמיד תיהיה בלונדינית משום מה, ש"אין קשר בינה לבין הכתבה"), כל השאר שיתברר אח"כ, מקסימום נפרסם הכחשה בעמוד 235 למטה. לעניין עצמו, אם אכן הפרטים נכונים, אז הילדה, כמו שקורה לילדות, נהגה בטיפשות ולמרבה הצער נתקלה בחלאת אדם, שאם אכן עשה את מה שכתוב בכתבה אני מאוד מקווה שיזכה לגמול הולם משותפו לתא בכלא, אבל השאלה האמיתית (והבעיה האמיתית) היא ההורים של הנערה, הורים יודעים להזהיר את ילדהם לא לדבר עם זרים, להגיד אם עושים להם משהו שהם לא רוצים בבית הספר, להזהר מהבייבי סיטר, כמה מהם יודעים על הסכנות האפשריות באינטרנט? כמה בודקים את ה history של המסנג'ר/ICQ של הילדים שלהם? כמה מהם יודעים מה זה צ'אט?, לפני כמה ימים דיברתי עם הורים של תלמיד שאמרו שהבן לומד כל הלילה (מה שמאוד הפתיע כי לא נראה שהילד פתח את תיק הבי"ס בבית בשנה האחרונה) ושהוא לומד מהמחשב ממשהו שקוראים לו ICQ, היה קשה מאוד להסביר לשני הורים שחושבים שעצם זה שהילד יודע להדליק את המחשב עושה אותו ביל גייטס מה זה ICQ ועד כמה זה לא קשור לבית ספר. למרבה הצער נראה לי שזה המצב בהרבה מאוד בתים, זה כנראה איזה דור מעבר שגדל פרא ברשת, מעניין מאוד יהיה לראות מה יהיו התוצאות של זה, בנתיים, יש ילדים (כמו הילדה מהכתבה) שסובלים מזה.
 

e-magine

New member
דוגמא יפה, הילד לומד בלילה ICQ../images/Emo6.gif

לצחוק או לבכות? משהו יסודי בפסיכולוגיה של גיל ההתבגרות, המתבגרים משוכנעים שהם יודעים כל דבר יותר טוב מההורים, כי ההורים הם סתם זקנים תקועים בימי הביניים. לכן, אזהרות מאיתנו, "הזקנים", לא ממש יעזרו. אולי הזהרות והסברים שיבואו מצעירים, או מאנשים שמהווים מקור להזדהות של בני הנוער, יעזרו.
 

I am a freak

New member
זה בהחלט מגיע ממקומות כמו טמטום

ואני מדבר גם בקשר לבחורה וגם בקשר לסבא [כן כן, סבא].
הבחורה- לא יכולה להפעיל שיקול דעת ולהבין שלא נותנים פרטים ככה סתם באינטרנט
והסבא- לא יכול להפעיל שיקול דעת ולספק את עצמו לבד
[ניסיתי לנסח את זה בצורה עדינה, מצטער אם מישהו נפגע] מעניין מתי אנשים יתחילו לחלק תעודות זהות וחשבונות בנק באייסיקיו...[
] הפריק.
 

lady_anne

New member
טמטום זו מילה קצת חזקה ושיפוטית

מדי, לא? אנשים עושים דברים כתוצאה מסיבות שונות ומחסכים שונים, ועוברים על מה שנראה לחלקנו כ"קווים אדומים", אבל זו בהחלט לא תוצאה של "טמטום". נתקלתי כבר באנשים שבשום פנים ואופן אי אפשר להגדיר אותם כמטומטמים שנסחפו אחר הרגשות שלהם. כנראה שיש משהו במדיה האינטרנטית ובקשר הייחודי הזה, שמתפתח ישר מהדברים הכי אמיתיים והכי אינטימיים שבזרות, שגורם לפריצת גבולות. בשורה התחתונה: כדאי לשקול שוב לפני שמשתמשים במילים כמו "טמטום".
 

e-magine

New member
אני חושב שהמילה טמטום

בהקשר הזה, מבטאת בעיקר את הכעס על המעשה הנפשע ועל הפושע ולא ניסיון למדוד את ה IQ שלו.
 

I am a freak

New member
אני מסכים

גם האנשים החכמים ביותר עושים דברים מטומטמים/טיפשיים. תביני את המשפט הזה- ותביני גם את הכוונה שלי. מצטער שזה יצא בצורה שלא התכוונתי לה, הפריק.
 

TheBlueFairy

New member
אתה לא מבין...

נערים בגיל הזה לא תמיד חושבים על התוצאה... הם מוכנים לקחת סיכון, אולי אפילו מבקשים את זה (האונס) בדרך מסוימת. לנעים בגילה בגיל בטיפשעשרה אין את הרגע שבו הם אומרים לעצמם "רגע האם זה נכון לעשות את זה?" נכון שהותם באיטרנט מאד מסוכנת בשבילם אפילו, והם לא למדים למרות כל המקרים שקרו. צריך לעשות משהו בנידון עם זה גם אני מסכימה. והיא לא מטומטמת, אני משערת שהחשוד סינוור אותה, ואינני בטוחה שהיא בכלל לא הכירה אותו, תתפלא אבל בגיל הזה נערים מאד חשדנים. אולי היא דווקא כן הכירה בו וסמכה עליו והוא איכזב אותה...
 

אסִי

New member
TheBlueFairy,

אני חושב בדיוק כמוך. אגב, המילה "טיפשות" לא דווקא מתייחסת ל-IQ, כמו שאימייג'ן אמר.
 

סרפד

New member
מה זאת אומרת מבקשים את זה?

אני מקווה שזו היתה שגיאה בניסוח ושאתה לא באמת מאמין שמישהו "מבקש" או רוצה להאנס.
 

סרפד

New member
זה לא עניין של טמטום

הבעיה שאנשים נותנים אמון באחרים בקלות. זה עולם עצוב שבו הנטיה התמימה והחברותית של אנשים טובים לתת אמון בבני אדם ולהאמין שגם הם טובים היא בעיה. העובדה שמישהו תמים ומאמין בזולת לא הופכת אותו למטומטם. אבל צריך להגביר את המודעות בכל דרך אפשרית.
 
למעלה