מתי חותכים?

מתי חותכים?

לפני 12 יום התבשרתי שאני צריך לעבור דירה (כי בעלי הבית חוזרים לדירה), ועכשו אני בחיפוש אינטנסיבי. תוך 33 יום אני אמור לעבור. ראיתי 11 דירות מהן 4 סבירות (ועוד אחת מעניינת עד הזוייה - איזו טירה ענקית ומוזנחת באמצע רמת גן עם שותפה). כל הדירות בהתמודדות מול הדירה הנוכחית מפסידות בנקודות (אבל לא בנוקאאוט). אבל אולי זה רק כוחו של הרגל. כמו כן, אני רואה שדירות נחטפות מהר ולא מציעים הרבה דירות חדשות. אז אולי כבר הגיע הזמן לחתוך? או שעדיף לתת לזה נגיד עוד 3 עד 10 ימים אולי אמצא משהו שממש עונה על הדרישות?

והנתונים הרלוונטיים למיועדת הם...

אני מחפש דירה של 2.5 עד 3 חדרים בתקציב של 500-600 דולר (אפשר לגלוש קלות למעלה או למטה) חשוב שתהיה שקטה ושתהיה חנייה בסביבה. עדיף לא מרוהטת. לשנה עם אופציה לשנה נוספת. אני עובד ברמת החייל, אז כמה שיותר קרוב יותר טוב. עדיפות ראשונה: רמת החייל והסביבה (הדר יוסף, נווה שרת, צהלה, וכו') עדיפות שנייה: גבעתיים-ר"ג, יד אליהו, רמה"ש-הרצליה, רמת אביב, צפון ת"א. עדיפות שלישית: פ"ת, גבעת שמואל, קרית אונו, חולון. אפשרות אחרת היא לשכור דירה גדולה עם עוד מישהו ואז התקציב יהיה 350-450 דולר. בינתיים חיפשתי דרך האתרים ברשת - הומלס, יד2, מדס, ודרך חברים. זה די מוכיח את עצמו. אז אם אתם שומעים על משהו - מסר אישי או תגובה בשירשור יתקבלו בברכה ובאהדה. תודה מזולל המישמישים

צימעס

New member
הכל נחטף כי זה לקראת הקיץ,

זמן משחק-הכסאות-הגדול-של-הבתים. מתי לחתוך? כשהבטן מרוצה ממש שמצאת.

freedom rider

New member
פתרון מתמטי

הבעיה הזו ידועה במתמטיקה בשם בעיית העצירה האופטימלית - או בשם הפופולרי (וקצת שוביניסטי) "בעיית המזכירה". חיפוש בגוגל על "secretary problem" ייתן לך את התיאוריה, אבל הפרקטיקה היא כזו: 1) תעריך כמה דירות אתה עומד לראות בסך הכל, כולל אלה שכבר ראית, ועד היום האחרון בו אתה יכול להרשות לעצמך להמשיך לחפש (משהו כמו שבועיים עד שבועיים וחצי לפני המעבר). 2) אם תראה שליש מסך הדירות הצפויות, ועדיין לא סגרת על אף דירה, חטוף את הדירה הראשונה שתהיה טובה יותר מכל אלה שראית לפניה. זה יביא למקסימום את הסיכוי שאכן תבחר את הדירה הטובה ביותר. בהצלחה.

אטיוד5

Active member
../images/Emo45.gif

הפרדוקס הקטן הוא שאם מישהו מכיר את הפתרון הזה אז בשבילו החיתוך מתבצע אחרי כשליש ממספר הדירות הצפויות להראות, ואז בעצם שליש ממספר הדירות שצפויות להראות הוא-הוא מספר הדירות שצפויות להראות. מה שמוכיח ש 1/3 = 1, חה.

מוּסקט

New member
אין לי מושג

על מה אתם מדברים - אבל, היי ממש מרגיע לדעת שמישהו ישב וחשב על נוסחה. גם טוב לראות את freedom rider בחליפת האופנוע הישנה.

זה כיוון די טוב

אני מניח שהאלגוריתם מתייחס למצב שאין חזרה אחורה, כלומר לכל מזכירה/דירה שרואים צריך להחליט מיידית - כן או לא, ואין חרטה. אני צודק? במקרה של הדירות זה נכון למחצה. מתוך ה 4 לפחות 2 עדיין זמינות. לגבי השתיים האחרות אני לא יודע מה הסטטוס. אני כנראה צריך לאמץ איזה אלגוריתם דומה למה שתיארת.

מוּסקט

New member
בנים!

מה אלגוריתם?! תבחר כבר וזהו. זו לא דירה שלך בין כה וכה ותוך שנה הכל רוורסיבילי גם ככה.

ב 16-17 שנים האחרונות גרתי

בשלוש דירות. זה יוצא מעל חמש שנים בממוצע בדירה. להחלטה איפה לגור יש לדעתי השפעה משמעותית על איכות החיים למשך אותן שנים. מעבר דירה כרוך בעלות של אלפי שקלים והמון המון עבודה (חיפוש, העברה, סידור, השלמת פריטים חסרים, היפטרות מחפצים עודפים) חוץ מזה, כל מה שאמרת נכון (כלומר, שאני בן וכן הלאה...
)

למעלה