אני ממליץ להיזהר כשמנסים לעשות
עבודות חשמל מהסוג שאתה מתאר. נקודה חשובה מאוד היא מתח העבודה של הציוד שאותו אתה מתכוון לחבר לשקע. למשל: אם הבקרים שבהם אני משתמש מקבלים הזנה של 220V - הם נהרסים מיד. למרות שהם יכולים לשלוט בגוף חימום שפועל במתח של 220V, המתח הנחוץ להזנת הבקר עצמו הוא 24V או 12V. בסה"כ, אני מציע לכל מי שלא ממש מתמצא בחשמל להיעזר בעניינים כאלה באדם מקצועי. בעניין מספר הבקרים הדרוש: 1. לבקרים מהסוג שתיארתי יש חיישן אחד בלבד. ככל שאני יודע, אם רוצים בקר עם מספר חיישנים, זה כבר מעביר אותנו לליגה אחרת - של בקרים מתוכנתים, והמחירים של בקרים כאלה גבוהים מאוד. אם אני לא טועה, בקר מתוכנת אמור לעלות 5000 עד 10000 ש"ח. מהסיבה הזו - אני מעדיך להשתמש בבקרים שתיארתי, שהם זולים הרבה יותר. 2. עקרונית, ניתן לשלוט ביותר מכלוב אחד בעזרת בקר יחיד: ניתן למקם את החיישן באחד הכלובים, ולחבר את כל גופי החימום לאותו הבקר. ברור שמקבלים בקרת טמפרטורה מדוייקת פחות, אבל לפעמים אין ברירה. למשל: לאחרונה בניתי מערכת של 20 כלובי מגרות. שם מדובר בכלובים נמוכים יחסית, ומכיוון שמספר הכלובים גדול - לא ניתן (משיקולי עלות) לספק בקר לכל כלוב או שניים. לכן, החלטתי לשלוט בכל גופי החימום של המערכת הזו בעזרת בקר אחד. בינתיים זה עובד יופי. בכלובים הגדולים שלי, לעומת זאת, יש בקר לכל כלוב. זאת מכיוון שהכלובים גבוהים יחסית, וכשהם מונחים אחד על השני - יש הפרשי גבהים ניכרים בין העליון לתחתון. ההבדלים האלה יכולים להביא להפרשי טמפרטורה משמעותיים אם כל הכלובים ישלטו על-ידי בקר אחד. מעבר לזה - העובדה שיש לי בקר נפרד לכל כלוב מאפשרת לי ליצור תנאים שונים (להעלות מעט את הטמפ') עבור נקבות בתקופה שבין הביוץ להטלה, וזאת מבלי להפריע ליתר הנחשים.