מתי חוזר החימום ?

מתי חוזר החימום ?

ברור שזה לא עניין של תקופה אלא טמפרטורה נמדדת בטרריום ,מה המינימום לטמפ' ביום/לילה שיצריך הפעלת החימום ? האם יש הבדל בנושא בין בייבי לבוגרים יותר ? (אני משער שהשאלה עולה כל סתיו אז הפעם תורי להעלות אותה ,מבטיח שפעם הבאה שישאלו אני אענה .
) תודה

nevs

New member
אין מה להתנצל..

לילות קרים מתחילים כבר להגיע אלינו, אבל אני חושב שברוב חלקי הארץ הטמפרטורה בתוך הבתים בסדר גמור. עוד כמה שבועות תתחיל הטמפרטורה להתקרר. וכאשר המזג אוויר בלילות ירד מתחת ל25 מעלות יהיה ללא ספק הזמן להדליק את החימום לפחות ללילה. כמובן שהטמפרטורות המומלצות הם בסביבות ה25 בלילה, ככה שיהיה עדיף כל פעם שהטמפרטורות בלילה יורדת מתחת ל24 מעלות להדליק את החימום. מקווה שעזרתי

רן333

New member
אני חושב שהתשובה לשאלה שלך

תלויה במין הנחש שבו מדובר. דבר נוסף: שימוש בבבקר טמפרטורה (תרמוסטט) טוב יכול לחסוך לך התלבטויות בנושא הדלקה וכיבוי של אמצעי החימום. כלובי הנחשים שלי נשלטים על-ידי בקרים, ואת ההחלטה על הדלקה/כיבוי של גוף החימום אני משאיר להם. אני חושב שזה הרבה יותר נוח ככה.

או קיי אז אם תוכל לפרט....

מה הדרישות לכל מין ואם אפשר קצת יותר פרטים לגבי בקר טמפ' . אודה לך מאוד .

רן333

New member
יש לא מעט מיני נחשים, ולכן קשה יהיה

לי לפרט את דרישות הטמפרטורה של כולם. מה שכן - אוכל לפרט את המלצות הטמפ' שאני מכיר עבור מספר מינים שנפוצים בגידול: 1. פיתונים מתכדרים כדאי לגדל בטמפרטורות שבסביבות 25.5-27.8 צלזיוס (הטמפ' הגבוהות יותר - ביום, והנמוכות יותר - בלילה). לנקבות בתקופה שבין הביוץ להטלה כדאי לאפשר גישה לאיזור שהטמפ' בו הן 30-32 צלזיוס. 2. עבור כרכני תירס, קינגסנייקים (Lampropeltis getula) ומילקסנייקים נהוג להמליץ על מדרג טמפרטורות (בין קצה חם וקצה קר של הכלוב) בין משהו כמו 23-25 מעלות צלזיוס ועד 31-32 צלזיוס. גולשים אחרים יוכלו להוסיף נתונים לגבי מיני נחשים אחרים, או לספר על המלצות אחרות שהם מכירים עבור המינים שאליהם התייחסתי. בעניין בקרי הטמפרטורה - ישנם בקרים מסוגים שונים, וקיים מגוון של מחירים ורמות איכות. אני מצאתי שמבין הבקרים שנמכרים בארץ, המתאימים ביותר הם בקרים דיגיטליים מתוצרת EL.CO (דגם E33-H2) או TECNOLOGIC (דגם TDH 02). לבקרים האלה יש מספר מאפיינים שאני אוהב: 1. הם מצויידים בגשש שניתן להכניס לתוך הכלוב, כאשר הבקר עצמו מותקן בחוץ. 2. הם מסוגלים לבצע בקרת טמפ' פרופורציונית (הדלקה וכיבוי בתדירויות משתנות, בהתאם לטמפרטורה שמרגיש הגשש שלהם), דבר שמאפשר לשמור על טמפרטורה קבועה בצורה מדוייקת מאוד. הדבר הזה חשוב במיוחד כשבונים אינקובטור להדגרת ביצים של פיתונים, אבל דיוק הוא לא דבר רע גם כשמדובר בחימום כלובי נחשים. 3. יש להם צג קריא מאוד, גם ממרחק גדול ובחושך. 4. כל בקר כזה הוא בעצם שני בקרים: הוא מכיל שני מפסקים, ואתה יכול לקבוע מהי הטמפרטורה שעליה ינסה כל מפסק לשמור. ניתן לחבר בקר כזה לשעון שבת, וככה לקבוע טמפרטורה מסויימת לשעות היום וטמפ' אחרת ללילה. אותי המאפיין הזה משמח מאוד. 5. הם אמינים מאוד, ולא נוטים להתקלקל או "לזייף". החסרון המרכזי של הבקרים האלה הוא המחיר. אם אני זוכר נכון - בקר כזה עולה כמה מאות שקלים. אבל לדעתי - זה שווה כל שקל. ניתן לקרנות בקרים כאלה מחברת "אסטרגל" שיושבת באזה"ת של אזור. מס' הטל' שלהם: 03-5591660.

איפה אפשר לקנות כזה בקר (טרמוסטט)?

האם הוא מתחבר לקבל חימום? וכמה הוא עולה בערך?

רן333

New member
תרמוסטט מהסוג שאני משתמש בו

הוא מפסק שנשלט ע"י מיקרו-פרוססור. למפסק אתה יכול לחבר כמעט כל גוף חימום שהוא, כולל כבל. באשר למחיר ולמקום שממנו ניתן לקנות - ראה תגובה קודמת שלי בשרשור הנוכחי.

איפה אפשר לקנות כזה בקר (טרמוסטט)?

האם הוא מתחבר לקבל חימום? וכמה הוא עולה בערך?

OREAL1111

New member
בעיקרון

יש כמה וכמה סוגים של בקרי טמ"פ.. המחירים הם לרוב בין 60 ל-100 לטרמוסטט ידני ובין 150 ל-כמה מאות שקלים טובים לטרמוסטט דיגיטלי.. יש טרמוסטטים לדודי חשמל,למקררים ולמזגנים וכולי..,לרוב מישתמשים בטרמוסטים למזגנים (שאותם אפשר ליקנות בחניות שחלקי חילוף של מזגנים ואו תיקוני מזגנים) הם נורא קלים לישמוש ולרוב מודדים מצוין. ועכשיו אתה יכול לחזור למציאות הלא נחמדה (גם אני הייתי באשליה נחמדה מאוד עד לא מיזמן!!) אבל לא תימצא בארץ טרמוסטט המיתחבר ישירות לתקע! עם מדובר בטרמוסטט ידני ממש לא בעיה לחבר בין הטרמוסטט למקור החימום! בהצלחה

Itamar Levy12

New member
אוראל לא הבנתי

יש לטרמוסטט כבל חשמל שאמור להתחבר לשקע בסופו של דבר,אני מניח. בערך ב1-2 דקות עבודה אתה יכול לחבר לכבל חשמל שלו שקע אתה צריך רק קאטר וטיפה ידע בסיסי ביצירת מעגל חשמלי ולדעת מה כל כבל אומר. אני בעצמי החלתי לעשות הכל עם שעון+טרמוסטט אני יחפש לי בביקור מחר באילת. רן האם כל טרריום צריך טרמוסטט משלו? או שאפשר שהוא ישלוט על כולם? לשים לו חיישן ולהתאים אותו נגיד לכלוב A B C וכו'.

OREAL1111

New member
מה לא הבנת?

כמו שגם אתה אמרת.. צריך ידע בסיסי ביצירת מעגל חשמלי... ולא כולם יודעים לעשות את זה! והוא כמו שגם אני חשבתי בעבר.. חשב שפשוט קונים טרמוסטט מחברים לכבל חימום ואת הטרמוסטט לחשמל אבל בארץ אין טרמוסטט כזה! צריך לפרק ולחבר בין לבין.

נכון אבל מה שאיתמר אומר

שבמקום לחתוך את הכבל חימום ולחבר לכבל של הטרמוסטט פשוט תחתוך את הכבל של הטרמוסטט ותחבר לו שקע ולשקע תחבר מה שבא לך.. וד"א יש כזה טרמוסטט מוכן בחנות שאני מכיר רק שזה יקר..

OREAL1111

New member
אוקי זה גם רעיון..

אבל שוב זה לא כמו לחבר שקע לתקע נכון? וזה בכול זאת מסוכן קצת להיתעסק עם חשמל כשלא יודעים!

רן333

New member
אני ממליץ להיזהר כשמנסים לעשות

עבודות חשמל מהסוג שאתה מתאר. נקודה חשובה מאוד היא מתח העבודה של הציוד שאותו אתה מתכוון לחבר לשקע. למשל: אם הבקרים שבהם אני משתמש מקבלים הזנה של 220V - הם נהרסים מיד. למרות שהם יכולים לשלוט בגוף חימום שפועל במתח של 220V, המתח הנחוץ להזנת הבקר עצמו הוא 24V או 12V. בסה"כ, אני מציע לכל מי שלא ממש מתמצא בחשמל להיעזר בעניינים כאלה באדם מקצועי. בעניין מספר הבקרים הדרוש: 1. לבקרים מהסוג שתיארתי יש חיישן אחד בלבד. ככל שאני יודע, אם רוצים בקר עם מספר חיישנים, זה כבר מעביר אותנו לליגה אחרת - של בקרים מתוכנתים, והמחירים של בקרים כאלה גבוהים מאוד. אם אני לא טועה, בקר מתוכנת אמור לעלות 5000 עד 10000 ש"ח. מהסיבה הזו - אני מעדיך להשתמש בבקרים שתיארתי, שהם זולים הרבה יותר. 2. עקרונית, ניתן לשלוט ביותר מכלוב אחד בעזרת בקר יחיד: ניתן למקם את החיישן באחד הכלובים, ולחבר את כל גופי החימום לאותו הבקר. ברור שמקבלים בקרת טמפרטורה מדוייקת פחות, אבל לפעמים אין ברירה. למשל: לאחרונה בניתי מערכת של 20 כלובי מגרות. שם מדובר בכלובים נמוכים יחסית, ומכיוון שמספר הכלובים גדול - לא ניתן (משיקולי עלות) לספק בקר לכל כלוב או שניים. לכן, החלטתי לשלוט בכל גופי החימום של המערכת הזו בעזרת בקר אחד. בינתיים זה עובד יופי. בכלובים הגדולים שלי, לעומת זאת, יש בקר לכל כלוב. זאת מכיוון שהכלובים גבוהים יחסית, וכשהם מונחים אחד על השני - יש הפרשי גבהים ניכרים בין העליון לתחתון. ההבדלים האלה יכולים להביא להפרשי טמפרטורה משמעותיים אם כל הכלובים ישלטו על-ידי בקר אחד. מעבר לזה - העובדה שיש לי בקר נפרד לכל כלוב מאפשרת לי ליצור תנאים שונים (להעלות מעט את הטמפ') עבור נקבות בתקופה שבין הביוץ להטלה, וזאת מבלי להפריע ליתר הנחשים.

למעלה