מתי זה נהייה קל????

yanahami

New member
מתי זה נהייה קל????

התאומות שלי בנות 11 חודשים עוד שבוע... וקשה קשה קשה
אני עובדת משרה מלאה, ומה שהכי קשה זה סופי השבוע. לא נחה לשנייה...
באיזה גיל נהייה נורמלי? אבל באמת...

באמת באמת לקראת גיל 3

אבל גם מהשנה השניה זה נהיה הרבה יותר קל . כשהם כבר מתחילים ללכת ולהיות יותר עצמאיים ולשחק אחד עם השני
אבל בכל מקרה זה בטוח יותר קל מאשר בחודשים הראשונים , לא ?

yanahami

New member
תודה אורה

נכון שעכשיו יותר קל, אבל מצד שני מרגישה גם יותר שחוקה.
במיוחד כשמגיע הסוף שבוע זה הכי קשה. מרגישה שאין מה לעשות איתן חוץ מלהיות בבית. הן עדיין לא הולכות, אפילו לא קרוב, רק לא מזמן התחילו לזחול...
אם התחילו לזחול בגיל 10 חודשים, מתי יתחילו ללכת? בשנה וחצי??
לא יכולה לחכות כבר...

רינת1200

New member
שלי רק התיישבו אחרי גיל שנה

והתחילו ללכת סביב שנה וחצי.
כיום בני שנתיים פלוס ועוד לא מדברים.
זה מה יש...כל ילד והקצב שלו....

לשאלתך, אני חושבת שככל שהם נעשים עצמאיים יותר מרגישים הקלה, אם כי תמיד יש תקופות כאלה ותקופות כאלה.
אני מאז שהם הולכים מרגישה שינוי.
אם יש לך אפשרות מדי פעם בסופי שבוע, לשים אותם אצל סבתא/בייביסיטר ולצאת לבלות לבד/עם חברות/בן הזוג אם יש, או סתם לנוח ולנשום, אני ממליצה לך מאוד לעשות זאת.

מזדהה ממש

גם שלי בנות 11 חודש ואני עובדת במשרה מלאה.
אני משתדלת לסדר להם את היום שילכו לישון עיפות מאוד.
מושכת אותן לקראת הערב.
מקלחת ארוכה מאוד.
ולא מכניסה אותן למיטה עד שהן ממש עיפות.
כך יש לי לילה שקט וערב (שמתחיל ב10-11) ארוך.
אשמח לייעץ לי אישית.
שלחי לי הודעה בפרטי.

yanahami

New member
שלחתי לך מסר בפרטי

תראי אם את רואה אותו.... אם לא תשתלחי לי את בבקשה, מאוד אשמח לדבר איתך

קל או קשה...תלוי

קל זה דבר יחסי, כל אחד יש לו התייחסות אחרת ל"קל" או "קשה".
יש נשים שדווקא הגילאים היותר מתקדמים של שנתיים שלוש של כל ההתרוצצויות הן קשים יותר או לפחות לא קלים יותר מההתחלה.
מנסיוני, ואני כרגע אמא תאומים בני 7 שנים, אין ספק שהגיל עושה את שלו!!
כשהם הופכים עצמאיים, אוכלים הכול, אוכלים עם כל המשפחה, הם משחקים יחד, יש להם עולם משלהם, משחקים שלהם, אז, זה באמת קל משמעותית
אני חושבת שאצלינו זה היה כבר מגיל שנתיים שהם כבר הלכו ושיחקו,
הייתי שמה להם משחק באמצע החדר או לוקחת לשחק בגינה והם היו מתעסקים בכל מני דברים בצמד.... זה גם כיף לראות וגם נותן לאמא מרווח נשימה.
אניחושבת שבגיל שלכם, לפני גיל שנה, תינוקות זוחלים, צריך לשמור שלא יכניסו דברים לפה, צריך לרדוף., לחתל לטפל, להאכיל.... אין ספק שזה הולך משתפר!!

כבר חופש גדול שני שאני מברכת על זה שהם תאומים, שכיף להם יחד, שלפעמים לא צריך קיטנה ומסתדרים בלי חברים אם אף אחד לא פנוי. הם קמים בבוקר מוקדם, עסוקים בשלהם.....זה מקסים!!

אשרז4

New member
ממרום גיל 11 (ורקעם תאומות) אומר שאף פעם

אבל, הכל יחסי וגם תלוי בגישה
מודה שאני מאלו שחושבים שהורות על כל מרכיביה הוא תפקיד קשה ומתיש
אז זו אני
והיחסי...
זוכרת שהוקל לי כשהחלו לזחול ויכלו להתרוצץ אחרי בבית
כשהלכו ולא היתי צרכה את העגלה (הגיל היחיד שאני זוכרת שקרה בו משהו לא זוכרת התישבות/ אכילה וכד)
כשנגמלים מחיתול ונכנסים לשגרת פיפי קקי נורמלית (תקופת הבינים של הגמילה קשה ועשתה לי הרבה פעמים חשק לחזור לחיתול)
&nbsp
לגבי ספ"ש ממליצה לכם לנסות ולקבוע מסגרות זמן שאחד מכם נח והשני איתן (שישי בצהרים את נחה והוא איתן ושבת בבוקר הוא ישן מאוחר ואת איתן לדוגמא)\
&nbsp
כל עוד מזג האויר מאפשר להיות מחוץ לבית
לצאת בבוקר עם כל הפקלאות לפארק להמשיך לחברים
הן (לפחות אצלי) ישנו נהדר בעגלה או באוטו כך שלא הינו צרכים לחזור הביתה להפסקות אלו
&nbsp

תאומה10

New member
אני הרגשתי הקלה משמעותית סביב גיל שנה וחצי

ברור שזה שונה אצל כל אחד אבל אצלנו סביב גיל שנה וחצי הרגשתי הקלה..אחרי שהלכו כבר ונהיו קצת יותר עצמאיים. אני יכולה להגיד לך שעכשו בני שנתיים ו-4 חודשים ואין בכלל מה להשוות! הם מעסיקים אחד את השני ומשחקים ביחד, הם מבינים הכל, יודעים להגיד מה הם רוצים / מה מפריע להם. בקיצור כבר ילדים גדולים (כך אני מרגישה). ברור שלפעמים יש שעות קשות / ימים קשים אבל סה"כ הרבה יותר זורם. תמיד ברגעים קשים אני מזכירה לעצמי שזה זמני ויעבור ואני נזכרת בתקופות קשות יותר (החודשיים הראשונים) ומקבלת פרופורציות... שיהיה בהצלחה ושההקלה תגיע במהירות.

זה באמת מתיש

קל באמת או כיף באמת זה לקראת גיל שנתיים וחצי - שלוש.
&nbsp
יש שלבים שבהם יותר קל, באמת כשידברו, או ילכו. אך גילויי העצמאות של גיל שנתיים, כאשר מצד אחד הם יכולים ומנגד לא באמת יכולים לבד... מתישים לא פחות. אך לקראת גיל שלוש, העצמאות גם מבוססת... ולא צריך לרדוף אחריהם בכל שניה, זה עולם אחר. זה כבר להסתובב עם חברים! תמיד יהיו קשיים של הורות, אך קשיי התאומים מאד יורדים בשלב זה.
זה נראה הרבה אבל זה לא. ובאמת כפי שהציעו- נסו "לשריין" זמן שאחד מכם קצת נח בסופ"ש
וקחו קצת זמן לחופשה מחוץ לבית. יעשה טוב גם לכם וגם לילדים

אני באופן אישי התחלתי לחוש הקלה

בגיל שנתיים כאשר הם התחילו לדבר ולהיות עצמאיים יותר ומאז אני חושבת שבהחלט זה הולך ומשתפר כיום הם בני ארבע ויודעים לשחק ביחד ולחוד נפלא עצמאיים לחלוטין ואני קוצרת את הפירות אבל אני יכולה לומר לך מניסיוני בעבודה עם תאומים זה מאוד תלוי טמפרמנט ומין התאומים כל אחד והאופי שלו.

למעלה