מתי זה ישתנה בעולם?

מתי זה ישתנה בעולם?

הייתי היום באחד מקופות החולים [לא אומר את שמה מחשש לפרסומת] וראיתי דבר ממש יפה. במרפאה זו הנוהל הוא שתולים רשימה של כל האנשים שיש להם תור באותו היום על הדלת של הרופא. חוץ מאצל הפסיכיאטר.ששם יש להם רגישות לפרטיות של החולים שלהם והם לא תולים רשימה כזו כדי שלא תחשף הזהות של החולים. קודם כל זה ממש יפה מהקופה להתחשב כך בחולים. אך מה שמפריע לי הוא למה עדיין החברה לא הגיעה למצב בו היא מכירה שללכת לפסיכיאטר זה ללכת בדיוק לכל רופא אחר.למה מי שהולך לפסיכיאטר תריך להתביי ומי שהולך לאורטופד לא?מתי זה ישתנה?

גרא.

New member
alt היחיד,אתה צודק,יש דרכים אחרות,כמו חלוקת

מספרים,או כפי שקיים אצל רופאים רבים,הם מזמינים שמית את המטופלים.יחד עם זה,יש תמיד בעיות עם התורים לרופא.ומטופלים שחלקם לא שקט מסיבות שלהם,באים ודורשים לדעת מי בפנים,של מי התור,מי נכנס,ולא פעם יש מריבות בשעת ההמתנה.לכך עשוייה הרשימה לעזור למטופלים להעריך מי נכנס,ומתי תורם.אבל,למה שלא תציע את הבקשה שלך לאגף יחסי הצבור של קופת החולים שלך?

MoonMadness

New member
מה שמפריע לך מפריע במידה כזו או אחרת לכל אחד

שהולך לפסיכיאטר, ולהרבה אנשים שהולכים לטיפול פסיכולוגי. התרבות האנושית תמיד התקשתה לקבל את השונה, את החריג, את החלש, במיוחד את זה שמתנהג מוזר. מחלה פיזית זה משהו מוחשי שקל לדמיין, ואילו מחלה נפשית היא משהו מורכב ומופשט שקשה לדמיין, ומשפיע יותר על ההתנהגות ועל האישיות, באופן שקשה להבין. אבל החברה האנושית עוברת תהליך בעניין זה. עד לפני 500 שנה חשבו שלחולי נפש יש דיבוק או שד, אחר כך אסרו אותם בבתי כלא ובשלשלאות ברזל, אחר כך תייגו אותם כמשוגעים או "היסטריים", ורק לאחרונה הבינו שיש מחלות נפשיות כמו מחלות פיזיות, ומתחילים לא רק לדעת לטפל בהן, אלא גם לקבל אותן ככל המחלות. מקצוע הפסיכותרפיה והפסיכיאטריה הם מקצועות חדשים מאוד בתרבות האנושית. ממש תינוקות, ביחס למקצוע הרפואה. אבל השאלה העיקרית והחשובה יותר עבורך היא, למה אתה צריך להתבייש? למה אתה תלוי בהכרה מהחברה? למה אינך בוחר להתעלם ממה שמקובל, ולהיות גאה בכל מעשיך, ובפרט בכך שאתה מטפל בעצמך ודואג לעצמך והולך לרופא המתאים לטיפול בבעיותיך? במקום לעסוק בחברה, במדוע היא כפי שהיא, ובמתי היא תשתנה - עסוק בעצמך, במדוע אתה כפי שאתה, ובכיצד להשתנות. בהצלחה!

majestically

New member
כולנו עוסקים בחברה

וכולנו צריכים הכרה, ורוצים שיקבלו אותנו, יאהבו אותנו (אז קל וחומר 'יכירו'). נראה לי שמה שכתב הבחור הראה שהוא עוסק בעצמו. למה שיתייגו אותו במשהו שהחליטו לסמן כשלילי? אז... תעסוק בעצמך אבל רוצה או לא - החברה מעצימה את עצמך...

MoonMadness

New member
איך אתה יודע? שאלת את כולם?

מה זה אומר צריכים? בשביל מה? אין צריך ללא "בשביל". יש אנשים שצריכים הכרה בשביל להרגיש טוב, ויש כאלה שמרגישים טוב גם ללא הכרה. כולנו כנראה נהנים מקבלה, אהבה והכרה, אך העיקר הוא המידה. אני לא יודע אם מה שכתב הבחור הראה שהוא עוסק בעצמו, אני התרשמתי שהיחס בין עיסוקו בעצמו לבין עיסוקו בסובבים אותו אינו יחס יעיל. למה שיתייגו אותו? כי כך עובדת החברה. החברה מעצימה את העצמי? לפעמים. לפעמים להיפך.

למעלה