מתי ואיך מספרים

מתי ואיך מספרים

שלום לכולן
אנו זוג עם פונדקאית ולאחר נסיונות לא מעטים סוף סוף יש הריון עם תאומים בשבוע 17.
אני ובן זגי מתלבטים איך בדיוק מספרים לסביבה ומתי כדאי?
ההורים שלנו כבר יודעים והיום גם סיפרתי לבוסית בעבודה כדי שיתארגנו למחליפה אך בינתיים עוד לא סיפרנו לאחים או לחברים. אנו מתלבטים במיוחד איך להסביר לילדים קטנים במשפחה.
אשמח לשמוע טיפים מהמנוסות פה.
תודה מראש

מירבי*

New member
מתי לספר

אין תשובה אחת נכונה.
זה תלוי בהמון דברים, יש זוגות שמחכים ממש עד לרגע האחרון ויש שמספרים בהתחלה.
אני באופן אישי סיפרתי לכל מי שיכולתי, אחרי הדופק. רציתי שירדו ממני ויפסיקו לשאול ..נו...מה קורה? שאלה שכל מטופלת פוריות מכירה.
אם היחסים שלכם עם המשפחה המורחבת קרובים, קחו בחשבון שהם יכולים להיפגע אם ידעו רק ברגע האחרון...
מבחינת מקום העבודה, את מחוייבת להודיע בשבוע 20 כדי שימצאו לך מחליפה לחופשת הלידה.

לגבי הילדים הקטנים..תלוי כמה הם קטנים. ילדים מעל גיל 6 מסוגלים להבין את תהליך הפונדקאות, מתחת לזה הם פשוט יראו שיש תינוקות חדשים ופחות יתייחסו לדרך בה הם הגיעו.

בהצלחה ולכו עם התחושה שלכם

התשובה הבנאלית-זה תלוי בכם

אני סיפרתי רק לחברה אחת ממש טובה ומנהלת שלי מתחילת התהליך (למנהלת בעבודה סיםרתי כשביקשתי לקחת יום חופש כדי לפגוש את הפונדקאית שלי
- זה יתאפשר כי היחסים ביננו היו ממש טובים). כמובן שההורים והאחים שלנו גם ידעו. לכל השאר סיפרנו בשלבים שונים של ההריון- לחלק לאחר השקיפות העורפית ולחלק אחרי הסקירה הראשונה או השנייה. לכל אחד לפי דרגת הקירבה אליו וההרגשה האישית שלנו. עד סוף התהליך כמעט כולם ידעו חוץ מהשכנים שלא הבינו מאיפה הבנו את התינוק.......

לגבי ילדים- לי יש שתיי אחייניות בגילאים 8 ו-4 והם נורא שמחו שנולד לנו תינוק ולא התעסקו בכלל בשאלה איך הגיע. לילדים בגילאים שונים ניתלהסביר באופן שונה, זה תפקידם של ההורים שלהם לדעתי.

בהצלחה!!

למעלה