מתי הם יבינו?

מתי הם יבינו?

מתי הם יבינו ההורים שלי, שאני לא איתם. שאני לא בעולם שלהם. לא אוהב אותו, לא מעריך אותו. בין אם אצא בין אם לאו, טעמתי כבר מעץ הדעת, ומשם אין דרך חזרה. התום שלהם, כבר לא מושך אותי. הראיה בשחור לבן, כבר מסמאת אותי. אני לא שם ולא איתם. למה אימי לא מבינה שאני לא רוצה להתחתן עכשיו? למה היא לא מבינה שהעולם שלי עוד מלא תהפוכות עד שיגיע הזמן? גם כשאתחתן זה יהיה בדיוק מי שהיא תרצה.. אפילו אם אשאר כאן. אז איך מסבירים להם? ניסיתי לרמוז, לתקוף קצת, לבקר. שום דבר. הם לא רוצים לקלוט. לא מסוגלים להבין. הם בכזו בועה, שזה מדהים. אז איך מסבירים להם, בלי לריב, בלי לפגוע, בלי להתריס נגד כל עולמם? איך?

whitewidow

New member
זה לא שיש נוסחת קסמים

להסביר בלי לריב, לפגוע או להתריס. לפעמים לא משאירים לנו שום משבצת מלבד זו.

inner grin

New member
כשאתה תבין

מהי הדרך הנכונה בה יש לנהוג כלפיהם. כלומר, לא תמיד זו גזירת גורל. לפעמים בני אדם משתנים ומבינים בסופו של דבר, עם כל הקושי הכרוך בדבר. אולי בסוף גם הוריך יבינו. אך בעיקר כשתבין, ואולי זה יקח עוד הרבה זמן, שאכילה מעץ הדעת היא בוודאי לא חטא, אך יותר מכך היא גם לא בהכרח כזו שמגרשת אדם מגן-עדן, היא לא תמיד מונעת מהאדם לחזור אל כור מחצבתו. אל תפסול את האפשרות שיום יגיע ובו תחזור בדיוק אל המקום אותו עזבת או שאתה מתכוון לעזוב. כמו אותו אדם שעזב את ביתו ויצא לטיול חובק עולם בכל חור נידח אפשרי, ואחרי שנים רבות, רווי מטיולים, רווי מחיפוש, הוא חוזר אל בית הולדתו, אל משפחתו, חבריו, תרבותו. הוא חוזר בדיוק אל אותו מקום אבל כאדם עשיר יותר, מלא יותר, מסופק יותר, ולכן מקבל יותר ושליו יותר. מאחל לך, לסביבתך ולכולנו להבין.

whitewidow

New member
גם אני מאחלת

אבל מה לעשות שהחיים מלמדים אותנו שוב ושוב שההדדיות האידיאלית הזו קיימת לעיתים מאד נדירות. ולחכות לה או לנסות ליצור את האקלים הנכון בשבילה, לפעמים, זה קצת כמו לחכות למשיח או- כמו שכבר ניסו- להכין לו את הקרקע ובכך לזרז את הגעתו המיוחלת...
. הלוואי על כולנו שהכל יסתדר על הצד הטוב ביותר.

uri80

New member
זמן, זה לוקח זמן...

בלי לפגוע? אתה אופטימי. הם יפגעו. השאלה היא רק עד כמה ובאיזו מידה, וכאן זה תלוי כבר גם בך. בהצלחה בכל מקרה.

צדקת אורי

גם עם תצליח בחיים תמיד תהיה כשלון בשבילהם בכל זאת לא כדאי ללכת אתם ראש בראש כי מי יודע מה ילד יום.

uri80

New member
תלוי בנקודת הראיה.

תלוי באנשים, בצורת ההתנהגות, בדרך בה חושבים. בתחום הזה כישלון? אמת. אפילו צורב עבורם. בתחומים אחרים הדבר רחוק מכך מאד. וראש בראש? לעיתים דווקא צריך ללכת ראש בראש כדי להשיג בסופו של דבר את מה שאתה רוצה, שוב, תלוי במי מדובר.

לא הכל צריך לומר להם

אם כוונתך לעזוב את הדת אתה לא צריך לומר להם אלא לעזוב ולא לקבל אשרור מאף אחד!!

לא הכל צריך לומר להם

אם כוונתך לעזוב את הדת אתה לא צריך לומר להם אלא לעזוב ולא לקבל אשרור מאף אחד!!

pinprick

New member
לעולם לא!

הם לעולם לא יבינו. גם אם מבחינה חיצונית ייראה כאילו כן, אמא תמיד תתפלל, אבא תמיד יתאכזב. לעולם לא. זה סוג של מחיר שצריך לשלם. אני ניסיתי לגרום להם להבין (את המעט שסיפרתי להם. לא הסתכנתי ביותר מדי), עד שבדמעות ותסכול התייאשתי. הם לעולם לא יבינו. לכל דבר יש מחיר.לעולם לא אקבל את זה בחינם. אולי אולי אולי האחים שלי יבינו אותי- ואז זה בהנחה. ובעצם, אתה מבין אותם?אתה מבין למה הם דבקים בדרך הזו?אתה מבין מה זה אומר לאאב/אמא דתי שבנם לא הולך בדרכם? אתה ב-א-מ-ת מבין אותם???את המקום של אלוהים בחייהם? אני לא באמת מבינה. ואולי, אולי לעולם לא אבין.

אני חושב

שאני קצת כן מבין אותם. הייתי שם, הייתי כמותם. היה לי את התום. את ההזדהות הטוטאלית. עבדתי לאלוהים שלהם. ובאמת אני מבין שזה יכאב להם. אין לי שום כעס על זה, ולא ציפיה שזה לא יקרה. אבל אני כן רוצה, שהם יזהו. שיבינו את זה שאני לא הם.. את זה שאני חושב אחרת. שאני לא אוחז באותם הערכים. שיקלטו טיפונת, ממה שקורה סביבם. אפשר לכאוב, אבל לא להתעלם, ולחשוב שכולם אותו דבר..

hemi32

New member
הם לא צריכים להבין ! אל תחכה להם ..

אין שום סיבה שתחכה לקבל לגיטימיציה מההורים בשום דרך ובשום אופן .. הוריך במודע או שלא מפעילים עליך מניפולציות רגשיות ובכך בעצם מונעים ממך את מה שאתה יודע שטוב עבורך .. זו דרך דתית/חרדית ידועה וכאשר לדת אין תשובות או שעוקפים או שמפעילים מניפולציות .. אסור לך לבגוד בעצמך ואתה חייב להיות קודם כל נאמן לעצמך .. אני יודע שזה קשה ואפילו קשה מאד ומומלץ מאד לקבל עזרה מקצועית ומהימנה בעניין ... בהצלחה , חמי

למעלה