מתי הם הולכים לישון ?

ניקולי

New member
מתי הם הולכים לישון ?

אני מנסה, משתדלת...היא לא נכנסת לישון מוקדם
אורפז בת השנתיים, הולכת לגן חוזרת ב 15.45 ומאז ערה עד 21.30-22.30 .... אורין ישנה כבר מ 19.00 ואורפז ממש לא קרובה מתי אצלכם הולכים לישון איזה רעיון יש לכם ?

כולם במיטות בשעה 20:00...

הבן בן 4 והבת בת 6 נרדמים בשניות (גם הבן כבר לא ישן צהריים). לקטנה לוקח קצת יותר זמן - היא ישנה בצהריים בדרך כלל משתיים עד שלוש וחצי או ארבע. הגדולה בת 9 הולכת לישון ב 20:45 ונרדמת די מהר. מתעוררים כולם בסביבות 07:00 בבוקר לבד (שזה הכי נוח לי, לא צריך להעיר ולריב איתם). באיזה שעה את שמה אותה במיטה? כמה זמן היא ישנה בגן? היא מוציאה מספיק מרץ אחר הצהריים?

ניקולי

New member
היום למשל

שעה 19.30 היא במיטה , אבל לא ממש, הא קמה מסתובבת חוזרת ושוב הולכת.. בגן היא אמורה לישון שעתיים אבל קשה לה היא לא נרדמת...רק בשעה 13.30 היא מצליחה טיפה לנמנם ואז מעירים אותה האמת היא שלא ממש..אחרי הגן היא באה הביתה ולא ממש מוציאה אינרגיות אבל איך זה שהיא לא עייפה משעה 07.30 בבוקר היא ערה ועוד אחריי לילה שהיא לא ממש ישנה (עדין מתעוררת בלילות) הגדולים אצלי בגיל שלה כמו שעון שניהם ב 19.00 כבר אחרי מקלחות ובמיטה

ואיך היא קמה בבוקר? לבד או שאת מעירה אותה?

יש ילדים שפשוט השעון הביולוגי שלהם מוסט... הבן שלי היה ככה בתור תינוק, היה ישן מצויין מ 23:00 עד עשר בבוקר... שינה מצוינת רק מוסטת בשלוש שעות. ועוד משהוא, יש ילדים שפשוט צריכים פחות שינה. איך היא במשך היום? עירנית? עליזה? ואחרי הצהריים? או שרואים שחוסר השינה מפריע לה?

מצפה ל

New member
אצלנו

מתחילים את ארוחת הערב בשעה 19.00 אח"כ מקלחות בשעה 20.00 הבן הגדול בן 8.5 במיטה נרדם אחרי 10 דק' כנ"ל גם הבת שלי שהיא בת 4.5 הקטן בן שנה ותשעה חודשים בגלל שהוא ישן צהרים אז הוא נרדם בסביבות 20.30 - 21.00 כולם מתעוררים בשעה 6.30 בבוקר בשעה 7.00 אנחנו כבר שמים אותם במסגרות.

אמאלה ל1

New member
היי ניקולי.. אצלנו..

שניהם, אחרי מקלחת שמתקיימת קבוע ב 19:00 בערב,(משותפת) , הגדול בן שנתיים ושלוש והקטן בן שנה. בשעה 19:45 הבן שלי הגדול כבר צועק עליי "אימאאאאא- בוק" כלומר, יאללה באמא שלך תביאי את הבקבוק ותשכיבי אותי כבר לישון. משכיבה אותו , ומיד אחריו את אחיו הקטן , עדיין לא ישנים באותו חדר. הקטן ישן איתנו בלול משלו, בקרוב נעביר אותם לאותו חדר - לפני שהבונבנון השלישי יגיח בעוד כחודשיים וחצי... שניהם לא מתעוררים בלילה - הגדול מגיל חודשיים וחצי ישן לילה שלם - והקטן מגיל חודש -(נפלאותיה של הלוחשת לתינוקות) בבוקר בדרך כלל הגדול שלי מעיר אותנו בסביבות 06:20 , יש לו שעון ביולוגי מדהים- והקטן מצידו יכול לישון לפחות עוד שעתיים אם אני לא אפריע לו. אבל אני נאלצת להעיר אותו ב 06:30 כי חייבים להתארגן לגן ולעבודה. הוא כועס, הוא עצבני הוא שונא אותי על זה אבל אין לו הרבה ברירות...

נכון לעכשיו אנחנו לא דוגמא טובה,אבל אתייחס

לתקופות היותר טובות,בזמן הגן. הקטן נרדם סביבות 19-20 בערב והגדול סביבות 20-21 בערב אם אני רוצה שיילכו לישון יותר מוקדם אני בדרך כלל מקדימה את שנ"צ או לוקחת אותם למקום שמאוד מאוד מעייף (ג'מבורי,משחקייה,ים וכו')

אם זה מעודד אותך

הרגלי השינה של העפרון כנראה דומים לאלו של אורפז. העפרון בן שנה ו-8 חודשים, חוזר מהגן ב- 16 והולך לישון ב- 21-22.

הולך לישון בסביבות 21:00

מתעורר בסביבות 7:30 (לפעמים מתעורר לבד ולפעמי אבא לוקח אותו ישן לאוטו
) ישן בגן שעתיים וסופ"ש שנ"צ של 3 שעות
כמה שאני מנסה להקדים את שעת השינה בערב זה פשוט לא מצליח כי הוא רק חוזר מהגן ב- 17:00 ואני פשוט לא מצליחה להגיע הביתה לפני 19:30-20:00 (הולכים לחברים, מבלה עם סבתא, הולכים לסידורים) וגם אם אנחנו בבית אז לוקח לו לאכול ארוחת ערב בערך שעה

תומר הולך לישון בשמונה../images/Emo4.gif

ולמה הפרצוף? כי אני רגילה שבשע הוא במיטה בלי קונצים...כאן הוא מתפנק...

down under1

New member
9 בערב ומתעורר ב 7

אם משכיבים אותו יותר מוקדם הוא מתעורר יותר מוקדם בהתאם.

לצערי נרדמת רק בין 21:30

ל-22:00. מקווה לשנות את זה עם בוא שעון החורף הבעיה שאצלי היא נרדמת לשנת צהרים רק ב14:00 14:15 כי אני לוקחת אותה ב-13:10 אחרי העבודה ועד שפה ועד ששם...

פלגיה

New member
אוי הימים הטובים

כשכולם הלכו לישון ב- 20:00 והשאירו בית שקט. חלפו עברו לבלי שוב.

veredyz

New member
בין 20:00 ל 21:30 תלוי בשנ"צ

מעיין בת שנתיים אם היא ישנה צהרים מוקדם (מקסימום ב14:00) אז היא נרדמת ב 20:00 אבל קורה שהיא נרדמת צהרים רק ב15:00 עד כמעט 17:00 ואז היא ערה עד 21:30

אצלינו,

לפני ששירן הייתה בגן, (לפני שבועיים) היא הייתה הולכת יחסית מאוחר בין 10 ל 11 בערב עכשיו בין 8.30 ל 9.00 וזה עולם אחר. פתאום יש לנו זמן רק לי ולבעלי ברוגע מומלץ מאוד.

רונצ'וק מתחיל לנג'ס כבר בשבע והבנות?

שמונה, שמונה וחצי מקסימום. לא מוותרת כי אחר כך הן עייפות בבוקר בשישי זה אחרת ואני נותנת להן חופשיות

למעלה