את מרגישה שהיא לא עייפה? (יצא ארוך)
או שהיא עייפה וקשה לה להרדם? אם היא עייפה ומתקשה להרדם, אני חושבת שכדאי למצוא דרך לעזור לה להרדם. אם את מרגישה שהיא לא עייפה (איך היא ישנה במהלך היום?) גם אני לא בעד לומר לה ללכת לישון בשעה מסויימת. אספר לך סיפור - כשעומר, בכורי, היה בן שנתיים - שנתיים וחצי הוא היה הולך לישון בשעה 21:30. למה? כי זו השעה שחשבנו שהיא סבירה ל"שעת השינה" שלו, כי חשבנו שהוא "זקוק לשעות שינה", כי אמרו לנו ש"ילד צריך להיות במיטה" בשעות כאלה (וזו שעה שנחשבה מאוחרת יחסית למה שראינו מסביבנו), כי בן זוגי התלונן כל הזמן ש"כולם" מספרים לו שאצלם הילדים בשעה 20:00 כבר ישנים... עומר היה ילד מאד סתגלן, קשוב, נוח, משתף פעולה, ולכן הוא ממש לא התנגד. הוא נכנס למיטה בשעה היעודה, ושכב ער מדי לילה כשעתיים תמימות עד שנרדם! במהלך השעתיים האלה הוא היה קורא לנו מדי פעם להפוך לו את הקלטת בטייפ, או למלא לו עוד מים בבקבוק, אבל באופן מוזר להפליא הוא היה פשוט נשאר במיטה עד שהיה נרדם (בסביבות 23:00-23:30). אני חייבת להודות שלי אין יכולת לשכב שעתיים במיטה בציפיה לשינה. אם אני לא נרדמת תוך מספר דקות, אני מעדיפה לקום ולעשות דברים אחרים. עם שירה מעולם לא עלתה השאלה של "שעת שינה". היא ילדה שזקוקה ליותר שעות שינה, ובעצמה תלך לישון מתישהו בין 20:30 לבין 22:30. מכיוון שהיא כל כך מחוברת לגוף שלה, אני ממש לא חושבת שאני צריכה לקלקל לה את זה על ידי הנחיה משלי לגבי שעות השינה שלה. אגב, זה היה ככה מאז שהיתה תינוקת רכה. עכשיו אורי בן 2.5, וכמו עומר, גם הוא לא עייף בשעה 21:30. אבל עם אורי אנחנו לא מנסים בכלל להשכיב אותו. אני מציעה לו ללכת לישון כשהוא נראה לי עייף. לפעמים הוא מסכים ולפעמים לא. אם הוא מרגיש עייף, הוא בא אלי מיזמתו ומבקש לינוק. כשאני לא נמצאת הוא מבקש ממי שנמצא לשבת איתו, ונרדם ללא הנקה. הוא הולך לישון בדרך כלל בסביבות 23:00. לפעמים מאוחר יותר, לפעמים מוקדם יותר. אני משערת, שכמו עם עומר, בעוד כמה חודשים הוא כבר לא יהיה זקוק לשנת הצהריים בגן, ואז ילך לישון מוקדם יותר בערב. לדעתי אין שום קשר בין שעת השינה לבין גבולות. לנו לא יצא כלום מזה שעומר שכב שעתיים במיטה מדי ערב עד שהוא נרדם. הוא היה משתף איתנו פעולה בכל מקרה, גם אם לא היינו מבקשים ממנו להשאר במיטה. אורי יודע שבערב אנחנו רוצים לשתות קפה, לשוחח, לעסוק בעניינינו, וגם הוא עוסק בענייניו. מובן שהוא זקוק לתשומת לבנו יותר מאשר כשהוא ישן, אבל אני בהחלט מרגישה שהוא מכבד את הזמן שלנו, ואני מוכנה לכבד את הקביעה שלו לגבי שעת השינה.