מתי גוזמים סולנום,

לפי ההמלצות שקיבלנו בהרצאה על

גיזום - הכי בטוח בסוף החורף-או באביב המוקדם לפני הפריחה עכשיו לא כדאי לגזום את הסולונום היפה שלך

Riki10

New member
רוזמרין, מה לגבי "סולניום"?

האם בהרצאה דיברו גם על סולניום? אצלי הוא הקריח לגמרי.... ואינני יודעת מה הבעיה שלו? השקיתי אותו עם תוספת ברזל ונאדה..... "גורנישט מיט גורנישט"......
תיראי איך הוא היה יפה בשנה שעברה...

הסולונום שבתמונה אוהב שמש

מלאה ודישון הגון - זה לפחות מה שאמר עמוס משתיל. אחרת הוא נראה די עלוב. אולי כדאי לבדוק גם את השורשים שלו - באם לא מלאו כבר את כל העציץ עד אפס מקום

Riki10

New member
הסולניום שלי נמצא בשמש מלאה

ומקבל דישון טוב. לא מזמן העברתי אותו לעציץ יותר גדול, בכל זאת אנסה לבדוק את השורשים שלו. רוזמרין תודה!

גבי 26

New member
אפרופו סולניום

קיבלתי מברוש, במפגש בבן שמן סולניום מטפס. השתיל היה קטנטן, נראה לי יגדל להיות מפלצת. מישהו מכיר סולניום מטפס? דרך אגב לשכנה שלי יש סולניום מקרנטו, עץ נמוך/שיח גדול מ-ק-ס-י-ם פרחים סגולים ענקיים שכאשר מזקנים מעט משנים את צבעם לסגול בהיר...כל הפריחה מורכבת מסגול כהה ובהיר. שכחתי איפה היא קנתה, אבל לא מיבאים יותר בגלל רעילות גבוהה

רוּפֵן

New member
סולניום מטפס, יכול להפוך בבגרותו

למטרד לא קטן. הפרחים מקסימים ותלויים באשכולות של סגול בהיר ואשכולות הפרי הירוק, משובבי עין. כשהם מאדימים מתחילה חגיגת הציפורים. בולבולים ועורבנים, באים לאכול אותם... אך, כושר הנביטה שלהם, גבוה מאוד ! כל פרי שנופל לאדמה.. נובט ! מהר מאוד הם מפתחים שורש מאוד עמוק שלא קל להוציא אותו. קצב הגידול לא "מפחיד" ! לקח לו כ 9 שנים לגדל גזע בקוטר של כ 30 מ"מ. אך מבחינת התפשטותו.. הוא עושה עבודה יפה ! מטפס אצלי על הבוגונויליה לגובה 6 ו 7 מטר.

למעלה