מתי באה סבתי ארצה

ענתר

New member
מתי באה סבתי ארצה

סבתי מינה רשקס לבית שטיין עלתה בנשואין פקטיביים ארצה. עד עתה לא ידעתי מתי עלתה ארצה, ומה היה שמה בעת העליה, על מנת שאוכל לפנות לארכיון הציוני. כיום לאחר ברור עם משרד הפנים ידוע לי שסבתי עלתה בחודש מאי שנת 33. עדיין אינני יודעת מה היה שמה בנשואין הפקטיביים. אני יודעת שעלתה מליטא, ויודעת עוד שהייתה בשומר הצעיר, בגרעין שיסד אחר כך את קיבוץ עמיר. גם בקיבוץ לא הצלחנו למצוא פרטים על עליתה. השאלה היא: איך יודעים מתי בדיוק עלתה סבתי ובאיזו אניה? אשמח לרעיונות

המחלקה לאזרחות ארצישראלית

ענתר, אם קיבלת מידע ממשרד הפנים, סימן שיש מידע מסודר אודות כניסת הסבתא לפלשתינא-א"י. המחלקה לאזרחות ארצישראלית במשרד הפנים נמצאת ברח' הלל 24 בירושלים. פני אליהם בכתב, מסרי את כל הפרטים הידועים לך וכן את הענין שלך והקירבה המשפחתית. נתונים אודות כניסת אנשים באופן חוקי לפלשתינה-א"י נוהלו על ידי שלטונות המנדט הבריטי. הרישום הוא ידני ונעשה בכרטסת. מן הכרטסת הבריטית המקורית שרדו רק כ- 30% מן הכרטיסים, ועל כן, לא בטוח שהנתונים שאת מחפשת ימצאו. אולם, אם הם כן ימצאו (לאחר חיפוש ידני מסור על ידי עובדי המחלקה) תוכלי לקבל מידע מדויק אודות סבתך, הדרכון שבו נכנסה לארץ, מי עוד נכנס איתה בארץ וכו' וכו. בהצלחה, רוני

כוכה

New member
מנסה לאתר לך צאצאי מישהי

שיש לי הרגשה שהיא הייתה גם כן שומר צעיר לעמיר. זה שהיא מליטא זה בטוח. הם לא זמינים עכשיו.

ofirpo

New member
לקרמרוצקי - האם בכרטסת יש פרטים על

משפחה שנותרה בארץ המקור (כמו באליס איילנד)? ולאלו שנים מתייחסת הכרטסת? חג שמח! א.פ.

אין לי כאן את הנתונים

ofirpo, אבל אוכל לשלוח לך ביום חמישי. למיטב זכרוני הפרטים שכלולים בכרטסת הם נתונים על משפחה (אינני זוכר אם יש נתונים על המשפחה שנותרה בארץ המקור). יש לי דוגמא של תמצית מתוך הכרטסת, שאוכל להראות לך - אני זוכר שהיו נתונים מדויקים על בני המשפחה שהגיעו ארצה, פרטים על הדרכון, היכן הוצא וכו' וגם עיסוק. מועדים לשמחה, רוני

ענתר

New member
תודה אורית

לפי מה שלמדתי, בעתלית יש להם רישומים של אוניות בלתי ליגליות אבל אולי אני טועה

למעלה