מתי אתם קוראים?

Feanor75

New member
מתי אתם קוראים?

שמתי לב שאני נהנה לקרוא רק בשעות הערב והלילה, כשחשוך בחוץ ושקט. ככה אני נכנס הכי טוב לספר (אותו דבר סרט). ואתם?

Y. Welis

New member
זה זמן טוב - אם כי אם הספר מרתק מדי

הוא עשוי להדיר שינה... זכורים לי כמה לילות כאלה במקרים מסויימים. אישית העדפתי לקרוא בנסיעות בינעירוניות, בתקופה שהן עוד היו שקטות, ושאנשים עוד נירדמו אחרי 10 דקות מתחילת הנסיעה (מישהו עוד זוכר שזה קרה? היום אפילו בנסיעות של חצות אנשים לא ישנים). כך למשל אני זוכר את הקריאה הראשונה בכרך הראשון של ה'היסטוריה' - על אריול ובואו לאי הבודד (ר' במאמרי הפורום - 'פרוייקט האבודים') שפותח את הלגנדאריום. זה היה בנסיעה לת"א ביום שישי אחד, אי אז במאי 1990, קרוב לשעת השקיעה ועם נעימת 'כאן שם ובכל מקום' ברשת ג' ברקע. זו היתה חווייה... הפלגתי על כנפי הסיפור: '....כי יפה המקום בעיני ונעימים הניחוחות המנשבים בו. דומה כי סודות צפונים כאן, מימים קדומים ומופלאים, וחפצי-חן שמורים בחדרי אוצרותיו ובמשכנותיו הנאים, ובלבותיהם של השוכנים בין חומותיו.'

Arkis

New member
וואו, בן כמה אתה?

באותה שנה לא הייתי עדיין קיים><

Feanor75

New member
יפה יפה,

יש רגעים כאלה שנחרטים בזיכרון. אני משתדל לא לערבב שתי הנאות באותו זמן. חטיף וכדורגל- בכיף. אבל לא הנאות ברמה גבוהה שדורשות ריכוז כמו ספר או מוסיקה, כי יש קיזוז. אם אקרא במקום לא משהו, זה יוסיף למקום ויפחית מהספר :) בטח זה שונה אצל כל אחד.

Y. Welis

New member
בוא נוסיף עוד שאלה - האם הקריאה הראשונה

זכורה לכם, או הנסיבות שבהן קראתם את אחד הספרים בפעם הראשונה?

Dark Muse

New member
ההוביט לקחתי מהסיפריה בתיכון שלי

תמיד ידעתי על שר הטבעות, ותמיד אהבתי את עולם הפנטזיה,דרקונים, כל מיני מוטיבים של מפלצות שלדים רוחות וכו'... שהכרתי את הסיפריה בתיכון יותר לעומק (חוץ מלשבת עם חברים שם בגלל המזגן) אז התחלתי לקחת ספרים (התחלתי עם ההוביט וסיימתי עם הסילמרליון). רק לאחרונה סיימתי את שר הטבעות ואת משולש הקודש (הוביט-שר הטבעות-סילימרליון)
נשארו סיפורים שלא נשלמו וההיסטוריה...

Y. Welis

New member
טוב שהיה שם מזגן...

האמת שגם אני חייב לספריה של התיכון, שהיתה מקום להסתלק אליו בהפסקות: מצאתי שם ספרים שמאוחר יותר פתחו בפני צוהר להיסטוריה וספרות - סידרת 'תולדות התרבות' של ויל דוראנט.

Feanor75

New member
שאלה מעניינת

מכל המקומות בעולם, הגורל שלי בחר לי דווקא את בית חולים קפלן כמקום בו קראתי לראשונה את ההוביט. הייתי מאושפז כמה ימים בגלל מכה בראש. לא הבנתי הרבה דברים (כי הייתי בן 8, לא בגלל המכה :) אבל נהניתי. כבר כשהייתי בן 5 אבא שלי צייר חוברת יפה של ההוביט וכבר אהבתי את זה. כמה שנים אחר כך אחי קרא את שר הטבעות במקרה ואז קישר שזה ההמשך של ההוביט והמליץ לי לקרוא. אבל לא קראתי אף ספר אז. בית ספר השניא עלי כל דבר שקשור לספרים. רק כששיחקתי במחשב JOUST אחי אמר לי שהפרשים האלה שרוכבים על ציפורים ענקיות, דומים למשהו משר הטבעות שהוא קרא לו נאזגול וזה משך אותי לקרוא.... מאז ועד היום הספרים של טולקין עדיין המועדפים עלי, במיוחד ההוביט ואני קורא אותם כל כמה שנים.

Dark Muse

New member
לא מסוגל לקרוא בנסיעות ../images/Emo13.gif

זה עושה לי כאבי ראש ובחילות... חייב להתמקד משום מה באופק (גם לא יכול לנסוע הפוך). הכי כיף לקרוא את שר הטבעות היה במיטה לפני השינה (וכפי שכתבת, לפעמים הייתי קורא 2-3 פרקים ברצף, זה היה לוקח די הרבה זמן באנגלית
) ספרים עם פרקים קצרים יותר, אפשר לקרוא בשירותים בריכוז מוגבר

Arkis

New member
בלילה, כשאני מרוכז עם עצמי ועם הספר

ורק את השקט אני שומע. ככה אני מתחבר יותר לספר ולאווירה ולמצב בהם הדמויות נמצאות- ככה יותר קל לשחק עם הדמיון.

למעלה