מתי איבדנו את החמלה ?

מתי איבדנו את החמלה ?

אני אספר לכם סיפור שקרה לי השבוע. יש לי מנהל בעבודה- מנהלת מאוד מאוד מוכשרת שעומדת בכל היעדים שלה, שהגדילה רווחיות וישרה מאין כמוהה. אבל מה, היא כבר מנהלת ותיקה שצברה ותק וזכויות ותגמולים ובונוסים. הבעיה שהיא צברה יותר מדי. עם תפקיד כמו שלה, אפשר להעסיק מישהו ב-30% שכר יותר נמוך מהשכר שהיא הגיעה אליו בעמל קשה ורב, וכך בלי הודעה מוקדמת, שלחו לה מכתב פיטורים וסגרו עניין. בעבודה שלי יש גם שומר. זה השומר ה-3 שכבר מתחלף לנו השנה. הם לא מתחלפים כי הם לא עושים עבודה טובה, הם לא מתחלפים כי הם גנבו, הם מתחלפים מהסיבה הפשוטה שהם מחזיקים 9 חודשים. כידוע, ע"פ החוק במדינת ישראל לאחר 9 חודשים עובד מתחיל לצבור פיצויים שמגיעים לו במידה ויפוטר, ולכן אותם חברות שמירה קבלניות מפטרות אותם רגע לפני שהם מגיעים לאותו סף 9 חודשים. והסיפור שכולנו מכירים- אנשים מדינה עושקים את הקופה הציבורית, בין אם במכרזים, בין אם בהעלמות מס, בין אם בשיחוד פקידים, ועם "הקומבינות שלהם" אנחנו אוכלים אותה. מה הקשר בין 3 הדברים האלה ? הקשר הוא החברה הישראלית שלנו שהשתנה מבלי הכר בשנים האחרונות. אם עם הקמת המדינה, היינו אזרחים שכל אחד דאג לרעהו, שמר אחד על השני, "הרעות" היה יותר משיר ביום הזיכרון. גניבה מקופת המדינה הייתה גניבה מהכיס הפרטי של כל אחד מאיתנו. יצחק רבין ז"ל לא גנב ולא עשה שום עבירה פלילית. אשתו שלא בידיעתו עשתה עברה מנהלית של החזקת מטבע זר שהיה אסור לא בגלל שזה פלילי, אלא בגלל נוהל הכלכלי של המדינה בטפנוקיה. עם זאת, הוא התבייש, הוא לקח אחריות, הוא התפטר. הוא לא חזר כ"ברק ביום בעיר" להיות ראש ממשלה, אלא גזר על עצמו 15 שנה במדבר הפוליטי כח"כ בעשיריה ה-2 של מפלגת העבודה עד שחזר להיות ראש הממשלה. אם שהיו פוגעים בעובד אחד, אז המדינה הייתה גועשת ורועשת, אז היום עובדים הם עבדים. עובדי רשויות מקומיות לא מקבלים שכר(!!!) ולאף אחד מאיתנו זה לא מזיז. זה מפריע לנו רק כשהזבל מתחת לרחוב שלנו מתחיל להצטבר אחרי שביתה שלהם. מדינת ישראל הפכה בהתאם לתורה הליברית מדינה של אינדיוויאליזם ש"איש בעיניו הישר יעשה". כל אחד רוצה לדעת איך הוא יכול לדפוק אחד את השני, איך הוא יכול לקחת יותר. הקופה הציבורית כבר לא קדושה, כי זה כסף של שחיתות, והקטע העצוב שממשלה שלמה יושבת בתא חקירות ולנו ממש לא אכפת. נכון שהתורה הליברלית היא תורה נכונה וטובה. נכון שתמכתי בה לא פעם וחשבתי שאין צורך להעיק על הבן אדם בהכריחו להיות חלק מחברה, ושאושרו של אדם חשוב מאופי החברה. אבל תסתכלו איך מדינת ישראל נהרסת מול עינינו, איך אנשים נגמרים ברגע אחד, וכולם מכירים את המשך השיר: אימפריות נופלות לאט

../images/Emo6.gif

חחחחח הכינוי הרג אותי מצחוק
אח"כ אני אקרא הכל

JaboGirl

New member
נחמד הדימוי של מדינת ישראל לאמפריה

אין לי מה להוסיף חוץ מזה שאני מסכימה עם כל מילה..

עומרגמן

New member
אני אגיד לכם מה

המלחמה בחוסר צדק הזה לא תבוא מצד הממשלה ולא מצד בית המשפט ולא מהמשטרה הכל צריך לבוא מאיתנו בניי הנוער. כי כאשר "מבוגר" נוהג ויושב מאחוריו בספסל האחורי הבן שלו הוא ל יאז לעבור את המהירות המותרת לקלל או לעשות שטויות על הכביש וככה גם בשחיטות, אם אנכנו נמשיך לדבר ולהראות לעוד חבר כנסת שאנכנו רואים מה הוא עושה ומתביישים לו הוא יהיה אות ומופת לחבריי הכנסת האחרים שיחשבו על התדמית ועל העתיד הפוליטי וכך בעצם נוכל לשנות את פניי החברה בכך שנראה מחדלים שכאלו כמו פיטור שומרים לפניי שימלאו לעבודתם 9 חודשים נפרסם את המקרה בעיתון מיוחד או בכרזות ונגרום לו להתבייש במה שהוא עשה וכך בעתם נגרום לחברות אחרות לנסות ולהראות טוב יותר גם כדיי שיסכרו את שרותיים וגם כדיי שיבואו לעבוד אצלהם וכך גם נשפר את פניי החברה וגם נשפר את מצב החברה

בישי89

New member
בעקבות השבת האחרונה....

ביליתי במדרשה מקסימה (אך מוזרה) שנקראת עין פרת שתכלית מטרתה היינה ליצור חברה מתוקנת בארץ ישראל, חברה אכפתית ומוסרית (לכן גם נמצאים במקום אנשים מכל הסוגים והמינים, מכל הגזעים, מכל הצבעים, מכל המקומות בארץ, מכל רמות הדת השונות בארץ וכו'...). בזמן שהותי שם נוכחתי בשיחה מרתקת על אותו נושא ממש כאשר המרצה דיבר על איך שחוזק המדינה נקבע עפ"י כמה שנים היא שרדה ואילו ישראל כבר אחרי 50 ומשהו שנה מגלה כמה קשה זה להקים מדינה. אתה צודק שהמדינה שלנו רחוקה מלהיות מושלמת. וכואב הלב לראות כמה דברים רעים קורים במדינה. אבל זה לא שלאף אחד לא אכפת. להרבה מאוד אנשים אכפת. פשוט אף אחד לא יודע מה לעשות בנידון. גם לי אכפת הרבה מאוד ממה שקורה מסביבי וכל סיפור קטן של שחיתות מרתיח לי את הדם וכל סיפור של רוע ורצח במדינה קורע לי את הלב לאלפי חלקיקים והאמת היא שמתוך הרגל (שנהוג אצל מרבית התושבים בארץ) אני בסה"כ בוהה בחדשות בעצב ואז מכבה את הטלוויזיה וממשיכה בחיי הרגילים, לא כי לא אכפת לי ממה שמסביבי אלא פשוט כי באמת אין לי מושג מה צריך לעשות מלבד לשמור על יושר אישי. האמת שבשבת האחרונה קיבלתי מעין הארה קטנה של כל הדברים שאפשר לעשות כדי לשפר את מצב המדינה ואני חושבת שבית"ר צריכה לאמץ מדיניות זאת. בית"ר צריכה לפעול למען ערכים של שלום אחווה וידידות, ולעשות הכל כדי לגרום לשאר התושבים בארץ לראות שלנו אכפת ושאם לנו אכפת אז גם להם צריך להיות אכפת. והמעשים יכולים להתבטא בנסיעות למשפחות שכולות כמו המשפחה של תאיר ראדה או של מעין בן חורין כדי להראות להם שאכפת למדינה ולנסות לעזור להם להתמודד עם האובדן, או נסיעות למשפחות של חיילי צה"ל החטופים ולהראות להם שלא שכחנו. המעשים שלנו יכולים להתבטא בתרומה יותר לקהילה. אפשר אפילו לפתוח בקמפיין שלום ואהבה. שיהיה לנו סרט עם צבע כלשהו ונחלק לכל מי שרוצה להצטרף למאבק נגד הרוע במדינה ונגד השחיתות. לעשות הפגנות נגד ממשלה מושחטת, לעמוד ברחובות עם שלטים של "תנו יד לשלום" "העם פועל למען ישראל טובה" "מעשים טובים מובילים למדינה בריאה" "ממשלה בחקירה זה בושה למדינה" וכו'... לעשות משהו ממש גדול שיעורר את כל תושבי המדינה, שלכולם יהיה אכפת, להגיד לאנשים מה הם יכולים לעשות עם האכפתיות שלהם כדי שהם לא ימשיכו לחיות כהרגלם. אפשר אפילו לשלב את זה עם תנועות נוער אחרות. בקיצור, אני אדבר על זה גם עם המעו"ז שלי, תדברו אתם עם שלכם, ובואו ננסה לעשות שינוי גדול שישים את בית"ר על המפה (כי אגב, פגשתי מלא מלא אנשים אתמול ואף אחד מהם מעולם לא שמע על בית"ר.....)

בישי89

New member
../images/Emo208.gif מספר 2. חשוב מאוד!

אני לא יודעת כמה מכם קראו או לא קראו את מה שכתבתי פה... אבל זה נושא חשוב ואני אשמח אם תביעו דעתכם בנושא. אני ממש רצינית בקשר לעשות איזה פרוייקט רב מימדים במדינה כדי להגביר את המודעות של התושבים בארץ ולגרום להם לפעול ולצאת מהבועה האדישה שלהם. (אולי דבר כזה יכול גם להביא עוד מודעות לבית"ר מכיוון שממש הידרדרנו ואף אחד לא יודע מה זה בית"ר) לא מזמן ראיתי בחדשות תגובה של ראש הממשלה הנוכחי אולמרט לגבי מצב השחיטות בממשלה והוא אמר משהו בסגנון הזה: "דעת תושבי המדינה בקשר למצב השחיטות בממשלה ממש מוקצנת ומוגזמת" בקיצור הוא ניסה להגיד שהממשלה שלנו אינה מושחטת ואין כל רע במדינה. אם אתם מקבלים את דבריו של אולמרט ומסכימים איתו, תתעלמו מההודעה הזאת... אם אתם חושבים שהוא בסה"כ מנסה לכסות את מה שבאמת הולך ושמצב המדינה שלנו מאוד בעייתי, אתם מוזמנים להצטרף ולהעלות רעיונות לשינוי המצב! ועוד דבר, יצא לי לשמוע היום משהו על פרוייקט שה"ל.... מישהו פה יודע מה זה? אולי מישהו יכול לספר לי קצת מה הם עושים ואיפה אפשר להשיג אותם, עם מי אפשר לדבר?

בישי89

New member
שרשור גוסס ../images/Emo7.gif ../images/Emo124.gif

אני אמשיך להציק ולהעיק עד שמישהו יגיב לי.... אני באמת רוצה לשמוע דעות/תגובות/רעיונות/שיפורים/הצעות.....

בישי89

New member
טוב! בסדר! אתם הבאתם את זה על עצמכם

מקרים קיצונים דורשים מעשים קיצונים ובגלל שמשעמם לי מאוד כרגע
: בהשראת פורום אחר (לא זוכרת איזה) הספירה ל-1000 החלה!! (לפחות עד שמישהו יתייחס קצת לשרשור הזה) 1

בישי89

New member
תכננתי להכין עוגיות

ובדיוק אחרי שסיימתי לקנות את כל המצרכים ובאתי להכין, רעות אמרה לי שדוחים את השבת אז שנכין ביחד בפעם אחרת כדי שאני אוכל למכור איתכם (כי בעיקרון היום אני לא פנויה אחה"צ... רק מ-8 בערב) אז כן, דיי משעמם לי.....

שביתה..

הייתה לי שביתה שעתיים ראשונות ואני לומדת בשלישי רק 5 שעות. אז שאמא באה להעיר אותי בשש בלילה אמרתי לה "אמא, אני לא באמת הולכת לקום עכשיו ולנסוע לעפולה רק כדי ללמוד ספרות ושעתיים לשון" אז היא אמרה לי "לילה טוב אור" כי כניראה שהיא הסכימה איתי חחח ואז למרות שאסתר החליטה להתקשר אלי בשמונה להעיר אותי,המשכתי לישון לי בכיף עד עשרים ל11
והכי חשוב שגם מחר יש לי חופש.. וגם אתמול לא למדתי כי לקחו אותנו לנצרת כל היום.. אחח איזה שבוע מדהים.. שלושה ימים בלי לימודים

בישי89

New member
בלי לימודים.. אח איזה חיים טובים../images/Emo13.gif

אני יכולה להתרגל לחופש הזה...

JaboGirl

New member
את קולטת ביש..

עוד חודשיים לא נצטרך לראות יותר את בית הספר.. לעולם

בישי89

New member
לראות את בי"ס עוד נצטרך

אלא אם כן הבגרות האחרונה שלך היא עוד חודשיים.... אני יודעת שלי יש לפחות חצי שנה אבל עוד חודשיים נסיים ללמוד! בלי כיתות לימוד... בלי כל הבזבוז זמן... בלי ציפורה כהן..... בלי שיעורי פיזיקה

../images/Emo163.gif שאסתר התקשרה אמרת"הלו הלו?"

רק לי אין פלאפון הוא נשבר אבל יהיה לי בערב שאמא תבוא איתי לקנות חדש

למעלה