מתי אומרים די?

murphy

New member
מתי אומרים די?

אני ואישתי נמצאים כרגע במשבר הכי גדול שהיה לנו ואנחנו רק שנה נשואים. אנחנו לא שונאים אחד את השני (לפעמים אנחנו מקווים שכן היינו כי אז הכל היה "יותר קל") ולכן הכל נעשה בזהירות, ואיטיות, אנחנו די מושכים את המצב אבל יודעים שהוא לא יכול להימשך. יחד אנחנו לא מצליחים לפתור אותו (אנחנו הולכים גם ליעוץ) ולכן אישתי ביקשה הפסקה של שבועיים לפחות כדי לנסות להחזיר את הקירבה שהייתה לנו ונעלמה בעקבות הבעיות. אנחנו מקווים שכשתהיה קירבה יהיה לנו יותר קל לפתור את הבעיה וברור לנו שההפסקה לא תפתור את הבעיות עצמן. אני עצמי מאוד מבולבל עם נטייה כן להפסיק את הקשר. השאלה שלי היא מה צריך לקרות או לא לקרות כדי שיגרום לנו להבין סופית שזהו זה, או לחילופין ממשיכים הלאה. כי מצד אחד אנחנו לא שונאים אחד את השני (אפשר לומר שהאהבה היא הדבר היחיד שמחזיק אותנו כרגע), אבל מצד שני יודעים שבצורה בה מתנהלים חיינו - אנחנו לא יכולים להמשיך ככה...

adam33

New member
אתה

ברגע שתחליט שאתה רוצה להמשיך אז הכל יהיה אחרת אתה תרגיש שהיא חלק ממך אתה תרגיש שאתה רוצה לתת ולתת אתה תתנהג אליה מתוך אוהב ולא מתוך תלמיד של ייעוץ טוב זאת אומרת תשנה את הגישה שלך ברגע שתשנה אז אוטומט דברים יעשו קלים מאליהם ואתה תרגיש כיצד אתה מקבל מתוך הנתינה מה שהמון חודשים גרמו לך לשגת וכעת אתה מרגיש שסוף סוף הזוגיות הגיעה איננו מודעים שהתת מודע מהווה לנו מיכשול וברגע שאנו מודדים עם סטופר את השינוי הוא לא יגיע אף פעם תתחיל לעשות דברים בונים תתחיל לומר ולחשוב במושגי זוגיות ואהבה ואז תתפלא מעצמך ומעצמכם בהצלחה

murphy

New member
איננו מודעים שהתת מודע מהווה מכשול

ואם בתת מודע מרגישים שזה לא זה אבל לא מהסיבות של שנאה כלפי השני, האיכפתיות והאהבה אדירות העניין שהגענו למצב של אפאטיות, חוסר רצון לעשושת כלום בגלל העייפות שהגענו אליה בקשר. איך אפשר לדעת אילו הרגשות הן הרגשות סתם או הרגשות שבאמת מוכיחות שהגיע הזמן לכבות הכל?

ניקולי

New member
מעבר

לשינאה ואהבה צריכים לקרות עוד הרבה דברים בתוך הזוגיות... אהבה הינו דבר שולי בחיי הנישואים מאחר ולעניות דעתי אהבה באה כתוצאה ממשהו כתוצאה מיחס,מהתנהגות,מאשיות של בן אדם.. וכו'... כלה גם שינאה באה בעקבות משהו.... זה שאתם אוהבים זה יופי...אבל זה שאתם לא מסתדרים..יכול בבוא העת להשפיע על האהבה ואתם יכולים אף לשנוא חלילה או לא לסבול אחד את השניה. אתם הולכים לייעוץ וזה בסדר..אבל בשביל מה אישתך רוצה הפסקה של שבועיים?? מה אתם חברים או בעל ואישה...נניח שתעשו הפסקה O.K ? הפסקה של שבועיים... לאחר שתחזרו אחד לשניה תדעו בוודאות היכן טעיתם.. הכל יחזור על מקומו בשלום ותחיו ככה עוד חודש.. אתה ידע מה?? עוד חודשיים.. לאחר החודשיים הללו תחזרו להיות כפי שהייתם לאחר שנפרדתם לשבועיים.. ואז מה??
אני לא חושבת שזה רעיון טוב.. עצם זה שרוצים להפרד לשבועיים או אפילו יומיים... זה מעיד על בריחה , לא על התמודדות... חבר, אם אתם רוצים באמת שיפור במערכת היחסים שלכם, עליכם לשפר,עליכם לדאוג שמערכת היחסים שלכם תהיה טובה, ובריאה, וכל זאת בגלל שאתם רוצים בכך..אבל באמת רוצים מכל ה
... להמשיך מערכת יחסים כזאת ולנסות למשוך זה לא טוב בכלל... תתחילו לשפר, תתחילו להעני אחד לשניה...לא רק ביום הולדת או ביום נישואים... תנסו לשפר את האוירה בבית בערב למשל... בזמן ויכוח אל תרימו את הטונים האחד לשניה, דברו בנועם דברו בשקט דברו ע"מ לא לשמוע אלא להבין... תאמין לי שזה יצליח...

murphy

New member
כולם אומרים לנו

שהפסקה לא תעזור אבל מכיוון ששום דבר אחר לא עזר אין לנו מה להפסיד ההפסקה היא על מנת להחזיר את הקירבה חזרה או לפחות לנסות להחזיר אותה נכנסנו לאפאטיה בקשר בלי כל רצון לנסות לעשות משהו איתו

seeyou

New member
../images/Emo22.gif-זהירות-ערפל קרב!

אתה חוזר מספר פעמים על המילה "בעיה"(הקירבה שהייתה לנו ונעלמה בעקבות הבעיות) מה הבעיה שגרמה למשבר? תגדירו את הבעיות-תפרקו אותם ליחידות קטנות מה שניתן לפתור-לשפר הראשונים הקשים בסוף התהליך ברור(מבחינתי) שהפסקה של שבועיים לא תפתור את הבעיות-רק תחמיר זה לא משחק כדורסל לקבל אפסקות נישואים זה משחק חיים ללא אפסקות

למעלה