מתי אומרים די?

מתי אומרים די?

הכלבה חולה... אנחנו כבר שלושה שבועות מתרוצצים בין הוטרינר, לבית החולים הוטרינרי, עשינו כמעט (יש רק עוד אחת שאולי צריך לעשות, וגם אז זה רק יגיד מה הגורם, לא ירפא אותה) את כל הבדיקות שצריך. דיברנו עם מומחים, הוצאנו כבר אלפי שקלים על תרופות, רופאים וסוגי אוכל שונים...
בינתיים היא בסדר, עדיין אנרגטית, עדיין עושה הכל אבל... היא דועכת לנו מול העיניים.
כבר כמה ימים שאנחנו רואים אותה הופכת לעור ועצמות מול העיניים שלנו. פעם היא היתה טורפת את כל האוכל שלה בלי לחשוב פעמיים ועכשיו אני רואה שהיא לא מסיימת את האוכל עד הסוף.
מסתובבת בבית ומקיאה ובאופן כללי נראית נורא אומללה. אבל עדיין בסדר.
אני יודעת שאולי זה תופעת לוואי של התרופות שאנחנו מנסים עליה עכשיו, מעין ניסיון נוסף לעצור או לאט את מה שיש לה, אבל עדיין כואב הלב.
בנוסף אני כבר לא מצליחה לטפל בה כל כך. אני סוף חודש תשיעי, שני ילדים בבית, והבעל עובד מהבוקר עד הערב.
אני לא יכולה לקחת מישהו אחר שיטפל בה כי כרגע אנחנו מדכאים את המערכת החיסונית שלה אז אני צריכה למצוא מישהו אחר מהבחור הרגיל (שהולך עם הרבה כלבים) כדי שתקבל טיול פרטני ושישימו לב שהיא לא אוכלת שטויות.
והילדים שלי שמים לב שהיא חולה. שואלים, מתעניינים, ילדים שאין להם מושג מה זה חיים בלי הכלבה הזו בבית.
אם הטיפול הזה לא יצליח, היא כנראה תמשיך לדעוך ככה...
למזלי עד היום לא עמדתי בנסיון הזה אבל עכשיו השאלה העיקרית היא- עד מתי?
מתי מחליטים שזה נגמר? האם לתת לה עוד ימים/חודשים עד שהיא כבר תהיה ממש סמרטוט? או לתת לה ללכת בכבוד (ואני בוכה בעודי רושמת את זה) כשהיא עדיין בסדר יחסית?
איך לכל הרוחות מחליטים על דברים כאלה?!

marx04

New member
לא כתבת ממה הכלבה שלך סובלת

שלום לך,

אני מצטער לקרוא שהכלבה שלך חולה וסובלת.
לא כתבת מה האבחנה שלה וממה היא סובלת.
אם היא סובלת ממחלה סופנית, אז לעניות דעתי, השאלה היא האם הכלבה סובלת.
באופן אישי, אם הייתי יודע שגורלה של הכלבה שלי נגזר ושהיא סובלת סבל ממשי - הייתי גואל אותה מיסוריה.
כל עוד היא אינה סובלת סבל ממשי, אלא "רק" "סוחבת" חיים אפורים ועגמומיים - הייתי מניח לה להמשיך לחיות את חייה.
כמובן, חשוב להתייעץ עם הוטרינר, אך בסופו של דבר הכלבה היא שלך, ואת ככל הנראה יודעת יותר טוב מכולם אם ועד כמה הכלבה שלך סובלת.

אני מאחל לכם רק טוב,

בברכה,

אורי.

KallaGLP

New member
מסכימה עם מה שנכתב מעליי.

כל עוד היא מתפקדת ואוכלת (אפילו אם פחות, אך בכל זאת אוכלת), מסוגלת לזוז ולעשות צרכים ובאופן כללי לא נראית סובלת וכואבת יותר מדי, כל עוד נראה שאיכות החיים שלה וההנאה שלה מהחיים גוברים על הסבל, אפשר ולדעתי גם צריך להמתין. מה גם שכתבת שיש עוד טיפול שאפשר לנסות. אז עד שלא מוצו כל הטיפולים והאפשרויות לתת לה חיים שיש בהם עוד טעם, אני הייתי מחכה.

אמרלדה

Active member
עד שאי אפשר יותר

אמר לי פעם וטרינר בסיטואציה כזאת: האחריות שלכם על הכלב אינה מסתיימת בהאכלה, טיפול, תרופות וכולי. עם כל הכאב, צריך גם לדעת מתי לתת לו ללכת. זה חלק מהאחריות שלכם.
&nbsp
מתי? כשהוא לא יכול יותר. כשהוא סובל. כשכואב לו. כשהוא בוכה. כשהוא, כמו הכלבה שלי דאז, דוחף את עצמו לפינה ולקיר ומסרב להסתובב, כי משהו במוח שלו אומר לו שזה מה שהוא צריך לעשות. כשזו התעללות להשאיר אותו בחיים.
&nbsp
הכלבה שלך לא נשמעת במצב כזה, ועם כל האמפתיה, סוף החודש התשיעי ושאלות של ילדים עוד לא אומרים שהגיעה העת. כן יש דברים שצריך לעשות: לנסות לשלם לבחור תוספת כדי שיוציא אותה לבד או לחפש בחור/נער אחר. להתחיל לענות לילדים את האמת לפי גילם ולפי יכולתם לקבל אותה, או להתייעץ עם פסיכולוג ילדים בתחום הזה.
&nbsp
זה לא הכל או לא כלום. זה משהו שאפשר וצריך להתכונן אליו, אבל כלב שדועך לא נשמע כאילו הגיעה העת.
&nbsp
&nbsp

למעלה