מתי אומרים די?

מתי אומרים די?

שלום לכולן

רציתי לשאול אתכן מתי הגעתן למסקנה שהגיע הזמן לעבור לתרומת ביצית?
אחרי כמה ניסיונות ivf? האם צריך לעבור מספר מסויים של טיפולים לפני שנותנים
לעבור לתרומת ביצית?

תודה מראש ושבת שלום

אשתף אותך בתהליך שלי-

אחרי 4 הזרעות ו- 6 טיפולי IVF החלטתי שמספיק לי,
למרות שאני "רק" בת 40,
ולמרות שהחלפתי רופא לפני הטיפול האחרון והוא שינה את הפרוטוקול והציע לנסות שוב כי לדעתו יש סיכוי,
החלטתי שאני לא יכולה יותר.
זו החלטה מאוד אישית, כמובן.
המחיר הנפשי שהטיפולים גבו ממני היה גבוה מדי, והרגשתי שאני לא יכולה לעמוד בזה יותר.
חשבתי גם על המחיר הבריאותי, ועל כמות ההורמונים שהגוף שלי מקבל בתהליך הזה, והעדפתי לקצר את התהליך ככל האפשר.
חשבתי גם על הילד שיש לי בבית, שהולך וגדל, ועל פער הגילאים בינו לבין הילד העתידי, שהולך וגדל גם הוא.
מסלולי תרומת ביצית הם פרטיים, ולכן אפשר לעבור למסלול כזה מתי שרוצים, ללא שום תנאים מקדימים.
בהצלחה בכל דרך שתבחרי.

תודה

אני אחרי 3 הזרעות+ ivf 6
מתחילה ממש ״להתבשל״ לכיוון הזה כי אני כבר מרגישה
שאני לא מסוגלת לעבור את זה יותר.

פנדה30

New member
זו לגמרי החלטה אישית

אני עשיתי 13 IVFים לפני שעברתי לתרומה.
עם הגדול הצלחנו אחרי 3 IVFים, והיה לנו ברור שזה יהיה סדר הגודל של הטיפולים גם הפעם.
אחרי 5 טיפלים בסבב הזה, בר חווה המליץ לעבור לתרומה. ניסינו עוד כמה טיפולים אצלו, ואז התחלתי לחפש ולהתייעץ עם רופאים אחרים.
כאמור במצטבר עברתי 13 IVFים, עד שהבשלתי בעצמי עם ההחלטה הזו. החלטה מאוד קשה, לי לפחות, והייתי ממש צריכה לעבור תהליך של אבל.

לא הגבתי בכלל להורמונים. אני יחסית צעירה (בת 36 היום, כלומר התחלנו את הטיפולים כשהייתי בת 32...), ופשוט לא הצלחנו לייצר יותר מזקיק מוביל אחד, ובמקרה הטוב עובר אחד.

אחרי שהחלטנו לעבור לתרומה, היה לי ברור שאשאר עם בר חווה.

בדיעבד, וזו לא חוכמה, אבל בדיעבד- ממש חבל על הזמן ועל האנרגיות (ואלוהים, ואת- יודעים כמה אנרגיות זה דורש...)- וחבל שלא עברתי לתרומה קודם.
הוורודה המהממת שלי בת 7 חוד', אוהבת אותה כאילו הייתה מביציותיי.

ואגב, כוווולם אומרים כמה היא דומה לי.

זו לגמרי החלטה אינדיבידואלית, ורק את יכולה לקבל אותה.

(אגב, עשית כבר את כל הבירורים? יש הסבר לאי ההצלחה?)

בהצלחה, בכל מקרה, במה שתבחרי.
אם תרצי לדבר עוד - פה, או בפרטי- בשמחה.

היי פנדה

כל הרופאים שהייתי אצלם טוענים שיש בעיה עם הביציות שלי אך
אף אחד לא יודע להגיד מה בדיוק הבעיה. אחוזי ההפריה אצלי מאוד נמוכים יחסית..
בכל סבב יש לא מעט ביציות שנשאבות אך כאמור אין הרבה הפריות ואף פעם לא נקלטתי להריון..
מרוב שאני רגילה לכשלונות אני מפחדת שגם תרומה כבר לא תעזור לי.
בעלי בעד שנעבור לתרומה כי הוא כבר לא יכול לראות אותי סובלת ככה מהטיפולים
ואני מצד אחד רוצה בעיקר בגלל שאני לא רוצה לדחוף עוד הורמונים ״לחינם״
מצד שני אני חושבת על ההשלכות- האם לספר? למי לספר? מתי לספר? מה ההשלכות שיהיו מבחינת
הדת ועוד הרבה שאלות. באמת שאני כבר לא יודעת מה לעשות..

פנדה30

New member
רגע, רגע, רגע

אם יש ריבוי ביציות, כלומר הבעיה היא באיכות, זאת בהנחה שאין בעיה בזרע שמפרה (בדקתם את זה?).
לפעמים כמות היא על חשבון איכות. ניסיתם טיפול טבעי? בלי הורמונים?
אצל מי את מטופלת?
לפני המעבר לתרומה הייתי מנסה עוד קצת אצל בר חווה שמומחה לענייניים הללו.

ורק ברמה הפרקטית- אין שום השלכות מבחינת הדת. את נושאת ברחמך את הילד, ומכאן שהוא ילדך המלא, הביולוגי, את אמו, ומכאן שהינו יהודי. איש מלבד רופא הפוריות לא חייב לדעת שמדובר בתרומת ביצית (עדיף לומר זאת לרופא המעקב, אבל גם אז לא מאוד חייבים).
למי לספר, מתי וכמה- זו שוב החלטה. אני אישית בחרתי לספר על התהליך רק לשתי חברות טובות, אך לא קרובות פיזית- כך שלא סביר שיתחככו עם המעגל הקרוב ולא סביר שיספרו.

בהצלחה.
אני פה לעוד שאלות

אצלנו הבעיה היא גם אצלי

וגם אצל בעלי ( מורפולוגיה 1%) אני מטופלת אצל פרופסור משיח והוא
אמר שהזרע דווקא ״עושה את העבודה״ משמע האי הצלחות זה כנראה בעיקר בגלל
הביציות שלי. חשוב לי לציין שאף פעם לא היו לנו מוקפאים (העוברים מפסיקים להתפתח)
בעלי לא רוצה שנספר לאף אחד במידה ונחליט ללכת על תרומה ואני מתלבטת לגבי זה כי
אני דווקא בעד שקיפות וכנות ומכאן הדילמה..

קשה לענות לך...... רואה מהצד את המאבק שלך הקשה, הלב השבור אבל זוכרת שאת צעירה ושדווקא בר חוה באירוח בפורום תרומת ביצית נתן תקווה.
אני בעד תקוות, נאיבית שכמותי. הייתי צריכה לעבור דרך ארוכה עד המעבר, עברתי רק כי לא היתה לי ברירה. בדיעבד הייתי עושה את אותה הדרך.
גם במעבר לתרומה אומרים שהאחוזים מאוד עולים ו.....לקח זמן, זה היה נראה לי ארוך מאוד, האכזבה עם השליליים היתה אדירה ויכולה להגיד לך שגם ההשלמה עם המידע המזערי על התורמת הוא לא פשוט ואפילו עכשיו כשאני בתחילת הריון אפילו קשה יותר....
אבל במקביל תשמעי גם קולות שונים לגמרי ואחרים....
שבת שלום
איילת

היי איילת

אפשר לשאול כמה שאלות?(את לא חייבת לענות כמובן אם את לא רוצה)
כמה טיפולים עשית לפני שהחלטת לעבור לתרומה? האם יש לך ילדים ביולוגים?
האם בר חווה הכי מומלץ מבחינת תהליך התרומה? האם את מספרת על מה שעברת למשפחה/חברים?
כמה זמן לקח לטיפול להצליח לאחר התרומה?

אז ככה.... לא אין לי ילדים...
לא יודעת כמה טיפולים עברתי, לא ספרתי.....אבל אני הרבה יותר מבוגרת ממך עשיתי טיפולים עד גיל 45 במשך כמעט שנתיים.
לא חושבת שבר חוה הכי מומלץ מבחינת התרומה, יש לא מעט רופאים מומלצים ומסלולים שונים. אבל הייתי הולכת אליו להתייעצות כי הוא מומלץ בהצלחות עם רזרבה שחלתית ירודה. הוא מאוד יצירתי.
ההחזרה הראשונה של התרומה היתה ביוני, בסה"כ עשיתי 3 החזרות (קיבלתי רק 3 עוברים מאותה התורמת) נקלטתי בשלישי באוקטובר.....

במסלול של בר חוה

אין התחייבות למספר עוברים?
הייתי בטוחה שיש התחייבות על 4 עוברים,
אבל מה קורה, כמו במקרה כמו שלך, שמקבלים רק 3?
האם העלות או משתנה או שמא בסבב נוסף ,אם יש צורך בכזה, מקבלים יותר עוברים?

מסלול בר חווה אסותא ראשון

למיטב הבנתי את יכולה לקבל מינימום 2 עוברים אך אם אין הריון מתחייבים להשלמה ל4 עוברים.
בפועל יכולים לצאת יותר עוברים תלוי באיכות הזרע כי מקבלים כ-6 ביציות.

תלוי גם באיכות הביציות.... איכות הזרע שאני שלחתי היתה מעולה (תורם) והיו רק 3 עוברים.... אז כפי שבר חוה ענה לי: תלוי בחודש של התורמת.....

אם לא הייתי נקלטת עם העובר השלישי הייתי מקבלת עובר רביעי מתורמת אחרת...

תודה יקירה

הזוג שלי היה היום בפגישה עם אורלי ואכן זה מה שהבנו- שיכולים להיות מספר עוברים מתורמות שונות...

אכן כן..... ולגבי המחיר....בחוזה כתובה התחייבות רק לשתי החזרות עם עוברים טובים....כך שיש כאלו שיקבלו באותה העלות 6 עוברים ויש כאלו ש 3....
הכל עניין של מזל

למעלה