מתיש מתיש מתיש....

Hannyle

New member
מתיש מתיש מתיש....

זה מה שיש לי להגיד על הצליאק שהוא פשוט מתיש אותי.... זה בכל דבר, בכל מקום, כל הזמן... למשל ממש מבאס שנרשמתי לקורס ברמנים אני לא יכולה לשתות כמו כולם את כל סוגי האלכוהול ואז ללכת לאכול עם כל החברה שוארמה או משהו כזה.... או לשבת עם חברים באיזה מקום בלי אפשרות לאכול איתם את הציפס שהם הזמינו בגלל שזה מטוגן בשמן מעורב עם שניצלים... ולראות אותם זוללים מול הפרצוף... זאת הרגשה לא נעימה בכלל... סליחה על ההתבכיינות, פשוט זה היה נראה לי מקום מתאים לפרוק את זה, כי אתם יכולים להבים על מה אני מדברת...

shallevk

New member
יקר יקר יקר

היי Hannyle, זה בדיוק המקום - ואני בטוח שלכל אחד בפורום יש זיכרון מרגע שבו הצליאק היה בן הלוויה הגרוע ביותר שניתן היה לקבל באותו הזמן. אני לא יודע איך מתקנים צליאק, אבל יש לי כמה רעיונות שאולי יעזרו (אני מתנצל, זוהי תכונה של בנים לקפוץ עם עצות פרקטיות ברגע שבו כל מה שנדרש הוא חיבוק של הזדהות, אבל כפי שאת יודעת - קשה להילחם בגנטיקה). בנושא אלכוהול - מספר המשקאות שאינך יכולה לשתות בקורס הוא כמספר סוגי הבירה המוגשים בביה"ס בו את לומדת. קישור למאמר בנושא: http://www.celiac.com/st_prod.html?p_prodid=187&p_catid=&sid=91hH9H1kACa1E95-57107593298.83 אגב, כאשר שלחתי מכתבים למספר יצרני וויסקי כולם טענו שהמוצר נטול גלוטן (אני יכול לשלוח לך את האישורים מהחברות) את המשקאות המותרים פרסמתי במדריך אלכוהול שניתן למצוא בפורום. עוד בנושא אלכוהול - היום יקבי בוטיק הם עסק מאוד פופולרי והדבר בא לידי ביטוי במספר יקבי הבוטיק ההולך וגדל ובמספר הצרכנים המכירים ומוכירים את התוצר. המהפכה הנ"ל מתחילה גם בנושא בישול הבירה הביתית ובישראל ישנו מספר לא מבוטל של יצרנים בייתיים, מועדונים ותחרויות. בעולם הנושא הזה פופולרי הרבה יותר וקיים בסיס ידע מאוד גדול בכל הנוגע להפקת אלכוהול מכל דבר. למה אני מספר את כל זה? אני יכול רק להניח, שאם בחרת לעבור קורס ברמנים, את מתעניינת בנושא האלכוהול מעבר למהילת טקילה בספרייט (מעשה שספק אם יעבור בשתיקה בפאב במקסיקו). לכן, למה לא לעשות צעד קדימה ולבשל בעצמך את הבירה שלך? אני כבר בישלתי מעל 100 ליטר של משקאות שיכר שונים, חלקם יצאו טעימים וחלקם פחות - אבל אני לומד מהנסיון ולאט לאט משתפר. אם את צריכה עוד מידע בנושא את יכולה לשלוח לי מייל ל[email protected] בנושא השווארמה - אני מזמין שווארמה בצלחת. זה בכלל לא אותו הדבר (בעיקר במחיר) אבל זה גם משהו. דבר נוסף שאת יכולה לנסות זה להגיע עם פיתה משלך ולבקש למלא אותה בבשר המסתחרר.... בקיצור, אני מבין לחלוטין את הרגשתך. גם אצלי ישנם ימים שבהם הצליאק הוא מעמסה מעצבנת. אני יכול רק ליעץ לך לנצל אותו כמנוף ליצירתיות (שנאמר: להפוך את הלימון ללימונדה). שבוע נפלא! שלו.

shallevk

New member
תבלינים

Zinger777 שלום, כתשובה עניינית לשאלתך - אני לא יודע ולמעשה אני גם לא שואל. אבל השאלה שלך היא הרבה יותר חשובה ומהותית מעצם תיבלון השווארמה - זוהי שאלה של אורח חיים. אני חושב שכל אחד מאיתנו בוחר לעצמו את המסלול בחיים שנכון עבורו מבחינת איזון. יש אנשים שקונים רק ירקות אורגניים ע"מ להימנע מחשיפה לחומרי הדברה, יש אנשים שנמנעים מלגור לייד אנטנות, תחנות טרנספורמציה וכבלי מתח, יש שפוסלים לחלוטין את טבעון ואיזור חיפה מפאת הזיהום, ויש שמונעים מילדיהם טלפון סלולרי מפאת הסכנה הנשקפת לילדים. אני מקפיד מאוד לא לאכול מוצרים המכילים גלוטן, איני קונה או צורך מוצרים ש"עלולים להכיל גלוטן", אם יש לי ספק באשר למנה מסויימת במסעדה אני לא מזמין, ואם קיבלתי מנה שמכילה גלוטן איני אוכל אותה. בדיוק כפי שאנשים מרשים לעצמם להניח כי מוכר השווארמה רחץ ידיו לאחר שיצא מן השירותים, ובדיוק כפי שרבים מניחים שבתפוצ'יפס אין חומרי הדברה, כך אני מרשה לעצמי להניח הנחות המתקבלות על הדעת והמאפשרות לי לחיות אורח חיים תקין ומאוזן (לפי דעתי). כמו כולם, לפעמים אני צודק ולפעמים אני טועה - וחשוב לי להקפיד שגם כאשר אני טועה, הטעות לא תהיה גדולה (לדוגמה: בבוליביה הציעו לי לחם תירס, חשדתי שלא מדובר בתירס בלבד ולכן לא קניתי ממנו. לו הייתי מוותר על כל ההנחות, לא הייתי יכול לצאת לטיול בבוליביה ואני בספק גם לגבי החיים בארץ - כבר שלחו לי מפיצה מטר את הפיצה הלא נכונה בפסח...). אני לא מעודד הקטנת ראש ובודאי שלא ויתור עצמי - אבל לדעתי קיצוניות מזיקה בשני הכיוונים. אופס, יצא קצת ארוך... שלו.

כל הכבוד

אינ ממש מזדהה אני גם ככה כשאני אולכת לאכול בחוץ אז אני קונה דברים פשוט בצלחת... לא כל דבר צריך לבדוק בדקדקנות אחרת אין טעם בכלל לצאת לאכול בחוץ כי זה הופך את האכילה למייגעת... אני מקפידה ממש טוב על הצליאק ככה שאם יש חשד באמת לא קונים ונוגעים וככה מסתדרים לא צריך להיות קיצוניים! זה באמת רק מזיק ולא מועיל... בקיצור אני תומכת בך 100%

CATS7

New member
זהירות

אכן כל אחד אחראי על עצמו וגופו ובוחר איך לחיות ואני בטוחה שיש אחוז מסויים של צליאקים שלא שומרים כלל על אוכל נ"ג כמו שיש סוכרתיים שאוכלים ממתקים מסוכרים. עלינו רק לזכור שאך לאחרונה מתווספים צליאקים חדשים לפורום (מה שאומר שהמודעות עולה..) ומהנאמר לעיל יכול להשתמע כי מותר לא להיות קיצוני. רק בשבוע שעבר שירשרנו על מישהי שחמתה שמה רק "קצת" וניתנה הגבלה לציאניד. יש צליאקים שבישבילם אכילת גלוטן יכולה להביא לבית חולים. מה קורה עם אבקות מרק? מתי יודעים מה הגבול של החשד מעבר לתבלינים? ואם נחתך לחם רגיל באותו הקרש שנחתכה העגבניה? אני מבינה שקשה לחיות עם שמירה של % 100 אבל לא זאת הדרך כאן? איפה נירדמתי?

RT1236

New member
צודקת % 100

גם אני מרגיש איזה פיספוס כאן. או שלא הבנתי את הפואנטה. צליאק זו לא דיאטת הרזיה. זה אורך חיים קפדני ביותר ואסור שישתמע שיש עיגול פינות כי הסיבוב מסוכן...

אני לא אמרתי שאני מגזימה

מן הסתם בבית שאנשים מורחים משהו עם הסכין על הלחם אני לא השתמש בה ובחנויות בחוץ בד"כ במקומות שמוכרים שווארמה ודברים על האש זה פתוח וגלוי ואז אני מסתכלת על המקום אם אני רואה פיתות וכאלה בכל מקום מן הסתם שם אני לא אקנה בלי כל קשר לתבלינים... בשווראמה לא שמים מרק עוף דברים שיש בהם חשד ששמו מרק עוף לא נוגעים בהם כי רוב מרקי העוף הם עם גלוטן... בכל מקרב לרוב כשאני אוכלת בחוץ אני אוכלת במסעדות תליאנדיות\סניות פתאי אבל רק פתאי או ירקות עכשיו גם שמה בטוח טיגנו את זה במחבת שטיגנו עם הספגטי הרגיל אבל זה גם תלוי על דברים כאלה אני לא מקפידה כמו שכשאני הולכת לפאבים לפעמים אני הזמין צ'יפס ולרוב אני לא בודקת אם משתמשים באותו שמן למשהו אחר עם קמח... אבל זאת אני לא אמרתי לכולם לעשות כמוני רק אמרתי שלא חייבים להיות פאנתים... כשהייתי מאושפזת בבית חולים שם שמים בכל אוכל מרק עוף עשו לי הכל מיוחד ואמא שלי דאגה שלא יהיה ערבוב בכל זאת זה נתון לשיקול של כל אחד אני שומרת ככה מגיל שש ובינתיים הכל בסדר ובאמת שלי מספיק רק דבר קטן כדי שיהיה לי כאב בטן רציני....עדיין לא היה לי מצב של כאבי בטן אבל ברור שזה בגלל שאני לא אוכלת הרבה בחוץ אני מעדיפה לאכול בבית... כי אם לדוגמה אני יושבת במסעדה אני כן כל דבר אשאל ואחקור... אני יום אחד שחברים שלי ואני ישבנו אחרי הלימודים בפאב נזמנו סלט ובתפריט לא היה רשום ששמין שו קרוטונים כשהסלט הגיע אני לא נגעתי בו כשהתברר טוב בכל מקרה כמו שאמרתי כל איש מחליט לעצמו וקובע לו את ההגבלה

רק הערה קטנה גוף ראשון עתיד מתחיל ב-א'

אשתמש ולא השתמש אזמין ולא הזמין אשאל ואחקור
מצטער על ההצקה, כזה אני...

אני יודעת כתבתי פשוט מהר ככה שחא בדקתי כפי

ששמת לב החלפתי הרבה אותיות בהודעה
פעם הבא אני אבדוק לפני שאני שולחת את ההודעה...

לפחות יש לך כח להציק ../images/Emo13.gif

אני תמיד מגחכת לי בלב על כל אלה שנכנסים לפורומי דיאטות למיניהם ומכריזים שהם חייבים להרזות... ותמיד מרגישה לא בנוח, בדיוק באותה נקודה כשהם חושפים את הקושי שלהם, לספר להם ש"להרזות" לא יקדם אותם לשום מקום - מקסימום ישמח את החברים שלהם.

shallevk

New member
רוח הדברים הועברה בצורה מדוייקת ע"י לירון

כפי שאמרתי, איני נוהג, תומך או מעודד "הקטנת ראש" בנושא אלא להיפך. ניסיתי להראות שגם בנושאים המשותפים לכולם כגון חומרי הדברה (שהם רעילים ומסרטנים לכל האנשים) אנשים מבצעים בחירות שונות כגון: לשטוף את הירק במים->להוסיף גם סבון->לקרצף עם סקוטש-> לקנות רק אורגני וכו'. גם מי ששואל לגבי אופן ההכנה והאם מנקים את המחבת בין הבישולים, חייב לסמוך על שיקול דעתו של נותן התשובה, דוגמא: הייתי במסעדה דרוזית בעוספיא והגישו את המנה שלי על פיתה וזאת לאחר שציינתי במפורש את המגבלות על נגזרותיהן. התנצלו בפני והחליפו את המנה. האם הם באמת החליפו את המנה או רק שלפו את הפיתה? אני לא יכול לדעת - אבל יתכן ואדם אחר היה טוען לחוסר אחריות של המקום ויוצא מן המסעדה. מי צודק? אני או השני? ובכן, אם הייתה אי בהירות, זה הקו עליו אני מדבר. איני צורך במודע אף מוצר אשר יש לי ספק לגבי תכולת הגלוטן שבו. שלו.

Hannyle

New member
זה יותר טוב מחיבוק של הזדהות ../images/Emo13.gif

תודה רבה על כל הרעיונות... זה נחמד לראות אנשים שבאמת מפתחים את העיניין כמו להכין משקאות בבית.. זה נשמע לי מעולה ואני אשמח לשמוע על זה פרטים...( אני אשלח לך הודעה במייל)... כל הכבוד על היצירתיות שבמקום לבכות אתה מנסה למצוא פתרונות.... אז שוב תודה

גלוטן ויין

מועניין לברר מדוע יין שאינו מקבל הכשר לפסח אינו ממולץ לצליאקיסיטים,בספר שהוציאה העמותה מוזכרים מספר ייקבים בלבד ככאלה שניתן לצרוך ללא חשש ולי לא ברור מדוע ,יתרה מכך כבר מספר פעמים שאני בחו"ל ודי חושש להזמין כוס יין במסעדה מקומית, הייתי שמח לקבל הסבר על הנושא .כמו כן מהו יין מבושל ומדוע תהליך הבישול הופך אותו לכשר מבחינתינו תודה מראש שי

למעלה