מתייעצתת...

מתייעצתת...

אני בת 17 וחבר שלי בן 19 וחצי.. אנחנו ביחד שנה ויש לי שאלה מאוד ספציפיתי אלייכם.. כמו שאתם רואים ההפרשי גילאים מהווים בעיות מבחינת יציאות.. המועדנים שהוא יכול להיכנס אליהם אני לא יכולה.. בקיצור מאז ומתמיד ימי שישי היינו ביחד ופעם בחודש בערך הוא היה יוצא עם חברים שלו למסיבות חוגרים וכאלה. בחודש האחרון היינו שבוע שעבר ביחד בשישי, ושני השישי הקודמים הוא היה עם חברים שלו והשבוע הוא שאל אותי אם זה בסדר שהוא ייצא איתם למסיבה.. אמרתי לו שאם הוא שואל באמת לא ממש בא לי ואני לא מרגישה ממש טוב ובא לי להישאר איתו בבית.. אז הוא ניסה לצאת מאוד חמוד ואמר לי שנהייה ביחד יום שבת ונראה סרט וזה.. ובשישי יהיהי איתם.. ואמרתי לו שאני לא מבינה למה הוא שואל אותי דברים שהוא לא באמת מחכה לתשובה שלי, והוא אמר לי"האמת ששאלתי כדי לצאת חמוד.. " בקיצור התעצבנתי, ניקתתי לו את הטלפון. הוא מבחינתו לא קרה כלום.. הוא שלח לי בבוקר הודעה יפה.. הוא אמר שהוא הולך לסבתא שלו שהוא יתקשר שהוא יחזור שהוא אוהב אותי ושיהייה לי יום נעים... השאלהה... איך אני צריכה להגיב לזה?! כיאלו הוא התעלם מהכל כי לא בא לו לפתוח ריב והשאיר אותי עם עצבים פנימיים. .

nate2000

New member
צודק

למה באמת לעשות ריב על..... כלום בעצם. מרגישה עצבנית? שתי כוס מים קרים. שאלה יהיו הבעיות היחידות שלך בחיים. באמת שלא קרה כלום. כשהוא מתקשר את מזמינה אותו אליך ומחליקה על השטויות שאמרת אתמול.

שלום

זכותו להנות עם חבריו ככל שירצה, אבל עליו להיות גם הרבה אתך ולהשקיע בקשר ביניכם. תני לו חופש לנהל את חייו הפרטיים כרצונו וודאי, שישקיע בך מספיק. אולי רצוי, שתשתתפי בחייו הנפרדים ממך ובקשריו האחרים, תשאלי אותו בענין עליהם ותציעי להצטרף אליהם לפעמים. אז אולי תחבבי כמה מחבריו, ויתפתח ביניכם קשר משותף טוב ונעים.

../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif

לא כל דבר את יכולה למחוק על הסף בטענה: "את עצבנית שתי מים שאלו יהיו הבעיות היחידות שלך בחיים......." זה זלזול... הדברים שהיא מציגה פה הם תמיד מעבר להודעה מסכנה בפורום זה הרגשות שלה, מה באמת קורה ביחסים בינהם שכמה שהיא תספר לך את עדיין לא תדעי הכל לגמרי... בקיצור אני חותרת לכך שאת,[כותבת ההודעה] יודעת לבד מה טוב בשבילך...את מרגישה שזה מפריע לך ואת צריכה לדבר איתו על זה, דברי איתו על זה,על מה שמפריע לך באמת. הודעה שלו שהוא אוהב אותך ושהוא יתקשר כשהוא יחזור מסבתא שלו לא אמורה לגרום לך לחשוב טוב הוא חמוד אז אני אעזוב את זה. אני ממליצה לך בחום לא לטאטא דברים מתחת לשטיח ופשוט לדבר על מה שמפריע לך, שהוא יידע מזה הרבה פעמים, בייחוד גברים, לא יודעים באמת מה מפריע לך ואת צריכה לומר את זה בפירוש שיהיה לו ברור ולדבר על זה,על מה אתם מתכננים לעשות בעניין ואיך לפתור את הדילמות ביניכם שמעיבים על הקשר. במקרה הזה, שהוא נפגש עם חברים שלו יותר מאשר איתך לפ מה שהבנתי ואת זה שהוא שואל סתם כדי לצאת בסדר ולא באמת כי הוא מתחשב בהחלטה שלך ומחליט יחד איתך...........לא אומרת שהוא צריך להחליט יחד איתך אבל לפחות לדבר על זה על הנושא, להציב עמדות ולדעת איפה הדברים עומדים. אני יודעת שאני לא הייתי מחזיקה בקשר שבו התקשורת לא מספיק זורמת וטובה שאפשר לדבר על העניין ולהגיע לאיזשהו פתרון.

קודם כל תודה..

דבר שני.. אין לי יכולת להצתטרף אליהם כי זה מסיבות חוגרים שעם כל הקשרים שבעולם ניסיתי כמה פעמים להיכנס, לחלק הצלחתי ולרוב לא. והוא כולל החברים שלו חזרו מבואסים ולא נכנסו בגללי.. ואני לא רוצה שמצב כזה יקרה עוד פעם.. זה קרה פעמיים וזה מספיק אז ככה שלהצטרף זה לא פיתרון.. פשוט השאלה שלי הייתה האם אני צריכה להגיב או להבליג, איך אתם הייתם מגיבים במצב כזה? והאמת שלא בדיוק קיבלתי תשובה כי הנה, חלק אמרו לי שזה יהיהי הבעיות שלך. וזה לא נכון להבליג על דברים שמפריעים לי.. מצד שני אין כ"כ מה לדבר פה.. כי הוא אמר אמר יפה, יש מסיבה טבוה, אני רוצה ללכת איתם, הם חוזרים יום ראשון לבסיס לשלושה שבועות ואני רוצה לצאת איתם.. מחר (יום שבת) נהייה ביחד.. זה מצד אחד ומצד שני, זה מפריע לי שלא אכפת לו שזה מפריע לי.. כי בחודש האחרון זה קורה יותר מידי

פתרון זה לא אומר שאת תצטרפי אליו, ממש לא

לא לזה התכוונתי אפילו לא חשבתי על הפיתרון הזה. להפך,אני מאמינה שלכל אחד מן הצדדים חייב להיות את השקט ואת העצמאות שלו. הוא עם החברים שלו,את עם החברים שלך.זה גם משהו שצריך ובריא לטפח ולא להזניח כשאת נמצאת במערכת יחסים. אני התכוונתי שלפחות תדברו על זה, שהוא יידע שזה מפריע לך, תנסו להגיע לאיזשהו דיבור בעניין, פתרון בכיוון של לרצות לפתור את הבעיה מבינה?...שלפחות שתיכם תדעו ותרצו לגשר על זה. אז אוקיי הוא יילך למסיבה עם חברים שלו אבל יפנה את הזמן שלו גם בשבילך. מה שחשוב הוא שתדברי איתו על מה שאת מרגישה על זה אני מדברת ,שהוא יידע מה קורה פה מה מפריע לך...ואז תסדרו את זה את גם חייבת להבין שהזמן שלו מוקצב ומצד שני הוא חייב להבין שזה צמפריע לך ואת מרגישה שאת נמצאת איתו פחות ושהוא לא מקדיש לך מספיק זמן לעומת דברים אחרים...ואז כשיהיה את הרצון של שניכם לפתור את זה-זה יסתדר...אני מאמינה שהוא יוכל ללמוד איך לייעל את הזמן ולהקדיש חלק ממנו אליך וחלק לחברים.....פשוט תדברי איתו!!!! בהצלחה:)

nate2000

New member
grow up

תפסיקי לחפש בעיות במקום שאין ותראי איך הכל מסתדר יופי. יודעת מה שאלה יהיו גם הבעיות שלך. כנראה שגם את לא יודעת מה זה בעיות בתקשורת. קראי כמה פרומים לאנשים בני 30+ והשכילי טיפה.

אז מה את אומרת,

בגלל שלהם יש בעיות יותר חמורות בתקשורת אז אני אמורה לומר אה אוקי אצלם הבעיות חמורות יותר יאללה אני אתמודד עם מה שיש לי קטן עליי אני לא אחפש בעיות! יו-הו! אני מאושרת!!! נו באמת? זה מפריע לה. להתכחש לזה לא יעזור אלא להפך.ההפך הגמור. ברור שעדיף רצוי ואת יודעת מה,חייב,כדי לשמור על קשר בריא ומזין, לדבר על זה על מה שהיא מרגישה ולנסות לגשר על זה איכשהו,באיזושהי דרך כך שלפחות 2 הצדדים מודעים ומנסים לפתור את זה. זה שהיא תשאירא ת הרגשות האלה אצלה בלב ולא תשתף, זה לא טוב לא לה, לא לו, ולא למערכת היחסים.

nate2000

New member
תגידי לי איפה הבעיה אצלה?

אני לא רואה שום בעיה. (למעט אלה שהיא מנפחת מכלום....). תאירי את עיניי אולי בגלל שעברתי כבר את התקופה הזאת אז אני לא מבינה מה הבעיה. ובלי כל הבבל"ת על תקשורת וקצרים ורגשות וחוסר הבנה. מה שאני כן רואה זה בחור שרצה לצאת עם חברים, היא לא הרגישה טוב אז אמרה לו צא. הוא אמר לה שרצה לצאת נחמד אז שאל ואז היא התפוצצה.... על מה יש להתפוצץ פה בעצם? אני אומרת על כלום. החבר שלה אומר שאין פה בעיה ובגדול צודק, מי שרואה פה בעיה זאת רק פותחת השרשור ואת. אם עוד מישהו רואה כאן בעיה שיאיר את עיניי. אני אומרת שזאת בעיה רק אם אתה עושה מזה בעיה. והשאלה היא למה לעשות בעיות במקום שאין? חר על מה להילחם ולריב בחיים?

למעלה