כמה תשובות והכוונה
נתחיל בכך שנדמה לי שקשה יהיה באופן מספיק יסודי להאריך מה קורה עם ההנקה, כי קשה לי מבחינת הנתונים שחסרים
אז באופן מסורתי די נראה לי שכדאי לפני שאת מרימה ידיים לחלוטין לשקול להכניס לתמונה יועצת הנקה,
שתוכל לבוא אליך ולבצע איתך בדיקה יסודית לגבי כל מה שקשור בהנקה וכמו כן לנהל איתך תהליך רציני של תמיכה בהנקה
(כמובן שאני מעריכה שאת בהחלט מעוניינת להמשיך ולהניק בייחד לאור ההשקעה , המחשבה והאמונה שלך בחלב אם)
בנתיים אנסה לתת לך איזו שהיא דרך שאפשר לבדוק ולהחליט מה לעשות בהמשך...
1. אפתח בזה - לגשת לשקילה חוזרת - באותו המשקל באותם התנאים בטווח של שבועיים מהשקילה האחרונה.
(זה ייתן תמונה טובה יותר לעליה במשקל כי כמות טיטולים ' שתן וצואה תקינים לחלוטין)
כמו כן - קחי בחשבון שהיא אמורה להכפיל את משקל הלידה בגיל 4-6 חודשים - כך שאת רוב העבודה היא כבר עשתה
ונראה לפי מעט הנתונים שכתבת שהיא לגמרי בסדר גמור.
יש לציין שכדי שהשקילה תהיה אינפורמטיבית צריך שוב לקחת בחשבון - מחלות שעלולות להפריע.
2. לגבי השינה - להמשיך ולהניק בכל פיפס של התינוקת . היא בוכה את מייד מניקה את תיקון הבעייה עם השינה
נפתור אחרי שנבדוק את הבעייה עם העליה במשקל וההתנהגות על השד.

בואי נזכור - שפעמים רבות תינוקות דורשים לגור על השד - גם ללא קשר לקפיצת גדילה, בשל איזה שהוא מצב של
מחלה - והם למעשה דורשים עוד ועוד הנקות - גם אם קצרות, הנקות שמאותתות לגוף לייצר חלב בהתאם לאותה המחלה
שהם זקוקים לסיוע חיסוני עבורה.
כלומר - להמשיך בהנחיה של הנקה לפי דרישה בכל זמן.

3. תזונה שלך - להקפיד להגיע לכ 1800 קלוריות מינימום ביממה. ירידה מהירה מאוד במשקל לאחר הלידה יכולה לסמן
שאת לא אוכלת מספיק וזה עלול להפריע לייצור החלב. אני יוצאת מנקודת הנחה שאת לא במשקל עודף מאוד.
להקפיד מאוד מאוד לשתות כ 3 ליטרים של נוזלים ביממה. מים הכי טוב, אבל בוודאי שאפשר כל סוג שתיה שהיא פרט לאלכוהול
שמשתן ואז יש איבוד נוזלים ואין רווח של נוזלים .
אם את מתגוררת במקום חם מאוד אפשר לשתות עוד יותר .
4. אפשר לשקול מספר פעמים ביממה , במקביל להנקה או לאחר סיום ההנקה, להוסיף כמה דקות של שאיבה, על מנת
לחזק ולייצב שוב את יצור החלב. את החלב השאוב (מדובר לא יותר מכמה סיסי לפחות בשלב ההתחלתי של התהליך)
אפשר לשמור במקרר, לאחד לאחר קירור, ליצור סוג של סטוק. ניתן להעלות להקפאה תוך 24 שעות מהשאיבה.
לא חייבים לתת את החלב השאוב - השאיבה היא יותר עבורך . מדגישה - לא לשאוב כמויות גדולות אלא לאחר סיום הנקה
כמות של כ 30 סיסי נוספים מקסימום - שלא ייגרמו לייצור יתר חזק מידי.

אם את מרגישה שהיא ממש, אבל ממש לא אוכלת טוב, מסרבת מאוד לשד, מסתפקת בלגימות מועטות מידי, טיטולים יבשים
אפשר את החלב השאוב לתת לקטנה- בכפית / במזרק (לזווית הפה ) - לא לתת בבקבוק. מדובר על תגבורים של כמויות קטנות
מאוד של כ 5-10 סיסי לפני הארוחות של ההנקה- כמה פעמים ביממה.
הוספת השאיבה תחזק שוב את ייצור החלב בטווח של כמה ימים קדימה, וגם תתן לך תמונה מבחינת ייצור החלב שלך לפי
כמויות השתן שלה שאמורות לעלות.
לאחר כשבוע - 10 ימים בערך של שאיבות את אמורה לראות שיפור מבחינת ייצור החלב - ואז תבדקי עם עצמך
האם התופעה של משיכות ואי שביעות הרצון מההנקה, משתפרת. אבל זיכרי בגיל 4 חודשים
את לא אמורה לחוש מלאות, גודש או תחושה של אי נוחות בשד
ייצור החלב מאוד מאוד גמיש ומייד עם תחילת הההנקה הוא מתחיל - כך ששד רך- איננו מהווה אינדיקציה לבעיה בכמות
ייצור החלב.

יש לציין שאני כותבת את הכל מבלי להתחייב - כי ...לפעמים דווקא מצב של ירידת חלב מהירה יכולה לגרום לסוג של דחיה
מהשד - גם אם השד מרגיש ריך ורך זה יכול לקרות. כל מה שכתבתי הוא לפי הדיווח שלך שאת חשה בירידה בייצור החלב
ובתחושה שלך שהיא לא אוכלת מספיק טוב.

מקווה שהצלחתי לתת לך כמה כיוונים טובים להתחלה