מתיחת פטמה בהנקה

לולי283

New member
מתיחת פטמה בהנקה

הי לכן!
התינוקת שלי בת ארבעה חודשים. עד כה ההנקה הלכה יופי, הכל היה תקין כמעט מההתחלה: תפסה יפה, עלתה במשקל יפה, ינקה כל שעתיים בערך במהלך היום ועוד פעמיים במהלך הלילה.
עכשיו משהו השתבש במקביל לשיבוש בשנת הלילה שלה (תנומות היום היו ממילא משובשות וכמעט לא קיימות), היא התחילה ממש למשוך/ למתוח את הפטמות בעת היניקה תוך שהיא מרחיקה את עצמה עם היד מהגוף שלי. אני לא יודעת מה לעשות, זה מכאיב לי ואני גם מפחדת שזה יעוות לי את צורת החזה. מה יכולה להיות הסיבה? איך אני גורמת לה לחזור לינוק כמו שצריך בלי להזיק לי ולה בדרך?

michal@gal

Active member
מנהל
תתייחסי אל זה כמו אל נשיכה

תסיימי את ההנקה ותגידי שאסור.
אולי היא לא תבין את המילה, אבל די מהר תבין שההנקה מסתיימת ברגע שזה קורה והיא תפסיק.

לולי283

New member
באמת? אבל היא כל כך קטנה....

את חושבת שהיא תבין שזה בגלל זה?
הבעיה היא שהיא עושה את זה כל הזמן עכשיו, מבחינתה ככה היא מעוניינת לינוק מעתה והלאה, אז זה לא שאני יכולה לפצוח בשביתה איטלקית, ולא להניק עד שתבין מה לא מוצא חן בעייני.....
מה שהתחלתי לעשות, ותאמרי לי אם זה נראה לך פתרון הגיוני, זה פיזית לנסות להכריח אותה לינוק כמו שצריך- אני מורידה את היד שלה בה היא משתמשת על מנת להתרחק מהשד ומצמידה את הפנים שלה לחזה שלי תוך הפעלת כוח קל...היא מתעצבנת אבל אם היא רעבה היא לא מפסיקה לינוק (בינתיים לפחות)....אני קצת מפחדת שזה יגרום לה להפסיק לינוק או להפחית כמויות.

היא תבין, אל תדאגי

אבל, בגלל שהיא קטנה, אז משך ה"שביתה" שלך יכול להיות קצר מאוד.
כלומר, כשילד גדול יותר י(נגיד בן שנתיים) יונק ומכאיב, את אומרת "די גמרנו", ומסרבת להניק אותו במשך חמש דקות, או רבע שעה, או כמה שנראה לך נכון מההיכרות אתו.
עם פצפונת כזאת, את מנתקת ומסרבת להניק למשך, נניח, חצי דקה. או אפילו עשר שניות.
ואז את מתחלה מחדש, ואומרת לה "לינוק בעדינות!" ומשבחת אותה כשהיא נצמדת נכון.
ומנתקת שוב כשהיא מכאיבה לך שוב.
שלוש-ארבע פעמים כאלה והיא תקלוט את המסר.

אני בדיעה מעט אחרת

לפני שאנו הולכות ישירות לפתרון של הפסקה בהנקה כי בהחלט יכול להיות סוג של משחק (גם בגיל 4 חודשים)
יש עליך להיות בטוחה בכמה גורמים אפשריים אחרים:
1- אומנם כתבת שהעליה ב משקל עד כה היתה טובה, אך בואי ותרשמי את המשקלים מהלידה ועד היום. כמו כן מתי היתה השקילה
האחרונה. (נשים רבות שוקלות רק בגיל חודשים ולאחר מכן בגיל 4 חודשים לפי לוח החיסונים ואז..דברים עלולים להשתנות).
האם היא מרטיבה 5-6 טיטולים רטובים וספוגים ביממה ? האם הצואה שלה רכה ? בתדירות של...?
האם היא מושכת כך בפטמה גם בלילה ?
2- האם את חושבת שהיא לא מרגישה טוב ? האם יש לה הרבה רוק ?...או כל סימפטום אחר שעלול להחשיד אותנו בהתחלה
של תופעות בקיעת שיניים ?...
3- האם את חושבת שהיא לא מרוצה ממשהו בהנקה ? האם היא מתחברת יפה ? האם המשיכות מתחילות מייד עם תחילת
ההנקה וההצמדה או לאחר זמן מה ? האם זה קורה יותר כאשר השד מלא ? ריק ?
אני כותבת כי תופעה של משיכה בפטמה יכולה להיגרם בשל כמה סיבות שהן למעשה מנוגדות -
ירידת חלב מהירה (שמפריעה ליונקים שאוהבים לינוק לאט), מצד שני - ירידת חלב איטית מידי - יכול להיגרם בשל התמעטות
הדרגתית בייצור החלב (מסיבות שונות).
4- מה הכוונה שיבוש בשנת הלילה ? האם השתנה משהו נוסף ? האם שינית משהו דרסתי בתזונה שלך ? דיאטה ? ווסת ?

לולי283

New member
אז ככה....

1. נולדה 3.5 ק"ג, לא זוכרת משקלים מדוייקים בדרך אבל שמרה כל הזמן על סביב אחוזון 50 (בשקילה הראשונה הייתה עלייה גבולית כי הצטננה לי בבי"ח והתקשתה לעלות במשקל, אבל באתי שבוע אח"כ והשלימה את החסר). בשקילה של ה-4 חודשים (הלכתי ב-3.5 חודשים) שקלה 6.250, שזה יצא אז אחוזון 51, אבל זה היה לפני תחילת הבעיות בשינה ובהנקה אז לא יודעת כמה זה רלוונטי.
צואה רכה, לפחות אחת ענקית ביום ועוד קטנים בשאר הטיטולים, אבל שוב בגלל ההסלמה במצב ההנקה בימים האחרונים אני לא בטוחה אם הנורמה עד כה מייצגת.
2. שני דברים ששכחתי לציין בהקשר הזה- יש לה ריפלוקס קל. לא טיפלתי עד כה כי עלתה יפה במשקל ולא נראתה סובלת אחרי הנקות. כמו כן היא מצוננת בשבוע האחרון (בערך אז החלו בעיות ההנקה), אבל עושה רושם שזה במגמת שיפור, אז לא חושבת שזו הסיבה. יש לה הרבה רוק והיא נושכת אותי ואת האגרופים שלה כל הזמן, גם אחרי אוכל וגם אחרי שאכלה והקיאה בגלל הריפלוקס, מה שגרם לי לחשוד בשיניים (על אף שבכורתי התחילה עם שיניים בחצי שנה, אז זה עוד קצת מוקדם), אבל בחנתי את החניכיים ולא נצפתה בקיעה.
3. מעבר למתיחה וליד המרחיקה היא נראית רעבה, כמו שכבר ציינתי אוכלת את האגרופים כל הזמן, מריירת המון, מתעצבנת בהנקה, מתנתקת מהפטמה כשאני מנסה לקרב אותה. משיכות מתחילות כמעט מיד, לפעמים נראה שהרעב מכריע אותה אז היא יונקת כמה יניקות כמו שצריך ואז המתיחה מתחילה,זה קורה כאשר השד ריק ובימים האחרונים אני מרגישה כאילו הוא ריק כל הזמן, ואני מניקה כל הזמן. לא זוכרת מתי הרגשתי בשבועיים האחרונים מלאות בשד....מצד שני כשאני מנסה לסחוט את השד כדי לראות אם יש לה משהו שם לאכול יש טפטוף קל בקושי.
4. לגבי השינה יש משבר של ממש. היא ישנה לילה של 12 שעות אבל מתעוררת כל שעתיים שלוש כאשר מיום היוולדה הייתה ישנה לילה של 12 שעות ומתעוררת פעם אחת לינוק אחרי 7-8 שעות ואח"כ אחרי עוד 3 שעות. כרגע לרוב אני מניקה אותה עד שהיא נרדמת ומחזירה למיטה (זה בדרך כלל לוקח רק כמה דקות קצרות). היו כמה ימים שהנקתי אותה במיטה שלי בשכיבה כדי שתמשיך לישון עוד כמה שעות. תנומות היום שלה התקצרו גם הן והיא ישנה 40 דקות 4 פעמים ביום. ניסיתי להחזיר לישון בכל הדרכים שהצלחתי למצוא בספרות המודרנית, לא מצליח לי. היא קמה, מתעצבנת מיד ויוצאת ממוד השינה. בגלל הריפלוקס עלולה גם להקיא (כי אני משכיבה תמיד על הבטן), אלא אם אני מוציאה אותה לפני כן.
לא שיניתי כלום בתזונה, רזיתי מאוד אחרי הלידה כך שממש לא בדיאטה, אין וסת, לתחושתי זה לא קשור אליי.
במאמר מוסגר עם בכורתי לא הייתה אף בעיה בהנקה מעולם, הנקתי אותה 10 חוד', כאשר המשכתי לשאוב לה גם כששבתי לעבודה. זו הייתה חוויה מקרבת ומספקת מאוד והיא הייתה תינוקת שמחה ושמנה (מאוד, מעל עקומת המשקל), ולאור החוויה הטובה הזו אני אפילו יותר מתוסכלת. זו הפעם הראשונה שאני ממש מפחדת שאני לא מספקת את צרכי התינוקת שלי ושהיא רעבה ואומללה. כואב לי לומר אבל אני שוקלת ברצינות את המשך ההנקה, אני מפקפקת ביכולת שלי להשביע את הקטנה. מה עושים????!!!

כמה תשובות והכוונה

נתחיל בכך שנדמה לי שקשה יהיה באופן מספיק יסודי להאריך מה קורה עם ההנקה, כי קשה לי מבחינת הנתונים שחסרים
אז באופן מסורתי די נראה לי שכדאי לפני שאת מרימה ידיים לחלוטין לשקול להכניס לתמונה יועצת הנקה,
שתוכל לבוא אליך ולבצע איתך בדיקה יסודית לגבי כל מה שקשור בהנקה וכמו כן לנהל איתך תהליך רציני של תמיכה בהנקה
(כמובן שאני מעריכה שאת בהחלט מעוניינת להמשיך ולהניק בייחד לאור ההשקעה , המחשבה והאמונה שלך בחלב אם)
בנתיים אנסה לתת לך איזו שהיא דרך שאפשר לבדוק ולהחליט מה לעשות בהמשך...
1. אפתח בזה - לגשת לשקילה חוזרת - באותו המשקל באותם התנאים בטווח של שבועיים מהשקילה האחרונה.
(זה ייתן תמונה טובה יותר לעליה במשקל כי כמות טיטולים ' שתן וצואה תקינים לחלוטין)
כמו כן - קחי בחשבון שהיא אמורה להכפיל את משקל הלידה בגיל 4-6 חודשים - כך שאת רוב העבודה היא כבר עשתה
ונראה לפי מעט הנתונים שכתבת שהיא לגמרי בסדר גמור.
יש לציין שכדי שהשקילה תהיה אינפורמטיבית צריך שוב לקחת בחשבון - מחלות שעלולות להפריע.
2. לגבי השינה - להמשיך ולהניק בכל פיפס של התינוקת . היא בוכה את מייד מניקה את תיקון הבעייה עם השינה
נפתור אחרי שנבדוק את הבעייה עם העליה במשקל וההתנהגות על השד.
&nbsp
בואי נזכור - שפעמים רבות תינוקות דורשים לגור על השד - גם ללא קשר לקפיצת גדילה, בשל איזה שהוא מצב של
מחלה - והם למעשה דורשים עוד ועוד הנקות - גם אם קצרות, הנקות שמאותתות לגוף לייצר חלב בהתאם לאותה המחלה
שהם זקוקים לסיוע חיסוני עבורה.
כלומר - להמשיך בהנחיה של הנקה לפי דרישה בכל זמן.
&nbsp
3. תזונה שלך - להקפיד להגיע לכ 1800 קלוריות מינימום ביממה. ירידה מהירה מאוד במשקל לאחר הלידה יכולה לסמן
שאת לא אוכלת מספיק וזה עלול להפריע לייצור החלב. אני יוצאת מנקודת הנחה שאת לא במשקל עודף מאוד.
להקפיד מאוד מאוד לשתות כ 3 ליטרים של נוזלים ביממה. מים הכי טוב, אבל בוודאי שאפשר כל סוג שתיה שהיא פרט לאלכוהול
שמשתן ואז יש איבוד נוזלים ואין רווח של נוזלים .
אם את מתגוררת במקום חם מאוד אפשר לשתות עוד יותר .
4. אפשר לשקול מספר פעמים ביממה , במקביל להנקה או לאחר סיום ההנקה, להוסיף כמה דקות של שאיבה, על מנת
לחזק ולייצב שוב את יצור החלב. את החלב השאוב (מדובר לא יותר מכמה סיסי לפחות בשלב ההתחלתי של התהליך)
אפשר לשמור במקרר, לאחד לאחר קירור, ליצור סוג של סטוק. ניתן להעלות להקפאה תוך 24 שעות מהשאיבה.
לא חייבים לתת את החלב השאוב - השאיבה היא יותר עבורך . מדגישה - לא לשאוב כמויות גדולות אלא לאחר סיום הנקה
כמות של כ 30 סיסי נוספים מקסימום - שלא ייגרמו לייצור יתר חזק מידי.
&nbsp
אם את מרגישה שהיא ממש, אבל ממש לא אוכלת טוב, מסרבת מאוד לשד, מסתפקת בלגימות מועטות מידי, טיטולים יבשים
אפשר את החלב השאוב לתת לקטנה- בכפית / במזרק (לזווית הפה ) - לא לתת בבקבוק. מדובר על תגבורים של כמויות קטנות
מאוד של כ 5-10 סיסי לפני הארוחות של ההנקה- כמה פעמים ביממה.
הוספת השאיבה תחזק שוב את ייצור החלב בטווח של כמה ימים קדימה, וגם תתן לך תמונה מבחינת ייצור החלב שלך לפי
כמויות השתן שלה שאמורות לעלות.
לאחר כשבוע - 10 ימים בערך של שאיבות את אמורה לראות שיפור מבחינת ייצור החלב - ואז תבדקי עם עצמך
האם התופעה של משיכות ואי שביעות הרצון מההנקה, משתפרת. אבל זיכרי בגיל 4 חודשים
את לא אמורה לחוש מלאות, גודש או תחושה של אי נוחות בשד
ייצור החלב מאוד מאוד גמיש ומייד עם תחילת הההנקה הוא מתחיל - כך ששד רך- איננו מהווה אינדיקציה לבעיה בכמות
ייצור החלב.
&nbsp
יש לציין שאני כותבת את הכל מבלי להתחייב - כי ...לפעמים דווקא מצב של ירידת חלב מהירה יכולה לגרום לסוג של דחיה
מהשד - גם אם השד מרגיש ריך ורך זה יכול לקרות. כל מה שכתבתי הוא לפי הדיווח שלך שאת חשה בירידה בייצור החלב
ובתחושה שלך שהיא לא אוכלת מספיק טוב.
&nbsp
מקווה שהצלחתי לתת לך כמה כיוונים טובים להתחלה

רגע...ועוד משהו...

מציצת אצבע, אצבעות, יד או כל חלק אחר באברי הגוף אינם מראים על בעיה בגיל שלכם
אלא על שלב התפתחותי של גילוי וחקירה דרך מציצה
האמיני בה שכאשר היא רעבה זה לא יספק אותה כי זה לא נותן חלב

כאשר היא עוברת ליניקה חזקות מאוד, ואפשר ממש לזהות את ההבדל בין מציצה וחקירה
לנסיונות יניקה - זה הזמן להציע שד

למעלה