מתח

bigman

New member
מתח

האם יתכן כי כאשר אדם מנסה לעשות מתח עליו להיות מסוגל להרים כמחצית ממשקל גופי בפולי עליון? חבר שלי מסוגל לעשות 4 עליות מתח שמשקלו 75 ק"ג , חבר אחר שלי שוקל 97 ק"ג ולא מסוגל לעשות עליה אחת (נציין כי החבר הראשון הוא בגובה 175ס"מ ואילו החבר השני מתנשא לגובה של 192 ס"מ) השאלה היא : החבר הראשון עושה פולי עליון במשקל 42 קילו 8 חזרות והחבר השני עושה את אותו הדבר. האם אפשר להניח שהזמן שייקח לחבר השני לעשות 4 עליות מתח הוא כאשר היחס בין משקל גופו למשקל אותו הוא מרים הוא כמו של החבר הראשון (בערך כמחצית) אשמח לקבל עצה מקצועית בנושא תודה

מתח - פולי

כמובן שיש קורלציה ביחס ביצוע פולי למתח. אבל תלוי איך מבצעים פולי עליון, באיזו אחיזה ובתנועה. ולכן אי אפשר לומר את המשפט שציינת "ביצוע מתח תלוי בהרמת חצי ממשקל האדם בפולי" זה אישי לכל אדם ואדם ותלוי בין היתר בהרכב הסיבים והכוח של אותו אדם בשרירים הרלוונטיים.

Rיקש

New member
מתח

אני רק לאחרונה התחלתי לעשות מתח כחלק מהאימון גב שלי, ובהתחלה הייתי אוחז בקצוות של המתח וזה היה קשה לאללה להתרומם ככה והייתי עושה איזה 6-8 ומת. אבל אז שיניתי אחיזה לאחיזה יותר צמודה, קצת יותר מרוחב הכתפיים ופתאום מתח זה לא כזה קשה
שמתי לב שבצורה הזאת אני עובד הרבה הרבה יותר על הדו ראשי ועל הטרפז, כאשר עבדתי רחב הרגשתי רק את הגב. Rיקש.

spoild

New member
שנייה...

על הרעיון הוא לעבוד כמה שיותר על שרירי הגב, מבלי לערב שרירים אחרים לא? אז מה רע לעשות 8-6 וסבול? העיקר ש"קרעת" את הגב כמו שצריך.

ידידי

באחיזה רחבה התחושה היא שהגב עובד יותר עקב פיצול הכוחות הפועלים על הגב ! הדבר דומה למשיכת חבל, נניח שאתה מושך את החבל מהמרכז לעומת משיכת החבל מהצד ששם הרכיב של הכוח קטן יותר ולכן יהיה לך קשה יותר. על מנת להשוות את הכוחות עליך לעלות משקל (אוי שכחתי אתה רוצה לרדת
) כדי להעמיס אותו משקל על הרחב גבי. בקיצור המשך באחיזה הצרה למשך תקופה וככל שתשתפר תוכל לאחוז רחב יותר

למעלה