מתח

פנינית23

New member
מתח

חברי פורום יקרים.... אהלן. היתי שמחה לשמוע את דרכי הטיפול שלכם במתח ולחץ... בטח יש לכם רעיונות "יצירתיים"....:) תודה ויומטוב פנינית

vca

New member
ממה נובע המתח והלחץ ?

אני הייתי בודק מעט יורת לעומק מה גורם וסיבת המתח ורק אז נותן טיפול. בכל מקרה הרגעות משולבות יפה באקטסרות כך שיש כיסוי. לטיפול כללי הייתי מערב מטוטלת. אני אשמח לשמוע יותר פרטים.

פנינית23

New member
מתח "לגיטימי"

המטופלת קוראת לזה מתח לגיטימי. מתח ולחץ של החיים. עבודה, ילדים...הורים...דברים רגילים. היא מבקשת כתלונה עיקרית, להפיג מתחים, ולשחרר לחצים... בנוסף למתח והלחץ, היא עייפה הרבה. וכואבת לה ברך ימין כשהיא יושבת. זהו.... לא יותר מדיי תלונות (בנתיים). מה אתה אומר?

vca

New member
לפי דברייך אני מרגיש כי צריך חיזוק

אדמה. עייפות, ברכיים, ילדים ובית. אני תומך בדברי שלומי המדבר על הורדת הילוך כללית, הכנסה לאוירה רגועה ושיחרור הגוף. כתוספת אני הייתי בודק את הסיבות למתחים, בדיוק כמו שהזכרת, ונותן דגש עליהם בנוסף לאוירת הרגיעה הכללית. אני אשמח לשמוע מה התפתח עם המטופלת ובאיזה שיטות השתמשת. יום מוצלח.

פנינית23

New member
../images/Emo142.gifתודה

אבל איך אתה בודק סיבה למתחים? אתה מתכוון תוך כדי תשאול וחפירות...? או שיש לך שיטה אחרת...? :) יומוטוב פנינית

vca

New member
יש תשאול, יש מראה כף הרגל

יש התרשמות כללית ויש מה שהאדם מספר ובוודאי הצורה בה הוא מספר ומתנהג. אצלך, למשל, המטופלת סיפרה כי היא באה להרגיע וגם הזכירה מספר סיבות. אולי הסיבות הללו הן כיסוי ? אולי היא נשארת בבית בגלל הילד אבל היא מאוד רוצה למצאו עבודה ? אולי היא מאוד רוצה לעבור לגור במקום אחר ? אולי יש לחצים כלכליים ? כל אלה הן שאלות שניתנות להישאל וגם ניתן לקבל עליהן תשובה. בהצלחה רבה.

csh018

New member
הורדת מתח נתחיל באווירה המתאימה

אפשר לכבות אורות שמנים מרגעים באוויר ( ברגמונט), שמן עיסוי מרגיע מי שמכיר (NEWAGE). ברפלקסולוגיה : אני קודם מתחבר לקצב של המטופל ולאט לאט מוריד "הילוך". עבודה על משטחים גדולים ולאט לאט משחרר נקודות. עובד על צמתים, ובלוטות. מפקפק אצבעות- זהירות לפעמים יש מטופלים רגישים לרעש ולפעולה. ועושה עבודת שיחרור אצבע אצבע. גמישות גידים ומפרקים, עבודה מוגברת על מפרק קרסול כמה שיותר גמישות וממשיך לגמישות עמוד שידרה. עושה עבודת נשימה מול ה-S.P ומוריד את הזרימה מטה. מסיים בהרמת הקרסול וטעינת אנרגיה. ובסוף מבצעה השקמה למטופל/ת. שיהיה בכייף שלומי

פנינית23

New member
אהבתי...

אחלה... חידדת לי את הכיוון שהלכתי לקראתו..... תודה רבה רבה... אגב, מהזה שמן אגמונט? קטונתי... יומוטוב פנינית

למעלה