מתח

RN27

New member
מתח

האם מישהוא מכיר שיטה לביצוע עליות מתח בצורה משולבת?(יד אחת באחיזה עילית והאחרת באחיזה תחתית). מה היתרונות של שיטה זו?

מתח

כפי שאתה יודע השריר העקרי בעליות מתח הוא הרחב גבי, אין כמעט משמעות לסופינציה או פרונציה (אחיזה עלית או תחתית) לשריר זה לכן הייתי מוותר על ביצוע התרגיל בצורה כזו. ההבדל היחידי הוא שבסופינציה שריר הרחב גבי מתוח יותר ולכן הוא יפתח יותר כוח, אבל כאמור יד הפוכה ליד לא תורמת כלום. מבחינת כופפי המרפק במצב של סופינציה (אחיזה תחתית) יש לנו יותר כוח עקב עבודה של הבייספס.

RN27

New member
שאלה לרמי

תודה על התשובה המהירה. אם הבנתי אותך נכון עדיף לבצע מתח בסופינציה כדי לפתח באופן יעיל את השריר הרחב גבי? האם כדאי לשלב באותו אימון מתח ופולי עליון? האם אתה יכול להמליץ על ספר טוב בעיברית בנושא אימון במישקולות? אני מתעניין בתחום ורוצה לדעת ולהבין יותר (ולא רק לעשות X כיוון שהמדריך אמר) בהמשך אולי ארשם לקורס מדריכי חדר כושר אבל כיום אין לי זמן לזה ולכן אשמח למצוא ספרות בנושא. תודה רבה וערב טוב.

עוד

המלצתי היא לבצע מתח בפרונציה וזאת משתי סיבות: 1. קשה יותר לפושטי הגב 2. כופפי המרפק מסייעים פחות (בייספס מנוטרל) ! לצערי אין ספר טוב בעברית בנושא אימון משקולות, תנסה אולי כהתחלה את הספר "השריר" של דר´ אלי כרמלי.

למעלה