מתח מתח מתח

eladav

New member
מתח מתח מתח

שלום לכולם,

החלטתי שאני רוצה למקסם את עצמי במשהו שלא הצלחתי מעולם - עליות מתח !

מאז גיל קטן אני זוכר שהייתי אחד הילדים היחידים בכיתה שלא הצליח להרים את עצמו, גם בצבא לא הצלחתי, ובמהלך השירות הצבאי קניתי מתח לחדר ועדיין לא הצלחתי

כעת אני רוצה לנסות להתחיל, לאט לאט, לשפר את עצמי בנושא. אני מצליח להרים את עצמי פעם אחת, ושם זה נגמר.

איך מתחילים? אילו תרגילים מומלץ לבצע? כמה עליות מתח אני אוכל לעשות בתכלס אחרי חודשיים?

יש לציין שהציוד היחיד לרשותי הוא מתח ביתי וגופי הרופס :)

מישהו יכול לעזור לי?
תודה

MidNight Flame

New member
תתחיל מ...

3-5 סטים של 5-8 חזרות של מתח עם קפיצה, מעין חצי עליה וירידה איטית.
כמה תצליח בעוד חודשיים? אלוהים יודע

בהצלחה!

eladav

New member
קודם כל תודה

רעיון מעולה להתחלה! לא חשבתי על זה ככה

האם ניתן לסדר תכנית מסודרת לחודשיים?
בהנחה ואני מתחיל להתאמן ממחר ברמה היומית, כל יום אימון של מתח?
אני מבטיח לעדכן ואני ממש רוצה להגיע לפחות ל10-15 תוך חודשיים, האם זה אפשרי בכלל פיזית?

MidNight Flame

New member
ברגע שאתה לא עובד מאוזן על כל הגוף...

זו לא תהיה ממש תוכנית.
תדאג לבצע 3 פעמים בשבוע, כל פעם להחליף אחיזה (רחב וכפות ידיים החוצה, רוחב כתפיים וכפות ידיים אלייך ואפשר גם צר (לא מידי) וכפות ידיים החוצה).

8-10 זו שאיפה בגדר הסבירה.

taksis

New member
שאלה

אני עושה אימון FBW עם משקל גוף, ועובד עם מתח.
תוכל להסביר להסביר לי מה ההבדל בין כל תרגיל שנתת למעלה? (רחב-החוצה, רוחב כתפיים-פנימה, צר-החוצה) ואיך כדאי לי לשלם אותם (סטים וחזרות) באימון גוף מלא?

MidNight Flame

New member
ההבדלים...

הם זוית עבודה וחלוקת עומס בין השרירים. כדאי לגוון. 3-5 סטים, 5-12 חזרות בסט.

Haim Raz

New member
תרכיב קודם את המתח בגובה נמוך כזה ש

שבישיבה על הרצפה עם ידיים מושטות למעלה אתה מגיע אליו ,תתחיל הרמות גוף ממצב זה הציר הוא העקב,על אותו עיקרון ניתן לבצע כפיפות מרפקים מעמידה על הברכיים הציר היא הברך .
אחרי שתשלים במכה אחת 25 -30 חזרות (תתקדם בקצב שלך) תרים את המתח לגובה מלא ותתחיל לתרגל הרמות גוף מלאות,שתגיע לשם צור קשר שוב לקבלת שיטת אימון המעלה את כמות עליות המתח בצורה מהירה.

יש את הבחור הזה שמראה שיטה למתחילים

וכאלה שלא עושים בכלל מתח וטוען שזה מצליח:
http://www.youtube.com/watch?v=W_vw0P8EVwQ

אני אישית התקדמתי ע"י זה שעשיתי הרבה מתח בחזרות בצורה לא נכונה (עליות וירידו מהירות ולא עד הסוף) וכל מיני דברים כמו לנסות להחזיק את עצמי הרבה זמן כשהשריר עובד... דבר שני זה לעבוד בתרגילים אחרים על שרירי גב ושרירי הזרוע ואחרי חודש-חודשיים פתאום תעשה מתח ותראה שאתה עושה יותר...

למעלה