מתח לחצי אצל אודם

sneakers

New member
הנוסחא מתחום הפיסיקה היא

V=IxR כאשר: V הוא המתח המבוטא בוולטים [וולטאז'] I הוא הזרם המבוטא באמפר [אמפאראז'] R היא ההתנגדות המבוטאת באוהם ,אוהמאז'] כיצד זה מתיישב עם הגרפולוגיה.... אינני מבין יום טוב

דפנה, הוא משתמש במאמר של הרטגה

בלי לספר מאיפה הוא לקח את זה. כוונתי למאמר בפורסם בכתב עת גרמני בשנת 1933, שנחשב לחלוץ של הטיפול בנושא הקו בגרפולוגיה. למאמר, שנכתב על ידי גרפוולוגית גרמניה חשובה, מרגרט הרטגה, שנפטרה בטרם עת, קוראים "Ausdruck des Striches in sich" (המבע של הקו כשהוא לעצמו). אודם מעתיק משם את המינוחים שלה בצורה ממש מדוייקת, כשהוא מדבר על הקונסטיטוציה של הקו: עסיסיות מול יבשות, רכות מול קשיות, אטימות מול שקיפות, ספוגיות מול גזוגיות (כתב יד ואישיות, עמ' 96). מי שרוצה, יכול למצוא את שיטתה של הרטגה בספר עכשיו, שתורגם לאנגלית, שנקרא Graphology of the Stroke מאת Esther Dosch. לגבי תיאורי החשמל, לא זכור לי תיאור כזה, חוץ מן התיאורים של מעשה מרכבה בספר יחזקאל, אבל יכול להיות שהוא לקח את זה מאחד הספרים הגרמניים שלא קראתי, בלי להבין איך העסק עובד.

דפנה, יש לך מושג למה אודם מתכוון

כשהוא מדבר על גובה המתח הלחצי (בהאדם וכתב ידו), ולמה המושג הזה נעלם מספריו הבאים כאילו בלעה אותו האדמה? ולמה מושגים מכתב יד ואישיות גם הם נעלמים בהמשך (למשל "תצובת גדם").

"תצובת גדם" מופיעה גם בספר:

"כתב יד ומציאות". לא צריך להרחיק לכת עד כדי כך, נדמה לי שעיקר הבלבול נובע מכך שהוא הכביר מונחים והגדרות בחלקם צולבים ומתייחסים לאותו דבר, ובכך סיבך לרבים את החיים.

אבל הוא נעלם בכתב יד ופסיכודינמיקה

האמת לא קשה להבין למה - אין תצובת גדם בעטים שלנו היום. מצד שני, גם חילול תיכון ושפות קו לא בדיוק קיימים בעט כדורי (לגבי תיחום שפות הקו - אודם אומר זאת במפורש שאינו ישים בעט כדורי - ראה אי יושר בכתב היד, עמ' 39). אגב, בכתב יד והסתגלות קיומית שוב הוא מכניס מונח חדש - חוזק הלפיתה של העט. אופן החלפת המושגים והמינוחים אצלו הוא ממש אנרכי יצרי...

טוב, אני לא בדיוק עוקב מי נכתב קודם

אתה מפקשש משהו ב "חילול התיכון", אין הכוונה לחלל בין שפות הקו שגם לי יש ספקות לגבי התקיימותו, אלא הרפיית לחץ בדרגות שונות ובעיקר בין קווים מודגשים יותר. זו תופעה נפוצה למדי ומקבילה לקיפוח. אלא שזה קיפוח שתמיד נלווה לצידו גם "קישוט" הקישוט עשוי להיות אות בולטת, נפח, קווים בצידי החילול שמוטעמים בלחץ חזק, בד"כ פרסונה לגווניה.

סליחה, באמת התכוונתי לא לחילול תיכו

אלא לריקון תוך שפתיי. הפלצנות של אודם עם השמות המגוחכים שלו זה משהו.

pumiki25

New member
אם תשאלו אותי -

אודם בעצמו היה מטורלל לגמרי. ואני אפילו לא צוחקת.

כי19

New member
שייקה המלצת לי על כתב יד ופסיכודינמ

ולא על כתב יד ואישיות.אז איפה זה מופיע בספר הזה?

אנחנו חייבים להחמיא לריקי

שהתמודדה ומתמודדת ברצינות ובאומץ עם הנושאים הקשים מוהמורכבים ביותר, מוכיחה הרבה מעבר לידע בסיסי ומשתפת אותנו ללא שום רגשי נחיתות בתובנות הרבות שהיא מגיעה אליהם בזכות שקדנותה. אז נכון שהיא עדין לא יודעת הכול ( מי כן? ) אך אם נזכור שרק לפני כמה חודשים היא בכלל התחילה עם זה אין ספק שצריך לפרוס לכבודה שטיח אדום. רציתי לשלוח לה ציור של נשיקה אבל היות שאני מכיר את רגישויותיה ובעידן האזרח ק. עדיף להישאר קורקטיים. ריקי, כל הכבוד, אני בטוח שרבים חושבים כמוני. תמסרי תודה גם למדריכה המסורה שלך.

למעלה