מה שאני "חפרתי כאן"...
אני לא חשמלאי, אבל שאלתי כאן את אותה שאלה, חפרתי וזה מה שהגעתי.
אני אענה, ואם יש למישהו לתקן, אשמח לדעת.
לגבי המתחים בתחום של ה 110+- כמו בארהב אני לא מתייחס, רק ל 220-240.
אז ראשית הסטוריה:
בתחום של ה 220-240 היו מדינות כמו ישראל עם 220 , אחרות ב 230 ואחרות ב 240.
תקן עולמי מנסה לעשות סדר בעניין, וקבע תהליך של עשרות שנים, שכולם יתכנסו בהדרגה ל 230V.
למדינות כמו ישראל, שעולות מ 220 ל 230 מותרת סטייה של 10% כלפי מטה, וכאן חברת חשמל מטעה, רק 6% כלפי מעלה.
למדינות שיורדות מ 240 ל 230 מותרת סטייה של 10% כלפי מעלה, ורק 6% כלפי מטה.
בתקן רשומה הצהרת כוונות, שכשכל המדינות יתישרו על פיו, הסטייה המותרת תוקטן ל +- 6% בלבד!
לכן לכאורה המתח המקסימלי בישראל אמור להיות עד 243.8V.
מה שאמור להיות בבתים זה ממוצע כלשהוא.(*)
מי שגר קרוב לשנאי אמור לקבל יותר מהממוצע.
מי שגר רחוק מהשנאי אמור לקבל פחות מהממוצע.
אני גר כ 70 מטר משנאי, והמתח שהאל פסק שלי מודד נע בין 236 ל 246.? , למיטב זכרוני 246.7 זו הקריאה המקסימלית שקיבלתי.
זאת אומרת שחברת חשמל שולחת לפעמים מתח חזק ממה שאמורה לשלוח.
וזה מתח שבהחלט עלול לקצר אורך חיי מכשירים.
אם המצב אצלך בבית דומה, וביתך מקבל מתח גבוה, זה עלול לפגוע במכשיר.
פתרונות:
אצלי בבית שלושת המחשבים מחוברים דרך אלפסק שגם דואג להפחית מתח. יחד עם רישום הלוג...
עדיין לא בייצור מסחרי לבתים, יש 2 חברות שמייצרות לשוק המסחרי לצרכני חשמל כבדים, מכשירים שמפחיתים את המתח, תוך הפחתת ההספק,
מה שעוזר גם לשמור על אורך חיי הציוד המחובר, וגם לחסוך הרבה כסף... שוב עדיין המוצרים לשימוש ביתי לא קיבלו תקן בישראל-אולי אחרי התביעה הייצוגית...
לגבי המכשיר שלך, כנראה כמו מכונת גילוח, יש בו מנגנון המזהה את המתח ומאפשר לעבוד בכל תחומי המתחים.
אבל במקרי קיצון הוא עלול להיפגע.
(*) אגב, חשמלאי שהפנה את תשומת ליבי , טוען שחברת חשמל מעדיפה תמיד לכוון כלפי מעלה, ולשלוח מתח גבוה מהממוצע.
זה נכון גם בתחום השונה של מים-התאגידים והעיריות מעדיפים להזרים בלחץ גבוה מדי, מאשר בלחץ נמוך מדי.