מתח החשמל

דור לוי

New member
מה שאני "חפרתי כאן"...

אני לא חשמלאי, אבל שאלתי כאן את אותה שאלה, חפרתי וזה מה שהגעתי.
אני אענה, ואם יש למישהו לתקן, אשמח לדעת.

לגבי המתחים בתחום של ה 110+- כמו בארהב אני לא מתייחס, רק ל 220-240.

אז ראשית הסטוריה:
בתחום של ה 220-240 היו מדינות כמו ישראל עם 220 , אחרות ב 230 ואחרות ב 240.
תקן עולמי מנסה לעשות סדר בעניין, וקבע תהליך של עשרות שנים, שכולם יתכנסו בהדרגה ל 230V.
למדינות כמו ישראל, שעולות מ 220 ל 230 מותרת סטייה של 10% כלפי מטה, וכאן חברת חשמל מטעה, רק 6% כלפי מעלה.
למדינות שיורדות מ 240 ל 230 מותרת סטייה של 10% כלפי מעלה, ורק 6% כלפי מטה.
בתקן רשומה הצהרת כוונות, שכשכל המדינות יתישרו על פיו, הסטייה המותרת תוקטן ל +- 6% בלבד!

לכן לכאורה המתח המקסימלי בישראל אמור להיות עד 243.8V.

מה שאמור להיות בבתים זה ממוצע כלשהוא.(*)
מי שגר קרוב לשנאי אמור לקבל יותר מהממוצע.
מי שגר רחוק מהשנאי אמור לקבל פחות מהממוצע.
אני גר כ 70 מטר משנאי, והמתח שהאל פסק שלי מודד נע בין 236 ל 246.? , למיטב זכרוני 246.7 זו הקריאה המקסימלית שקיבלתי.
זאת אומרת שחברת חשמל שולחת לפעמים מתח חזק ממה שאמורה לשלוח.
וזה מתח שבהחלט עלול לקצר אורך חיי מכשירים.
אם המצב אצלך בבית דומה, וביתך מקבל מתח גבוה, זה עלול לפגוע במכשיר.

פתרונות:
אצלי בבית שלושת המחשבים מחוברים דרך אלפסק שגם דואג להפחית מתח. יחד עם רישום הלוג...
עדיין לא בייצור מסחרי לבתים, יש 2 חברות שמייצרות לשוק המסחרי לצרכני חשמל כבדים, מכשירים שמפחיתים את המתח, תוך הפחתת ההספק,
מה שעוזר גם לשמור על אורך חיי הציוד המחובר, וגם לחסוך הרבה כסף... שוב עדיין המוצרים לשימוש ביתי לא קיבלו תקן בישראל-אולי אחרי התביעה הייצוגית...

לגבי המכשיר שלך, כנראה כמו מכונת גילוח, יש בו מנגנון המזהה את המתח ומאפשר לעבוד בכל תחומי המתחים.
אבל במקרי קיצון הוא עלול להיפגע.

(*) אגב, חשמלאי שהפנה את תשומת ליבי , טוען שחברת חשמל מעדיפה תמיד לכוון כלפי מעלה, ולשלוח מתח גבוה מהממוצע.
זה נכון גם בתחום השונה של מים-התאגידים והעיריות מעדיפים להזרים בלחץ גבוה מדי, מאשר בלחץ נמוך מדי.

דור לוי

New member
נב

מעבר לחפירות שלי בנושא הזה גם עלה בפורום כמה פעמים העניין של נורות הפלואורסנט החסכוניות שמהבהבות אחרי שכיבו אותן.
גם כאן, עלו השערות שמדובר בנורות מאיכות נמוכה.
אז לא.
אצלי זה קורה הרבה והקפדתי על שימוש בנורות פיליפס ואוסרם בלבד שנחשבות אכותיות. אגב הן נגמרות תוך שנה -שנתיים בניגוד למה שמספרים על אורך החיים...
אז כנראה שגם זה ביטוי למתח גבוה מדי ברשת.

יוצאים עים מתח גבוה מעט כי

המתח נחלש בדרך מהשנאי על העמוד. עד הבית האחרון בשכונה
לכן יוצאים עים מעט מתח יותר גבוה

דור לוי

New member
אז זהו שהמעט, לפי המדידות שלי זה הרבה...

למרות שהכל יחסי.

אגב, מי שהפנה את תשומת ליבי לבעיה טוען ש:
1. מה שאתה כותב.
2. אנשים מתלוננים על מתח נמוך מדי, אבל לא מסוגלים לאתר/להבין שיש בעיה של מתח גבוה מדי (אותה תופעה כמו בנושא המים).
3. חברת חשמל מרויחה , בזה שאותו זרם במתח גבוה יותר, נותן בדכ (כן הבנו שיש ציוד שיודע להפחית את הזרם במתח גבוה), הספק גבוה יותר בקווט"ש, ובכך מחוייב יותר כסף.
הוא גם הבהיר שלא אמצא חשמלאים, אלא אולי בפנסיה, שיהיו מוכנים להעיד על כך.

creth11

New member
מכשיר שרשום עליו טווח 90-240volt

מתאים לשימוש בכל הארצות לפי תקן EU שזה כולל ישראל ורוב ארצות אירופה ואנגליה וכן אמריקה שם מתח העבודה 110 וולט
התחום הזה כולל טולרנסים לפי התקנים המקובלים בעולם שגם ישראל פועלת לפיהם ואין שום בעיה להפעלה בארץ.
.נהפוך הוא , מכשיר בעל תחום זינה רחב יעבוד יציב יותר ויהיה פחות חשוף לנפילות מתח ריגעיות שזי הבעיה הנפוצה ברשת.
.למכשירים אלקטרוניים כולל זה שבשאלה מומלץ לחבר מגן מתח במכיל השהייה. שהוא ימנע כניסת מתח יתר וגם בעת נפילות חשמל ימנע הפעלה חוזרת מהירה מידי מכיוון שבעת תקלת רשת לרוב יהיו 3 נסיונות הפעלת רשת ע"י מערכת חברת חשמל דבר שגורם למכות מיותרות.
למכשירים בעלי מדחסים לרוב יש היום השהיה משלהם אבל בכל מיקרה טוב שייש הזהייה לפריקת לחץ לפני הפעלה חוזרת.

למעלה