מתחת לסלע...

galvin

New member
כנראה אלון שסוע,

בחרמון ניתן למצוא (לפי המגדיר) שני מינים- אלון שסוע ואלון הלבנון. ההבדל - באלון שסוע האונות בעלים אינן שוות בגודלן ואינן ממוקמות במקביל, משני צידי העלה. באלון הלבנון האונות עמוקות פחות, ומקבילות. (לפי המגדיר של זהרי).

dreaming h

New member
חרמון? מי אמר חרמון?

gaichuk

New member
צפע חרמון

יפה לראות שלא הוצאתם אותו מהכוך גם אם זה אומר שלא רואים את כולו... אם להשוות לעלי האלון (שאין לי מושג מאיזה סוג הוא) הוא נראה פרט די גדול. נצפה מעל מג'דל שמס או לכיוון ברכת רם?

dreaming h

New member
הא..

אני חושבת שכבר לא באמת ידעתי איפה אנחנו בשלב הזה, לאחר טיפוס של ההר שהחל בגובה 1400 מטר. בשלב הזה היינו כמעט בגובה 1900. לא זוכרת איך זה קרה, ומה הצליח לסחוב אותי עד 2030. (הדבר הזה שמחובר לתחת?..) (חנינו בחניון של חטיבת החרמון, וטיפסנו על הר חבושית עד לרכבל העליון)

dreaming h

New member
ועוד דבר

לגבי הגודל, ההערכה בשטח (אסף?) הייתה שמדובר בנקבה הרה. על כל פנים, זה היה פרט בוגר.

naja

New member
50-55 ס"מ.

היה נראה כאילו יש לה משהו בבטן, אבל אני לא זכיתי לראות נחשים נוספים כאלה ולכן יתכן בהחלט שמדובר בסה"כ במבנה גופה או צואה. חוץ ממנה ראינו עוד זיתני במצב ריקבון(גם בגובה 1900 בערך), 2 נשלים של נחשים(כנראה זיתני ושלוון כלשהו) 2 צבים(נקבה גדולה מאוד ואחד צעיר) והמון לטאות חרמוניות, שממיות חרמון, עינחש וכמה מניפניות.

למעלה