מתחת ליער דארקוואלד

major mouse

New member
מתחת ליער דארקוואלד

מתחת ליער דארקוואלד היא ההרפתקה הראשונה במשחק חדש שהתחלתי להריץ ביום שבת הקרוב.

העולם הוא העולם המסוכן של וורהאמר, השיטה היא WFRP2.
הקבוצה כוללת שלושה שחקנים ואותי בתור מנחה. בפגישה הראשונה השתתפו רק שני שחקנים. השחקן השלישי ודמותו יצטרפו בשבוע הבא.

סיפורנו מתחיל, כמו כל סיפור טוב - בהתחלה. ואיזו התחלה יותר טובה מהתחלה של יום חדש?

השחר הקריר מוצא את גיבורינו שוכבים תחת כיפת השמיים. מכורבלים תחת שמיכות צמר מחוספסות וגלימות מסע עבות כהגנה מצינת הבוקר. שומר מפטרל, מעיף מבט חטוף לעברם, וממלמל משהו מתחת לשפם. משהו שקשור למזג אוויר מחורבן ולסמל ארור.
החייל ממשיך במסלולו מסביב למחנה הלילה הארעי. מחנה הלילה של פלוגתו של גנרל שילר, אחת מפלוגות צבאו הפרטי של הרוזן בוריס טודברינגר, פלוגה שאליהם הם הצטרפו כאורחים, בדרכם לאונטרגארד - עיירת מסחר מתפתחת השוכנת עמוק בלב ליבה של האימפריה. כל אחד מכם מסיבותיו שלו:

תומס רוהריג:
לאחר שלוש שנים של חניכות כלוחם באחת מספינות גילדת הסוחרים של מאריאנברג. שלוש שנים של זיכרונות רעים של ימים בהם בילה חלק נכבד מזמנו, מקיא מרק דגים דלוח לתוך דלי בבטן ספינה, משמן את נדן חרבו ומגפיו של פטרונו או יושב בבתי מרזח בערים רחוקות וחושב על הבית שהשאיר מאחור. אבל גם זיכרונות טובים של צהריים שטופי שמש, מתאמן בחרב שלופה עם אותו פטרון מאוס על סיפון אותה ספינה בזמן שמשב רוח פורע את שיערו.
זיכרונות טובים ורעים מאותה התקופה מתערבבים בזיכרונו. כמו אותו הבוקר על המזח בו הנריק, הפטרון, הושיט לו פיסת קלף קטנה מגולגלת, מטבע זהב וחיוך נדיר. לחץ את ידו של תומס והודיע לו שהרוויח את הסמכתו ושאותה פיסת קלף תאשר את אותה הסמכה ואת התחייבותו שתומס מוכן לשרת באחת מספינות הסוחר.
בו ביום יצא הלוחם הצעיר את עיר הנמל כאשר פניו מועדות לעיירת מולדתו.

האנס וובר:
כסף. בין אם זה כתר, שילינג או פני אימפריאליים. מטבעות פלדה מקיסלב או זהב גמדי. כסף ייתן לך לקחת בזכות את מה שלא קיבלת בחסד. זוהי לפחות דעתו של האנס.
הוא אולי לא נולד עשיר או מיוחס, הוא אולי לא נולד לחיים הבטוחים והמשעממים של סוחר או אפילו לאלה של איכר. האנס נולד בצהריים גשומים ואפורים באחת מאינספור הסמטאות חסרות שם של עיר הבירה אלטדורף. אביו הוא אדם אפור וחסר ייחוד, עוד אחד ממסת בני האדם האינסופית שמרכיבה את ה"עדר".
העדר, האנס לא מסוגל להעלות בדעתו גורל גרוע יותר מאשר להפוך ולהיות עוד פרצוף חסר ייחוד בעוד רחוב אפור ומשעמם. הוא נולד חזק, חזק יותר מכל השאר. חזק מספיק כדי לעשות את מה שצריך בכדי להתקדם הלאה. ואם זה אומר לעמוד בפני חרבות שלופות תוך כדי הגנה על עוד ספק סוחר, ספק נוכל תמורת כמה מטבעות שחוקים, אז זה מה שזה אומר.
למזלו, האנס עשה שם לעצמו בתור אדם שעומד במילתו, תכונה חשובה לאדם במקצועו. ולאחר שרשרת של עבודות בהן הוא נאלץ להגן בגופו על חלאות אדם, הגיע המשרה הנוכחית: ליווי כוהן של זיגמר בדרכו מאלטדורף לעיירה קטנה בשם אונטרגארד. משרה ששכרה בצידה ושכרה גם כמובן, במטבעות. הוא הסכים לקבל רק חלק זעום מהסכום בתור מקדמה ואת השאר כשהכוהן יגיע ליעדו. אם אי אפשר לסמוך על כוהן של זיגמר, אז על מי אפשר?

DDN

New member
אתה מנחה? בהצלחה!

אהבתי את התיאור של האנס וובר. נשמע דמות ממש מעניינת

דרגורן

New member
התחלת להריץ או שאתה תתחיל להריץ?

ללא קשר לתשובה, אני רוצה לקרוא עוד על המשחק.
הדמויות מעניינות, והסיפור מעניין - שלח את השחקנים לכתוב פה :)

major mouse

New member
תיקון טעות

עכשיו אני שם לב שניסוח ההודעה המקורית לוקה בחסר. הפגישה הראשונה הורצה ביום שבת *שעבר*.

major mouse

New member
יומן הרצה - פגישה ראשונה

מאחר ואף אחד מהשחקנים שלי לא קורא את הפורום באופן סדיר וחלקם בכלל לא - אני לא צופה פרסום יומני משחק שלהם בעתיד הקרוב. עם זאת, ציינתי בפני השחקנים שקטעי כתיבה מכל סוג (יומנים, סיפורי רקע וכו') יתרמו למשחק ויעזרו לי להמשיך ולהריץ את המשחק בצורה טובה יותר. במידה והם יספקו לי קטעים כאלו ולא יפרסמו אותם בפורום, אני אשתדל לפרסם אותם בעצמי. בנוסף, אני אשתדל לפרסם את הרפתקאות הקבוצה בצורה סדירה ככל האפשר. אני לא מבטיח שכל הפרסומים יהיו מפורטים במידה של זה (החיים נוטים להפריע לדברים מסוג זה), אבל אני אשתדל.

הערה: בקטע הבא הפוקוס קופץ בין שתי הדמויות: האנס ותומס. מקווה שלא תתבלבלו ושתיהנו מהקריאה.

פגישה ראשונה. כל ההתחלות קשות

הזריחה וקול תרועת חצוצרה מוצאים את גיבורינו מכורבלים בשמיכותיהם, מסרבים להחליף את החמימות שעוטפת אותם בצינת הבוקר ובשגרה שאליה הספיקו להתרגל במספר הימים האחרונים: קימה מהירה לקול תרועת החצוצרה המציינת את ההשכמה. ארוחת בוקר פשוטה ותפלה, אך משביעה ומחממת. כמה רגעים קצרים של רגיעה ולבסוף, תרועת חצוצרה נוספת המציינת שהגיעה זמן הצעידה.

אורה של השמש הזורחת מסנוור את עיניו של האנס ובעודו מכריח את עצמו לקום ולהתנער מהשמיכות, הוא שם לב לאב דיטריך – הלקוח, ולשולייתו, ערים כבר ורעננים. הכוהן עומד כשפניו פונות מערבה לכיוון אלטדורף, עיר הבירה ומקום יושבו של הקיסר. תפילת הבוקר בוקעת חרישית מבין שפתיו ושולייתו, פרח כמורה צעיר, המסדר את חפציהם. מבט חטוף לשמאלו מגלה את אחד האזרחים הבודדים שהתלוו למסע כאשר השיירה יצאה מעיר הבירה. בולט בלבושו הפשוט על רקע הכחול של מדי החיילים. שמו של הבחור הצעיר חומק ממנו כרגע, הוא שמע אותו באחד מהימים האחרונים כאשר הציג את עצמו בפני האב דיטריך. האנס שם לב כבר בפעם הראשונה בה ראה אותו, לחרבו של הצעיר ולאחיזתו בה. ניסיונו כלוחם ניכר גם ביציבתו ובהליכתו. הצעיר, כנראה מרגיש את מבטו של שומר הראש, מפנה את ראשו לכיוון האנס ומבטיהם מצטלבים. להפתעתו, הצעיר מתרומם מהסלע עליו ישב. אוחז בחרבו ומתקרב לכיוונו ויותר חשוב, לכיוונו של הלקוח. האנס מאבד ברגע את שאננותו וערפול החושים המלווה את ההתעוררות מפנה את מקומו לדריכות חשדנית.

בדרכו לכיוון הגבר המגודל שבהה בו עד לפני כמה רגעים, תומס מסתכל על היער שמסביבו.
הריחות והצבעים מזכירים לו נשכחות. הנוף נראה מוכר יותר ויותר בימים האחרונים וההתרגשות שהייתה רדומה אי שם עמוק בשיפולי הבטן מתחילה לצוץ ולעלות לפני השטח. הוא נושא תפילה חרישית למנאן, האל אליו מתפללים יורדי הים ושוכני יישובי החוף, אל הים והחיים אשר מתקיימים ממנו, על כך ששמר עליך בשנות מסעותיך ולא לקח אותך אל חיקו הרטוב.

"בוקר טוב. קוראים לי תומס. שמתי לב אליכם במהלך הימים האחרונים. האם גם פניכם מועדות לאונטרגארד או ש..." לפני שתומס מספיק לסיים את המשפט. קם הגבר המגודל בתנועה אחת מהירה ונעמד בינו לבין כוהן זיגמר.

"בוקר טוב גם לך. איך אני יכול לעזור לך?" שואל הגבר המגודל בחיוך מסביר פנים למרות שעמידתו ואחיזתו בפגיון הטלה, שנראה שצץ משום מקום הסבירה פנים קצת פחות.

"שמתי לב שאתה נושא חרב עליך ותהיתי אם, במקרה, תוכל לעזור לי? החרב שלי זקוקה לשימון והשחזה וחשבתי שאולי אוכל לשאול ממך שמן ואבן משחזת"

מבט משועשע מופיע על פניו של שומר הראש "מצטער. אין לי לא אבן ולא שמן. אבל אני בטוח שאחד החיילים ישמח להלוות לך את שלו" בעודו מצביע על קבוצת חיילים קרובה.

האנס מלווה במבטו את תומס שמחייך בחזרה ופונה לאחד החיילים הקרובים שמתברר כלוחם ותיק שעסוק בקשירת שק החפצים האישיים שלו. למשמע בקשתו, הלוחם טופח על כתפו של תומס ורוכן לעבר השק. כמה רגעים לאחר מכן תומס אוחז באבן משחזת ושמן, חוזר לאזור בו נמצאים חפציו.

מספר דקות לאחר מכן, ליד אחת ממדורות הבישול הרבות המוקמות מדי ערב, תומס מתיישב ליד אותו לוחם ותיק שעזר לו קודם לכן ובידיו קערה המכילה את אותו נזיד חום המוגש כל בוקר, או לפחות כל בוקר מאז מהתחלת המסע. הלוחם לא נמצא לבד, הוא מפסיק את שטף השיחה, מברך את הבחור הצעיר ומזמינו לחלוק עם החיילים את מושבם וממשיך את שיחתם מהיכן שהפסיק

"אתם רואים אותו?" הוא שואל בעודו מצביע על האב דיטריך ופמלייתו הקטנה המורכבת משוליה צעיר ושומר ראש מגודל למראה "זהו האב דיטריך, זיגמר יברך אותו. אין אדם אמיץ יותר מאדם תחת שליחות – זה מה שאני תמיד אומר" הוא מפסיק כדי ללגום עוד לגימה הגונה וקולנית מארוחת הבוקר, מבטו מופנה לצדדים וחיוך מריר עולה על שפתיו כשהוא שם לב למבטי התהייה שעולים על פני חבריו. השאלות לא מאחרות להגיע והתשובה מיד לאחריהן.

"סיפור נורא, סיפור נורא בהחלט. רק יצורים מתועבים כמו משרתיו של הכאוס יוכלו לרצוח כוהן של זיגמר. כן זה נכון. האב דיטריך בחר להצטרף למשלחת לאחר שהכוהן הקודם של אונטרגארד נרצח באחת מהפשיטות הקודמות על העיירה"

שקט שורר במעגל הלוחמים. כל אחד מהם נושא תפילה. התזכורת של הרוע שמחכה להם בסוף המסע מכבידה על הבוקר. לאחר כמה דקות של דומיה, הם קמים ומתפנים לעמדותיהם ורק תומס נשאר יושב בעודו חושב על עיירת מולדתו.

השיירה מתחילה בצעדה הארוכה, זהו יומה הרביעי בדרכים. השיירה אמורה להגיע לעיירה בשם מידנסטאג בשעת ערב מאוחרת, הפלוגה תבלה שם את הלילה בביטחון היחסי שיעניקו חומות העיירה ומשם, להמשיך ליום צעידה עד לאונטרגארד. הבוקר הצונן מתחלף בצהריים קרירים. השמיים המעוננים נראים כמאיימים לפתוח שעריהם בכל רגע ולהוסיף על האומללות הכללית במעט רטיבות. מספר שירי הלכת מתנגנים ברקע, בוקעים מפיהם של חיילי הפלוגה, עוד דרך להעביר את הזמן ולהעלות את המורל.

והשיירה הארוכה ממשיכה בדרכה.

אור השמש מצליח לסנן את דרכו מבעד לכסות העננים העבה וכמה קרני אור בודדות נשלחות קדימה ופורצות את הערפילים. לרגע קל העיירה מתגלה במרחק, ונעלמת בחזרה לתוך הערפל כמה רגעים בודדים לאחר מכן.

והשיירה הארוכה ממשיכה בדרכה.

אחר הצהריים עובר לו לאיטו ושעת בין הערביים מתקרבת. איכות האור משתנה והיער נצבע זהב באורה הכתום של השמש הקורן מבעד לעננים. העיירה קרובה. בשעות האחרונות עשן הארובות הופך דומיננטי יותר ויותר על רקע השמיים אפורים כחולים. לאחר עוד עיקול, היא מופיעה. רק מעט יותר מחומת עץ נמוכה ועשן ארובות, עדיין קטנה ומרוחקת על רקע הגבעות המקיפות אותה.

חץ בודד נורה לעבר השיירה מצד הדרך, פוגע בקצין רכוב על סוס. הסוס צוהל ונעמד על רגליו האחוריות והרוכב נופל, מוטל ללא רוח חיים על השביל. לרגע אחד בודד, הזמן נראה כעוצר מלכת. דמויות שהשתופפו עד עכשיו מזנקות מצדי הדרך במהירות מסחררת. הדמויות מתגלות כאנשי חיה, עירוב טמא של אדם וחיה. פלג גופם התחתון של רוב התוקפים נראה דומה לרגלי תיש מעוותות מחוברות לפלג גוף עליון של אדם. קרעי בד שכנראה היו בעבר בגדים, מתנופפים בזמן ריצתם אחוזת האמוק. חלקם אוחזים בכלי נשק חלודים או אלות מאולתרות וחלקם קשתות קצרות.

המשך פגישה ראשונה בקרוב...

למעלה