מתחת לאף - פארק קנדה

מתחת לאף - פארק קנדה

התכנית המקורית הייתה עין מטע-תנור, אבל החברים שהיו אמורים להצטרף הבריזו וכך חיפשנו משהו מעגלי יותר.
דאגנו להשכים קום, וב8:00 כבר היינו באגם, שהיה ריק מאדם. זה אולי הפרט העיקרי בטיול הזה, כי בסביבות אחת עשרה, כשאנחנו כבר היינו לקראת סוף הטיול ואחרי הפיקניק, כמות המשפחות והמפקנקים הייתה דומה לזו שבפארק הירקון, אבל לנו היו שלוש שעות שבהן הפארק היה לגמרי שלנו, לא שמענו אף אחד מלבד הציפורים, ולא ראינו אף אחד מלבד לטאה ירוקת ראש שלא זיהינו.

בקיצור, הפארק ירוק ופורח

אמת המים מעניינת ומזמנת דיון עם הילדים על שלל נושאים ( שלטון הרומאים והתרבות הרומית, הנדסה, טופוגרפיה, החשיבות של מים ועוד...)
והיה לנו בוקר מעולה.

ותמונה שאני גאה בה במיוחד: הפיקניק

בנוסף למה שרואים בתמונה, היו בארוחה גם אבוקדו בשל אחד ושקית תפוחים.
ולמה אני גאה בארוחה הזו במיוחד? כי לא היה מה לשים בשקית הזבל (בסדר, כמה קלפות של אבוקדו ולבבות תפוחים מינימליים וגלעיני זיתים, אם תתעקשו, הכל ביחד נכנס לתוך שקית סנדוויצ'ים קטנה)
אין פה אריזות, אין קופסאות שימורים, כל השאריות נארזות בחזרה לתוך הקופסאות וחוזרות הביתה טריות.
וכן, הילדים שלי אוכלים את הדברים האלה...

עופר 249

New member
זכית

אצלנו הילד הגדול חי כמו לוויתן שאוכל פלנקטון רק שהוא נושם אויר עם חיידיקים ואז מזה הוא שבע
ירקות ופרות בשבילו הם ללא ספק רעלנים שונים

נתי

New member
אפש לשלוח את אלון אליך לכמה ימים?

העניין עם הירקות הדליק אותי

א.כן

ב.הבנים אוכלים גם ירקות חתוכים עם שמן זית וקצת מלח, אבל למתחילים - עגבניות שרי ומלפפונים גמדיים הם משום מה מאוד מפתים לילדים.
עוד דבר שאנחנו עושים בבית, זה להגיש צלחת ירקות על השולחן ואז להכין את שאר האוכל. הרעב עושה פלאים לסלידה מירקות.

אלעד 1975

New member
תמונות יפות מאיזור שההיסטוריון היה מדיר רגליו

ממנו עד ש"התחזק"....(כלומר, זה מעבר ל"קו הירוק".
ההערה הזו היא רק כדי להעיר את ההיסטוריון
מרבצו, אם הוא בכלל עוד קורא כאן
).
גם אצלנו פארק איילון/קנדה מבוקר תדיר, אם כי מעולם לא בשיא האביב. בד"כ בעונת הנרקיסים או השקדיות וגם האיזור של האגם ליד מבוא חורון ובית הקשתות בעונת התאנים לא קוטל קנים.

לגבי הירקות - דווקא אצלנו ,בלי עין הרע, אין בעיות.
אנחנו בולסי ירקות ופירות - לא גמדיים ולא בקופסאות של הייטק אלא בשקיות מלאות היישר מהירקן.
הם תופסים את נפח רוב התיק בטיול.

שמע, הקופסאות היי-טק האלה, יעילות להפליא

הן שומרות על האוכל במצב מצוין. הניסיון שלי עם ירקות ופירות בתיק (בעיקר הרכים, עגבניות, אגסים וכו') זה שעד שמגיעים לאכול אותם, הם מעוכים וזה מבאס.
הקופסאות האלה שומרות גם טריות, גם עמידות, הן לא נפתחות ותוכנן לא מתפזר, אני מתחילה לחשוש שאשמע כמו פרסומת, אבל אני ממש מבסוטה מהן.
והם אוכלים גם ירקות חתוכים בגודל מלא יפה מאוד, פשוט את הגמדיים הם זוללים בלי חשבון. הדבר היחיד שאני לא מצליחה לגרום להם לאכול זה סלט. אנחנו בדרך כלל מגישים ירקות חתוכים. אותי זה מבאס, כי אני מאוד אוהבת סלט, אבל לא טורחת רק בשביל עצמי.

ששש

New member
זה עניין של אופנה וטעם

היו תקופות שהילדים שלי היו אוכלים ירקות חתוכים (הגדול עד היום אוכל) והיו תקופות שהבת הקטנה הייתה מחסלת חבילות של עגבניות שרי.
היום כל ארוחת ערב סלט קצוץ עם שמן זית ולימון. הקטנה לא מוכנה לשום סלט ולא לירקות חתוכים חוץ "מהסלט של אבא"

אני חושבת שלילדים קטנים זה לא נורא.

הם צריכים קצת שומן, הם עדיין גדלים. מה גם שהם לא צורכים את זה בכמויות (זאת אומרת הקטן שלי היה עושה את זה, אם היו נותנים לו, פעם תפסתי אותו מחזיק חבילה של 200 גר' חמאה ופשוט נוגס בה, אבל אנחנו מן הסתם לא מרשים) אלא מקסימום מורחים שכבה דקה.
זה עדיין יותר בריא ממרגרינה.

אלא אם כן השאלה נשאלה מטעמי טבעונות, שאז אין לי מה לומר, אנחנו לא טבעונים ומרשים מוצרי חלב בתפריט, אבל מכבדים את מי שמעדיף להמנע.

ששש

New member
מבחינתי? זוועה

מדובר בשומן מוקשה נטו.
לא נוגע בחמאה ולא במרגינה, בוודאי לא בתצורה הגולמית שלהם. (לפעמים אוכלים עוגות , פשטידות, גלידות וכד' שיש בהם חמאה או מרגרינה. גם זה לא טוב אבל מה לעשות...)

שומנים טובים הם שמן זית, שמן אבוקדו

אני לא יודע אם מה שלא טוב למבוגרים טוב לילדים, לדעתי אין הבדל וחבל להתרגל למאכל שהוא לא בריא.

אבל הכוונה רק להעלות את המודעות ולא להעיר על דרך חינוך ילדים או תזונת ילדים.

הערה ללא תמונה - בעניין הכותרת

זה שאמרתי שפארק קנדה זה מתחת לאף, כלומר קרוב, זה לא בגלל שאני חושבת שכולם גרים במרכז ופארק קנדה זה קרוב עבורם, התכוונתי מתחת לאף -שלנו. מרחובות הנסיעה לקחה 20 דק'

נתי

New member
ההנאות היפות שמתחת לאף

הרבה פעמים אנו שואלים עצמנו - האם ראינו מספיק טבע ליד הבית , בטרם נרחיק לג'בלאות אקזוטיות אי שם.
אף פעם לא רואים מספיק מתחת לאף, תמיד יש מה לחדש ותמיד יש ממה להינות.

תודה שהזכרת לנו את זה

wapy

New member
כנראה שנכנסתם לצילום שלי

גם אנו היינו במקום

אלעד 1975

New member
אני דווקא הייתי בגזרה שלך לא מעט בחופש

לא ממש בנמל הבית, אבל בגבעת האוניברסיטה ובשביל האופניים בקעת מוצא מן הצד השני של אגם בית זית.
עדיין פורח וירוק ומלא (האגם), וזה כבר אינו מובן מאליו אחרי כל השרבים והיובש.

למעלה