מתחתנים - נמאסתם!

אטיוד5

Active member
../images/Emo45.gif

מזל שאני כבר לא הכי צעיר. ואם אתגרש ואתחתן, אעשה את זה במטע גויאבות. ומבטיח להזמין אותך.

Idan91

New member
חתונות, אה? ../images/Emo124.gifש-א-ל-ה!

איפה הייתם מעדיפים להתחתן, ברבנות או כחתונה אזרחית? (נמקו תשובתכם) האם יש לזה חשיבות בעיניכם?

אטיוד5

Active member
אז |הדגש|יש את|סדגש| אלה ...

שאומרים - מה אני צריך לעמוד שם ולשמוע איזה רבי שאני לא מכיר מגרגר מילים משונות בארמית. זה לא מדבר אלי. זה לא מעניין אותי. זה לא חלק מהתרבות שלי. מה אני צריך את החוכא איטלולא הזה בטקס הכי משמעותי בחיים שלי. ואני אומר - אם זה לא חלק מהתרבות הלאומית (ניחא הדתית, שאז אין בכלל בעיה) שלך אתה מתכחש לחלק מזהותך. והוא טוען - באמת זה לא חלק מזהותי. נו, אז לפי זה כל אחד יחליט מה טוב לו.

אטיוד5

Active member
ייווו, עדיין יש מה ללמוד ...

אחרי כמה שנים בפורומים לא הצלחתי לקלוט שאין הדגשות בכותרת. ואי לי ואויה לי.

Idan91

New member
וגם שאין "יש את" לא הצלחת ללמוד.

ונימוק ספציפי לגביך ולא ל"יש כאלה ש..."?

אטיוד5

Active member
היי עידן ...

במיוחד ניסיתי להגדיש את ה"יש את" הזה. ספיישל בשבילך. שלא תגידי שאין פה יחס אישי.
את דעתי הבעתי. מעבר לזה, לגבי, כל העיניין הזה לא היה רלונטי כי נשאתי בטקס דתי אורטודוקסי בארה"ב אצל אותו רב שגייר את אישתי. עד כמה שזכור לי, ובאמת קשה לזכור לאחר 21 שנים, בארה"ב רב המשיא זוג חייב לעשות זאת ברשות מטעם המדינה. לצורך זה הוא נחשב לפקיד אזרחי. הרישום במשרדי המדינה נעשה בעזרתו. בנוסף לעריכת הטקס הדתי הוא ממלא טופס אזרחי, מחתים את בני הזוג, ומוסר לרשויות.

nutmeg

New member
../images/Emo45.gif באמת נמאס

את התכנים הללו עם קצת פחות אלימות אני מעבירה לדור הצאצאים. קחו את הכסף סעו לטייל או השקיעו בדירה, באוטו במה-שבא לכם. אישית כואב לי הלב לחשוב שאצטרך להאביס כל מיני דודות במקום לתת את הכסף לילדי. אנחנו למשל נישאנו על הדשא של ההורים של בנזוגי במושב. מסיבת גן צנועה. גם עליה היינו מוכנים לוותר אבל חמי ז"ל התחנן וביקש לציין את הערב כי "אחר כך יבואו לי כל מיני אנשים מהמושב להגיד מזל טוב מתי שיתחשק להם - ככה גומרים את זה בערב אחד". לא יכולתי להתווכח עם בקשה שכזו. ובקשר לשאלה של עידן - אם היום הייתי עומדת לפני פרק ב' למשל, לא הייתי מתחתנת. מיותר.

אטיוד5

Active member
זאת לא השאלה

בחתונה שלי גם נכחו 50 איש בלבד. השאלה היא אם את מעדיפה טקס אזרחי או דתי במידה שיתקיים טקס בכלל. השאלה היא אם יש משמעות לטקס דתי בעינייך. אני עניתי שכן. אע"פ שאני אתיאיסט מוצהר. אני רואה בטקס הזה משהו ששיך ללאומיות שלי, ובתור שכזה, לזהותי. מבחינת מילמול המילים המשונות, ממש לא משנה לי. אם יֵאַמרו בטקס הזה מילים אחרות, חילוניות למופת - משמעותן זהה - כלום. החיים הזוגיים לא ימדדו או יתנהלו לפי מה שנאמר או לא נאמר בטקס אחד. יתרה מכך, כמו שציינת, כל עיניין החתונה ו"החיים בנישואין" מתגמד לעומת משמעות החיים בזוגיות בכלל.

ayelet23

New member
מסכימה איתך. החתונה שלי היתה

גדולה ומנופחת והרגשתי בה כמו ילדה מבולבלת שהלכה לאיבוד. בפעם הבאה, זה יהיה משהו סמלי יותר. בכלל, ככל שהחיים עוברים, הצמצום והמידה הנכונה מתגלים כסוד כל הדברים.

גרי רשף

New member
אני חושב שמה שאטיוד התכוון לומר..

..זה שהוא אינו מאמין ולכן הדברים אינם רלוונטיים עבורו והוא אינו מוצא לנכון לטרוח ולברר מה מקורם ופירושם. העובדה שיש להם מקור ופירוש לא תהפוך כופר למאמין.

אטיוד5

Active member
הכל שטויות (בשבילי)

מה שלא צוין שם הוא שניתן להוסיף תנאים לכתובה שמהווים חלק בלתי נפרד מהסכם הנישואין. בתנאים האלה ניתן לפרט מצבים שיגנו על כל אחד מבני הזוג בדרכים שאינן מפורטות בכתובה. כך למשל, ניתן למנוע את מצב העגינות.

לעניין ההוצאות זה לא משנה ../images/Emo141.gif

בכל מקרה, מי שיש לו הצורך להרגיש כמו גוסטבו ברמודאס ללילה אחד, ילך על זה במלוא ארנקו. עם רב או עם פקיד ממשלתי, זה לא משנה. וגם אני סולד מזה. ובכל זאת, לשאלתך, הייתי מעדיף חתונה אזרחית. ומכיוון שאין דבר כזה בארץ, הייתי מעדיף לחיות עם בת זוג במעמד של ידועים בציבור, עם כל הגיבוי המשפטי הנדרש. הסיבה? לא הייתי רוצה לראות ביום שמחתי את יריביי האידיאולוגיים, אלה שמייחלים לעולם שאין בו אנשים כמוני (קרי, פורקי עול מצוות). וודאי לא במעמד מרכזי של עורכי הטקס. (בתור אורחים - אולי כן, תלוי בטיב הקשרים בינינו).

גרי רשף

New member
לצערי עלי להסכים עם שלי

שירות מילואים לפני כמה שנים, ואני בשמירה עם חבר בדיכאון: בשבועים הבאים יש לו שלוש חתונות, הוא מובטל, יש לו ילדה קטנה, והוא חייב ללכת לשלוש החתונות ולתת כמה מאות שקלים בכל אחת. התפלאתי: למה "חייב" ללכת? אל תלך! אלא מאי- הם היו בחתונה שלו ולכן עליו לבוא לחתונה שלהם ולתת להם כפי שהם נתנו לו + הצמדה לדולר (ברצינות ולא בצחוק). בפועל מדובר כאן במלכודת קשה: "מוכרחים להיות שמח" כי "מתחתנים רק פעם בחיים", חייבים לעמוד בנורומות של אוכל ותזמורת וצלם ואולם חתונות, להזמין את "כולם" כי לא נעים, ולהיכנס למלכודת הנ"ל בה החבר נמצא. לו היה מדובר "במשחק סכום אפס"- ניחא: היום ראובן נותן לשמעון 200 ש"ח, מחר שמעון נותן לראובן 200 ש"ח + הצמדה, אלא שכיום ראובן נותן 200 ש"ח לשמעון שמתוכם 150 ש"ח הולכים להוצאות ומחר להיפך. כולם מפסידים, והדבר בולט בעיקר בשכבות החלשות שם כנראה הנורמות הרבה יותר מחייבות ויש הרבה יותר חתונות למשפחה בשל ריבוי ילדים. אני אישית נותן בזאת פטור לכל מי שהייתי אצלו בחתונה ונתתי לו צ'ק: איש אינו חייב לי דבר, כיום משעמדתי על דעתי- אני נמנע מלהגיע לאירועים כאלה (גם בגלל מלכודת ביזבוז הכסף וגם בגלל שאני משתדל לא להציג את כף רגלי בטקסים דתיים), ואשתדל לא ליזום ארועי כסף + פולחן דתי בעצמי.

למעלה