מתחשק לכם סקר קצר?

Koketka11

New member
מתחשק לכם סקר קצר?

מה הייתן מעדיפות:
דירה קטנה, בבית ישן אבל במיקום מדהים ( נניח מול פארק הירקון)
או דירה גדולה ומרווחת אבל באזור פחות מוצלח

דירה קטנה וזולה אבל לחיות כמו מלכים
או דירת החלומות אבל לחיות בצמצום מטורף

יש לי מכרה שקנתה דירת גג מדהימה, אבל בקושי יש לה כסף.
לי קשה להבין השיקולים שלה, אבל היא אומרת שעדיף לה להצטמצם בטירוף עשר שנים אבל לדעת שסיימה את המשכנתא.
אבל עשר שנים הם יחיו כמו אחרוני המסכנים.
אני העדפתי לקחת משכנתא עם החזר קטן יותר ולזמן ארוך יותר אבל לא להחנק.
אז אני סקרנית מה השיקולים של אנשים אחרים?

kmiki

New member
לא שחור ולא לבן, אפור

אף אחת מהאופציות שציינת לא עונה על ההגדרות שלי.
אני גרה במקום מושלם מבחינתי, ואתאר אותו.
הבניין ישן - לא אכפת לי בכלל
המיקום מושלם - חשוב לי כי נוח לי להיות קרובה להורים, לחברים, לבתי ספר וגנים, למרכז העיר
הדירה עצמה מאד נוחה - חדרי שינה לא גדולים, אבל לא מפריע לי, הסלון מרווח וכייפי, חדר המקלחת לא משהו, לא מפריע לי במיוחד.
המחיר סביר - שכירות במחיר מאד סביר, לפחות 1500 ש"ח מתחת למחיר הממוצע באזור, אם יעלו לי בהתאםפ למחירי האיזור לא בטוח שאשאר.
אני לא מסכימה להתחייב למשכנתא ולקבור את עצמי בשביל רכוש.

Ahsoka Tano

New member
יאללה, תביאי

מעדיפה את כל העולמות אבל אם אין ואפשר לשכתב אותך אז:
דירה קטנה במיקום טוב (פארק הירקוו או ת"א לא עושים לי את זה למגורים, מצטערת),
מעדיפה דירה ממוצעת, אפילו קטנה יותר, אבל הרבה נסיעות וטיולים לחו"ל.
ההורים של בעלי עבורו לבית קטן יותר כשהילדים פרחו מהקן, לא מעסיק אותם מה יש בבית או אם הוא מעוצב, הם מקדישים את עצמם לטיולים ונסיעות בעולם,
עם הגיל הם כבר יותר מוגבלים אבל עדיין מקפידים לנסוע לתקופות ארוכות, ככה הם חיים.
ההורים שלי ההפך הגמור. מעדיפים בית מעוצב, מסוגנן, גם טיולים אמנם אבל הרבה פחות, אוהבים לשבת בבית ולארח בו.
אלו שיקולים אישיים, אין לי מושג מי צודק, יודעת רק מה חשוב לי, רואה דוגמאות שונות סביבי ומחליטה מי הכי משוחרר ומאושר ולומדת מזה.
לא הייתי רוצה לגור בחורבה כי אסטטיקה מאד חשובה לי אבל אני לא מסוגלת להשתעבד לבית או לכל דבר לשם העניין, לא קונה עם מה שאין.
בכל מקרה, בית גדול מאד בכלל לא עושה לי את זה (מעדיפה לא לשמוע הד בבית), אוהבת את האינטימיות ומצד שני, אנחנו משפחה קטנה ולא ממש צריכים מרחבים.
אבל חשובות לי החוויות שבדרך והחופש, אם אפשר לשלב בין כל העולמות, אני בכלל מאושרת.

נושי 14

New member
לא זה ולא זה

לא אוהבת בניינים ישנים, מצד שני לא רוצה לגור בשכונות שהן לא משהו.
מצד שלישי לא מחפשת לחיות בתל אביב\ר"ג\גבעתיים ולכן פתרתי לעצמי את הדילמה.
מה שכן לא אקנה דירה שהיא הרבה מעבר ליכולת שלי. תמיד אעדיף לפרוס את המשכנתא עוד קצת מאשר להיחנק ולהלחץ.

Koketka11

New member
אני היתי מעדיפה בית ישן ומוזנח אבל במיקום

מושלם.
ופעם העדפתי לשלם משכנתא גבוה הרבה יותר מהמקובל, העיקר לסיים מהר.
היום שיניתי גישה ומעדיפה להנות מהחיים.
אני מסכימה שאלו שיקולים אישיים ולכן שאלתי.
ההורים שלי למשל רצו תמיד שכונה חדשה ובנין יפה, ודירה מושקעת.
לא היו מוכנים להתפשר על כלום, בניגוד לרוב העולים שקנו דירות מוזנחות בזול.
ההורים של בעלי תמיד קנו לפי היכולת, אבל הם בכלל לא משקיעים בדירה וההורים שלי משפצים בלי הפסקה.
אנחנו עד השיפוץ גרנו בבית מוזנח, אבל אהבנו את המיקום. מאז ששיפצנו, קשה לי מאוד לחשוב שאצטרך לגור אי פעם בדירה מוזנחת. פתאום חשוב לי איך תראה המקלחת והמטבח. לפני זה יכלתי לגור בחורבה, העיקר ההמיקום.
גם היום אתפשר כאמור על מראה הבניין. אבל לא אוכל לגור בדירה לא משופצת.

נושי 14

New member
פחות מפריע לי מראה הבניין

למרות שאני לא זוכרת שאחרי גיל 8 (פרט לשנה אחת בשכירות) גרתי בבית שהוא לא חדש.
יותר מפריע לי המצב של הדירה.
בבניינים ישנים יש המון פעמים בעיות שבחדשים אין. בשנה שאני והחצי גרנו בשכירות. לא היתה חניה ולא מעלית (אבל נגיד שזה שטויות). גרנו בקומה אחרונה (כולה שלישית) והזרם של המים היה חלשלוש, החשמל לא עמד בעומס (כמה עומס יש משני אנשים שכמעט ולא נמצאים בבית ואין להם כמעט שום מכשיר זולל חשמל), כל רוח ולא הקטנה ביתור זעזעה את הדודים בחוץ והרגשנו שעוד מעט הבניין מתפרק, היו גוקים ... שלא לדבר על מה היה קורה לבניין בזמן רעידת אדמה.
בקיצור אנחנו העדפנו "להתרחק" ולגור בשכונה חדשה (שגם לה יש בעיות אבל אחרות). מבחינתי המיקום שלה מושלם וכיף לי לגדל בה את הילדים שלי.

יש לי חברה שהמון זמן חיפשה דירה ברדיוס של כמה רחובות (כי אמא שלה גרה שם) כמעט שלא היו שם דירות וכל מה שהיה היה ישן, מוזנח ובמחיר מופרז. בכסף שהיא בסוף קנתה היא היתה יכולה לקנות פנטהאוז מדהים לידי. אבל לה היה חשוב לגור ליד אמא שלה ולכן היא שילמה יותר וקיבלה הרבה פחות מבחינת דירה.

ענבים2

New member
שיקולים

אזור טוב- אין פשרה.
בית איכותי, בהתאם ליכולות כלכליות וצרכים לעתיד.
החזר משכנתא לפי המצלה של יועץ פרטי למשכנתאות שעשה לנו את התחשיב ובדק איתנו על ביב הכנסות הוצאות וצרכים שוטפים כמה אנחנו יכולים להחזיר כל חודש(לא תמיד ההמלצה היא להחזיר 20% מערך ההכנסה המשותפת לפעמים ממולץ יותר לפעמים פחות).
חישובים קרים ולא ככ סנטימנטליים.

osnat3333

New member
אכן דילמה...

מצד אחד, מאוד קוסם לי לגור ליד פארק הירקון, אבל מאז שיש ילדים, עזבנו את גבעתיים ועברנו לאיזור השרון.המקום ממש לא פחות טוב,השכונה צעירה וכייפית, ויכולים לקבל הרבה יותר עבור הכסף שלנו.אז אולי כשנהיה שוב זוג, נחזור לת"א (או שלא...). לא הייתי רוצה למשל לגור בת"א בדירת שניים-שלושה חדרים עם שניים ויותר ילדים.אבל שנינו לא עובדים בת"א. אם היינו עובדים בת"א - אולי ההחלטה הייתה שונה.

אני נגד משכנתה גבוהה.אני בעד משכנתה נמוכה, וכזאת שמאפשרת להחזיר יותר כשיש כסף.

טווח קצר ולהיחנק

כמובן במידה
כי כל שנה של משכנתא מגדילה מאוד את כמות הכסף העודף שאת משלמת לבנק (זה משמעותי הרבה הרבה יותר מהריבית שקיבלת)
(תסתכלי במחשבון כמה סהכ שילמת לבנק לאחר החזר כל ההלוואה)
לקחנו לפחות מ10 שנים. לדעתי אם מישהו לא יכול לעמוד בהחזר של פריסה ל10 שנים אז הוא לקח סכום גבוה מדי.
ומה שחונק זה ממש לא זה (נסי לשלם מסגרות פרטיות על 3 ילדים ותראי שמשכנתא זה ממש כלום
, ממש "בקטנה"... )

ולגבי סוג הבית משתנה בהתאם לתקופה בחיים
כשצעירים - לחיות ב"חירבה", אבל ממש במרכז העניינים - שקל לצאת לבלות להנות ושיש חנויות מסביב ולא צריך לנסוע חוץ מלעבודה (וגם זה יש מלא תחבורה ציבורית נוחה) - קרי: תל אביב
(יש עוד מקום בארץ שעונה לדרישות?)
כישי ילדים קטנים - דירה גדולה ומרווחת/בית עם גינה, במקום מרוחק יותר ושקט באיזור פחות "מוצלח" (קרי - לא תל אביב) אבל מוצלח מבחינות אחרות (מערכת חינוך)
אחרי שהילדים גדלים - חזרה למרכז העיר! דירה קטנה אבל ממקומת היטב (מול פארק הירקון נשמע מצוין)

אני טיפוס של בית וטיילתי בעולם כבר מספיק - מעדיפה להשקיע בבית ופחות בטיולים בחול ומותרות אחרות...

קנינו דירה גדולה ומרווחת באזור "פחות מוצ

השיכול היה שעם ילדים אני לא רוצה לגור בדירת 3 חדרים, כשכולם אחד על השני.

הכוונה שלך היא לדירה בשכונה לא מוצלחת או בעיר פיתוח?

Koketka11

New member
אני מניחה גם וגם

הרי הכל פונקציה של מחיר
גם בפריפריה יש שכונות טובות פחות ויותר טובות
כמובן יש עוד שיקולים
כמו קרבה לעבודה, למשפחה, מסגרות ועוד.
למשל חברה שלי גרה בשכונה שנחשבת לפחות טובה בגלל שיקולים של
1. דקה הליכה ברגל מעבודה
2 דקה הליכה מאימא שלה שעוזרת לה עם הילדה
3. מחיר
כלומר המחיר הוא אחרון בסדר עדיפויות שלה כרגע
נניח בראש העין באותו סכום הייתה מוצאת דירה יותר נחמדה מהנוכחית.
אבל הקרבה לעבודה ומשפחה יותר חשובים.
גם אצלנו השיקול העיקרי היה הקרבה למקום עבודה של בן זוגי.
קנינו בית במצב מזעזע, שנראה כמו מחסן של נרקומנים, כולו שבור בפנים ומוזנח.
אבל מה? מיקום מדהים. ושנים גרנו ככה ( אומנם אחרי שיפוץ קוסמטי ונקיון יסודי) אבל עדיין עם ארונות אמבטיה שבורים וקירות מקלפים.
היום, לא הייתי קונה כזה בית בחיים. או לפחות לא הייתי מסכימה לחיות בכאלה תת תנאים ואם היה נדרש, גם היתי עוברת לפריפריה בשביל זה.

פישים

New member
אנחנו גרים עם 3 בדירת 3 חדרים

יודעים שלא לעולם חוסן ומחפשים במתינות - נורא חבל שאי אפשר להוסיף חדר לדירה הקיימת.

ולשאלה - בעיקר אנחנו רוצים לצמצם כמה שאפשר את זמן הנסיעות לעבודה ובחזרה. לא רוצה ולא צריכה דירת פאר. מעדיפה בניין ישן אבל מבינה מה נחמד בחדש. מתלבטים האם באותו תקציב לקנות משהו יותר מרווח שהפשרה העיקרית בו היא המיקום, או יותר מצומצם עם פחות תקציב לשיפוץ והרבה פשרות למעט המיקום הכללי.

אני לא גרה בדירת פאר, רחוק מזה

גם לא מעניין אותי בניין חדש או ישן

כשגרתי עם ההורים, גרנו בדירת 60 מ' (2.5 ח') בשכונה שקטה שאפילו אוטובוס אין בה, הבניין היה מאוד ישן, אבל כל השכנים היו מבוגרים מאוד והגינה המשותפת היתה מדהימה.
עכשיו גרה בדירה בגודל כפול, בשכונה חדשה וצעירה. לא התפשרתי מאוד על מיקום, גרה רחוק מההורים שלי וזה החיסרון העיקרי מבחינתי.

כשקנינו את הדירה הראשונה

היה לי חשוב סביבה אסטטית - היה לי מאד חשוב שישאר לי תקציב לרהיטים יפים.
היום השיקולים שלי אחרים לגמרי - חשוב לי שלילדים יהיה טוב - חינוך טוב, פעילויות אחרי הצהריים.

עדיף ללמוד כשצעירים ושיהיה מקצוע טוב ואז אין

בעיה לקנות איפה שרק רוצים. ולא כמו ענייים מרודים מסכנים אומללים

ענייים מרודים מסכנים אומללים כמוך?

כי לפי ההודעות שלך את נשמעת מאוד מסכנה וממורמרת.

את נשמעת לי רוסיה זה נכון דיירת חדשה? במיוחד

אחרי שראיתי את התמונה בשם משתמש שלך. נשמעת לי רוסיה סוג ז אני צודקת?

טוב לא משנה עדיף שלא תעני. איכססססססססס

בעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעע
אני מקיאה אפילו ציצים אין לך שם וגוף שאלוהים ישמור נכות אפשר לתת לך על גוף שכזה.

למעלה