מתחשבן עם העבר- למה??.

geedy

New member
מתחשבן עם העבר- למה??.

מזה זמן רב (מעל לשנה) אני מתחשבן עם העבר שלי, זוכר אנשים שרוצה לבקש מהם סליחה, או להיפך לפוצץ להם ת'צורה, למה פעלתי בדרך זו או אחרת שדפקה לי חלק מהחיים, למה לא התנגדתי כשההוא תקף אותי מינית (שזה היה חלק נכבד בחיים הדפוקים שלי) והרשימה עוד ארוכה, למה זה קורה? ואיך מתמודדים עם זה ?? זה כבר מתחיל להטריף אותי כי כמעט כל יום אני חושב על זה.

גרא.

New member
geedy,כל אחד מאיתנו,חי תמיד על רקע

דברים שלמד,ושקרו לו בעברו.אם חוויות נעימות, או לצערינו טראומטיות וקשות מאד.פסיכולוגים אומרים שהטראומה הראשונה שכל ילד/ה עוברים היא חווית הלידה, שעל רבים משאירה סימנים שליליים לשנים..יתכן. אבל דגנון חינוך של הורים, חסך באהבה,התעללות של הורים, התעללות מינית של שכנים, או אחרים, אלו הן חוויות טראומטיות, שהשפעתן ניכרת לכל תקופת החיים. אלא אם כן בדרך טיפולית כו או אחרת,השפעתן נחלשת.אתה גידי,מן הסתם חווית לא מעט טרואומות קשות, ביניהן, אותה התעללות מינית .למה זה קורה? זו שאלה מורכבת ואי אפשר להסבירה באחת. רק כדאי שתדע,שיש הרב סימוכין להשערה, שמי שעבר התעללות מינית בילדותו,דביר להניח, שגם וא יחזור על כך בבגרותו.וזה ללא הסבר. וכמאן, תוכל להבין שכנראה זה שהתעלל, או תקף אותך מינית,סבל בעצמו מתקיפה כזו או אחרת בילדותו..וכך שרשרת התקיפות נמשכת..אי אפשר להתמודד לבד עם זכרונות כל כך פעילים מהעבר.אתה זקוק לעזרה.ובדרך כלל מקובל לעשות כן דרך טיפול פסיכולוגי.תוכל לקבל טיפול מסובסד, כמה וכמה פגישות דרך קופת חולים שלך..זו הדרך.וחבל על כל יום שאתה ממשיך לסבול.

למעלה