מתחרים וזוכים

אינפינטי-ירחון מיסטיקה

אינפיניטי- ירחון מיסטיקה וירטואלי
מופץ חינם בכל 10 לחודש ישירות לתיבת המייל שלכם בכל גיליון עולם ומלואו של מיסטיקה מאת מיטב המיסטיקנים בארץ. בגיליון מאי 2005 של אינפיניטי בסימן 5 אתם מוזמנים לקרוא ולגלות:
קורס טארות וירטואלי - מתחילים ומתקדמים:
מיהו הכהן הגדול– מדריך, רב או מורה דרך?
החמישיות בקלפי הטארוט- עולות על הקשיים שלכם בחיי היומיום.
הקוסם מארץ עוץ- רשף על האגדה בקלפי הילד הפנימי.
כתבות מיוחדות בסימן חג הפסח:
טארוט בראי האמנות - טל על קלפי נפרטארי המצריים.
מפגשים - מעוז מספר על מפגש מרגש עם בני העם המצרי.
ועוד באינפיניטי:
אורח החודש- שי רבידזה מכוכב נולד מתארח במדור "שואלים את הקלפים".
אסטרולוגיה - רוני מסבירה על פניו האחרות של סאטורן- כוכב שבתאי.
באופן מעשי - רשף כשף מלמדת את פריסת החמש (פריסת הצעד הבא).
כאן ועכשיו - מעוז על מהות החיים והפעם: מהי יוגה (חלק ב).
כירולוגיה - מגי כותבת כיצד אתם משנים את הקווים בכף היד שלכם.
חלומות - גריני מפענחת ליעל חלום: בביתה של הצועניה. - גריני כותבת על התעופה בחלומות.
נומרולוגיה- אתי על המספר 5 בתאריך הלידה שלכם.
נעים להכיר - ראיון עם רשף כשף- מיסטיקנית החודש שלנו.
סיפורי בדים - יפעת על חזון הסבים, סיפור אישי פרי עטה.
ספר החודש - גריני ממליצה על "הנבואה השמימית".
קסם של תקשור - אורלי כותבת על פתיחת העין השלישית.
קריסטלים - אתי על הקריסטלים של מזל אריה- המזל החמישי בגלגל המזלות. בואו לגלות את העולם המופלא של המיסטיקה
מעוניינים גם אתם לקבל חינם את אינפיניטי ישירות לתיבת המייל שלכם
שלחו את כתובת המייל שלכם ל[email protected]
או שלחו בקשתכם אלי במסר אישי ואכניסכם לרשימת התפוצה.

Y. Welis

New member
בתרגום הישן של אריך קסטנר

'האיש הקטן והעלמה הקטנה', היה מכשף בשם 'כשף-רשף', והיה לו גם בן בשם 'כישפון-רישפון'...

תקן את זה לאל מלחמה.

ומשם עבר גם שמו ליהדות, בתור שד מכונף כלשהו, אם אינני טועה...

סקיפי

New member
הוא אל מגיפות, לא מלחמה

"מזי רעב ולחומי רשף וקטב מרירי..." (דברים, ל"ב, כ"ד) "לפניו ילך דבר, ויצא רשף לרגליו" (חבקוק ג', ה') בכתובות פניקיות הוא מופיע כאל הדבר. בכתובת דו לושנית הוא מקביל לאפולו, וכן גם לנרגל (אלי מגיפות ודבר).

אה, במקורות העבריים

אולי מוזכר הוא כשד של מגיפות... אולי גם נחשב לאל של מגיפות. אולי הוא נחשב לאל של מגיפות ומלחמות כאחד - איני יודע. אך אני יודע דבר אחד, אנציקלופדיה מיתיקה עומדת לצידי, ככתוב: "regarded by Egyptians as a warrior..." - ז"א, נחשב ע"י המצרים כלוחם(אנציקלופדיה מית'יקה ערך חיפוש Resheph, פס' א'-ב'
). מצד שני, כתוב גם שהוא originally a vegetation god - ז"א, במקורו אל הצמחייה(?!) אני מניח שהמקורות קצת חלוקים בנוגע לזה. מצד שני, ישנם אלים רבים שמקבלים תפקידים שונים בהתאם למקומות מסויימים שבהם סוגדים להם. והדבר ניכר במיוחד אצל העמים הכנענים. מה עוד, שהסוגדים לאלים לא הגדירו בוודעות שענת, למשל, היא אלת האהבה והמלחמה, או שכושר וחסיס הוא אל האוּמנות - הגדרות אלו ניתנו להם על ידי החוקרים המודרניים, אשר הסיקו אותם על פי תיאוריהם ותפקידיהם שתוארו על ידי הקדמונים. עצמאות שמח.

סקיפי

New member
בכתובות דו לשוניות מאוגרית

הוא מקביל לאפולו ונרגל. אלה מקורות אכדיים, לא עבריים.

מקורות אכדיים, הם כאמור מקורות

אכדיים. ואין הדבר אומר על תפקיד "בלעדי" של אותו אל. לפי מקורות מצריים, בעל הוא מקבילו של סת' - עם זאת, האם הדבר אומר כי שני האלים הללו חופפים לגמרי בתפקידיהם. העניין הלא ברור הזה מתחיל די להפריע לי. ז"א, בסופו של דבר, האם רשף הוא אל המלחמה, המגיפות או הצמחייה? אם הוא אל המגיפות, כיצד זה אני ואנציקלופדיה מיתיקה טועים יחדיו - הרי לא שאבתי במקור את הידיעה הזו ממיתיקה - אלא ממקור אחר שקראתי לפני זמן רב... האם יכול להיות שזה היה כתוב ב- Yahweh and the Gods of Canaan? חבל שהספר הזה לא לצידי... איני מזלזל במקורותייך - אך מעניין מי מאיתנו טועה.

Y. Welis

New member
ציטוטים מהרשת

מתוך האתר של כרמית (witchcraft.co.il) "לכנענים היו ארבעה אלוהויות ירח: * לבנה אלת הירח החדש, סהר אל הירח המתמלא, והזוג יריח וניכל, אל ואלת הירח המלא. עבור תקופת הירח המתמעט אין אלוהות ירח. השבוע המתמעט נשלט על ידי שר מות, אל המוות ועל ידי רשף, אל המגפות והמלחמות." מתוך ppt.co.il: "היישוב נקרא 'ארשוף', בהתאם לשם השמי-כנעני 'רשף' - אל המלחמה והסערה, בו האמינו אנשי אותה תקופה קדומה." ""בני רשף" קראה להם נעמי שמר בשירה (רשף, אל השמש הכנעני)." ושוב כרמית ב'האייל הקורא': "לאל היהודי יש גם מאפיינים של בעל, בעיקר כאל מוריד גשם, נותן טל ומטר בעיתו (תפילת הגשם בסידור מזכירה באופן די מצמרר את המזמורים לבעל) וכן מאפיינים של רשף, אל המלחמה."

תראו תראו!

שנינו צודקים - מי היה מאמין? הא! אבל אתנחם בעובדה שרשף מוזכר יותר פעמים כאל המלחמה, מאשר אל המגפות. "'בני רשף' קראה להם נעמי שמר בשירה (רשף, אל השמש הכנעני)." - מה?! אל השמש?! אגב, מעניין אם נעמי שמר התעניינה במיתולוגיות - שכן, גם השיר שלה "עצוב למות באמצע חודש תמוז" מתקשר בעצם למותו של דומזי/תמוז הבבלי, אשר ירד לשאול בחודש זה, והמנהג המקובל(שתואר גם בתנ"ך) היה לבכות אותו בחודש זה... בכל מקרה, תודה יובל - הצלת אותנו מסיבוך מעצבן של סתירת מקורות...

Y. Welis

New member
אני משער ששמר וגם אחרים

הושפעו מתנועת ה'כנענים' שהיתה בארץ בשנות ה-40' וה-50' (מבין מייצגיה - המשורר יונתן רטוש והמתרגם אהרן אמיר ועוד), ששאפו להחזיר לעברית מהניחוחות הקדומים שלה. מעניין אגב שכמו במקרה של 'רשף', גם השם 'נעמה' (שדה חזקה כמעט כמו לילית) זכו להצלחה בשנים האחרונות...

וכמובן, גם השם "ענת"...

נעמי שמר הושפעה מ"הכנענים"? באמת לא חשבתי על האפשרות הזאת... זה באמת מסתדר - הרי הם היו בעיקרם סופרים ומשוררים. מעניין הדבר שמשוררים וסופרים קלאסיים נחשבים ממדינות אחרות הושפעו גם הם מן המיתולוגיות הפגאניות של עמיהם לפני בוא המונותאיזם. למשל, אנדרסון, שהושפע מן המיתולוגיה הנורמנית, ופושקין, המשורר הרוסי הידוע, שחיבר את חרוזיו עם רמזים עבים, אך לא עבים מדי, לאלים הסלביים ולמיתוסים שאבדו(יצא לי לא לא מזמן לעיין בכמה מייצירותיו הפולקלוריות-יותר - וזה היה פשוט נהדר, לכמה פרטים ואלמנטים אליליים מובהקים אפשר לשים לב, אם יודעים היכן לחפש). אגב, בקשר לשמות של אלים ושדים: לא מזמן הראתי קטע מן המיתולוגיה היהודית שמסביר שמסביר על נעמה, לנעמה אחרת - מסוכנת לא פחות
- שיושבת לידי בשיעור אנגלית. היא קיבלה את זה די יפה. אלוהים יודע מה מישהי אחרת הייתה עושה אם הייתה מגלה שההורים שלה קראו לה על שם שדה ששוכבת עם גברים בשנתם... אאוץ'.

סקיפי

New member
לתוכונית החדשה שלי קוראים ענת.

לואיס מאוהב מעל למקור... לתוכונית שלום. לעת עתה.

סקיפי

New member
אני דודה!!!

בסימן טוב ובמזל טוב, ענת הטילה ביצה ראשונה. לואיס התחרפן.

Y. Welis

New member
מעניין שדווקא באנגלית 'לילית'

עדיין יותר מקובלת (Lilith) מאשר בעברית. אגב זה, אחד מראשוני סופרי הפנטסיה במאה ה-19, ג'ורג' מקדונאלד (שהיה קתולי אדוק), כתב ספר בשם הזה עם התייחסויות למשמעויות הקבליות של השם.

למעלה