מתחם דרום הקריה

petpatrol2

New member
המ...

זה היה נשמע די אמין ומעניין עד שהם זרקו את המילה "רכבת תחתית". והופה האמינות של הפורייקט צנחה אפילו יותר.

G riffin

New member
נראה לי שהתכנון...........

עד הפרטים הקטנים מראה הרבה אמינות להמשך הפרוייקט . בנוסף כל פרוייקט בסדר גודל כזה ניבנה בשלבים , וכאשר הם מדברים על רכבת תחתית הם מתכוונים להכנה לרכבת תחתית עתידית שאוליע תיבנה .

four seasons

New member
דווקה זה החלק הקל שבפרוייקט...

הקו הראשון אמור להחנך ב2012, הרבה לפני שהפרוייקט יושלם, פרוייקט קפלן משמעותי לפרוייקט יותר מהתחנה התחתית ובתוכו המעברים התת קרקעיים, בנוסף רחוב הארבעה כבר מגיע למגדל הקיריה, המאבק לדעתי הוא על שימור כמה שיותר מבנים היסטוריים שחלקם מחוברים במעברים תת קרקעיים אחד לשני.

הסרט כבר פורסם בפורום.

חוץ מזה שהוא משנת 2002 ומאז אנחנו יודעים שלא השתנה הרבה.

lunaluna1

New member
דווקא השתנה הרבה

הפרוייקט המרכזי שמשפיע על רוב הפרוייקט, שהוא הרחבת רחוב קפלן ובניית הכניסות התת-קרקעיות כרגע בביצוע. בלי הפרוייקט הזה, רוב הבנייה באזור כלל לא מאושרת ולאחריו צפוי שינוי משמעותי. בנוסף, בין שנת 2002 לעכשיו נבנה מגדל הממשלה, המשיכו לבנות את רחוב הארבעה החשוב לפרוייקט, הזיזו את ארבעת מבני הטמפלרים והתחילו בהכנות לשלב הבא. קשה להגיד שלא השתנה כלום.

sababa16

New member
אכן, כאשר יסיימו עם דרכי הגישה

למתחם דרום הקריה והזזת רוב המבנים הטמפלרים אז יוכלו להתחיל בהקמת המגדלים הנוספים ואולי ההכנות לרכבת תחתית עתידית שתקום שם(שד.א. גם למגדל שלום יש, שאומרים הכנה לרכבת תחתית מתכוונים דרך גישה לתחנה עתידית, כלומר שלא חייבים שרכבת תחתית תקום שם בסיום הפרוייקט.

התכוונתי בתחום הגורדי שחקים

הרי בזה עוסק הפורום... אבל בסדר מקווה שנראה כבר פינוי מוחלט של הצבא רשות השידור וכל שאר החרטה שיש שם ויתחילו לבנות מגדלים באיזור הזה כמו בכל עיר מודרנית ונורמלית בעולם מה גם שזאת עיר צפופה וחובה למקסם את השטח הקיים ביעילות.

lunaluna1

New member
בהחלט!

אני מניח שלאחר סיום פרוייקט רחוב קפלן ומתן האישורים השונים יהיה אפשר להתחיל בבנייה מסיבית ואישור תוכניות (קשה לי להאמין שזה יקרה לפני 2008, אבל אולי אני טועה).

lunaluna1

New member
בחיים זה לא יסתיים ב-2010

אני לא יודע למה החלטת שזה יגמר ב-2010, אבל פרוייקט דרום הקרייה לא ייסתיים לפני 2012-2015 לפחות. אם דיברתי רק על פרוייקט הרחבת קפלן, אז כבר אמור להסתיים עד סוף 2007/תחילת 2008.

עוד לא סיימו את כל הגורדי שחקים

עדיין לא התחילו לבנות עוד גורדי שחקים , מאז הפינוי של הבתים הטמפלריים . אז ככה שאתה צודק !!! , בכל מקרה אני שמעתי שזה יסתיים עוד 4 שנים וגם זה בטוח לא יקרה , עם כל הכלכלה המקרטעת שיש לנו .

יש משהו שנורא מרגיז

הבטיחו לחבר את רחוב לאונרדו עם רחוב הארבעה , שזה דבר שיכול לחסוך סיבוב שלם עם האוטו כדיי להגיע אל כל המסעדות שמה . ועדיין לא עשו שום דבר !!! , כי כניראה הם מחכים שיתחילו לבנות את " מגדל רשות השידור " , ואז יעיפו משם את האולפן של " רשת ב' "

מגדל רשות השידור??

מה יש דבר כזה בתכנון? רק שלא יגדילו את אגרת הטלויזיה בגלל זה.

חחחחח............../images/Emo6.gif

הכוונה לפנות את 2 האולפנים של רשות השידור בתל אביב שנימצאים בקריה ולהקים אותם מחדש בתוך בניין אחד גדול שהוא גם יכיל את ההנהלה של רשות השידור באזור תל אביב . האולפן של הרדיו נימצא ברחוב לאונרדו מימול מפעל הפיס מאחורי רחוב ארניה , והאולפן של הטלויזיה נימצא ברחוב מקלף פינת דוד אלעזר . עכשיו בגלל ששניהם נימצאים באזור של הקריה , אז רוצים להעביר אותם ממש צמוד למגדל הממשלה ברחוב דרך בגין .

G riffin

New member
איזה כלכלה מקרטעת ?

על מה אתה מדבר . אני לא יריב איתך על זה שלא חסר זבל בארץ אבל כלכלה מקרטעת , רק הלחימה בלבנון הוכיחה לנו שוב כמה הכלכלה הישראלית חזקה .

כל שנה מבזבזים כסף לחינם !

בזמן שיש אנשים שהם יושנים ברחוב ומחפשים אוכל בתוך הפחים של הזבל
, אני לא יתחיל עכשיו להיכנס איתך לנושא של פוליטיקה , כי זה לא המקום המתאים ! . אבל גם " ההיתנתקות " היא הייתה ביזבוז של מיליארדים שבסוף גם לא יצא מזה " שום דבר " . לכן הכלכלה כאן תמיד תהייה לטובת העשירים ! , בזמן שיש אנשים שהם בקושי יודעים לקרוא ולכתוב . בגלל זה אמרתי ש-הכלכלה כאן היא כל הזמן " מקרטעת " . אף פעם לא בעלייה תמידית כמו יפאן לדוגמא , כי אנחנו תמיד היינו מדינה מושחתת . אבל בוא נעזוב את הנושא הזה עכשיו .

למעלה