מתחיל

king iverson

New member
מתחיל

הורדתי היום קיובייס ואני צריך לדעת איך להתחיל עם הכל?

ShayRu15

New member
חח...המממ..

יש לך נסיון ביצירה או שאתה ממש ממש מתחיל ? ? אתה יכול להעזר בחוברת ההדרכה של הקיובייס \ במדריך של 'קונדרה' [מנהל פורום קיובייס פה] באתר שלו. להלן: www.kundara.co.il

king iverson

New member
תודה

לפני זה הלחנתי באיג'יי צריך לדעת תווים בשביל קיובייס?

ShayRu15

New member
לא כ''כ

כל אחד והסגנון שלו....והפוקסים שלו חח זה תלוי גם באיזה סוג אתה יוצר...אם זה צורך מלודיות רבות וכל החרטות האלה אתה יודע.. בהיפ הופ למשל תווים לא משנים לאף אחד לפי דעתי.

kundara

New member
לא יודעים לא עונים

כדי לעשות מוסיקה, צריך לדעת תווים, או לפחות איך הם נשמעים בנגינה

HeavenlyB

New member
בגלל זה המוסיקה של היום נשמעת ככה

כי לכל אחד יש את הכלים לעזות מוסיקה, אבל אין את הידע.

לא מסכים איתך.

בנאדם יכול לעשות מוזיקה מדהימה בלי לדעת תווים ואקורדים ומרווחים ותיאוריה.

HeavenlyB

New member
אני לא מדבר על לקרוא תווים

או לדעת איך קוראים להם, אבל בהחלט ידע על מרווחים, אקורדים וכו'. אדם שלא יודע את כל המושגים האלה, יהיה מאוד תלוי בכלים שיש לו. אם תתן לאותו אדם לנגן בפסנתר, או כל כלי נגינה אחר, הוא לא יוכל. לצייר תפקידים בקיובייס, ולשנות אותם עד שיישמעו טוב, זה לא נקרא לעשות מוסיקה, אלא נקרא "לתת לקיובייס ליצור מוסיקה". -זה כמו שצייר לא יידע שום דבר על סוגי צבעים (מים שמן וכו') ושילוב שלהם. -זה כמו שפסל לא יידע כלום על חומרים שונים מהם מפסלים. -זה כמו שנהג לא יידע חוקי תנועה. זה לא אומר שהוא לא יודע לנהוג, אבל זה בהחלט אומר שלא כדאי לאף אחד להיות לידו כשהוא נוהג. אני יכול לתת לך אין סוף דוגמאות. מוסיקה זה לא רק אומנות, אלא מקצוע. ולצעי היום יש מעט מאוד אנשים (יחסית למוסיקה שנשמעת היום) שאפשר לקרוא להם מוסיקולוגים. לדעתי, מי שרוצה ליצור מוסיקה, צריך ללמוד, בין אם לבד או עם מורה. ליצור מוסיקה בלי הרצון לרכוש ידע, זה זלזול במוסיקה.

אני עדיין חולק עליך.

זה לא שאתה טועה, אבל אתה גם לא צודק ממש. אני מסכים איתך שאדם שרוצה להתעסק במוזיקה ושזה יהיה העיסוק שלו, רצוי (ודגש על הרצוי) שילמד תיאוריה. אבל אם אני למשל, שלא יודע תיאוריה ובחיים שלי לא למדתי, שומע את המוזיקה בראש שלי ומביא אותה בצורת שמיעה ליישום (אני מתאר לעצמי ששמעת דברים שלי) והיא נשמעת הרבה יותר טוב ממוזיקה של אדם שלמד מוזיקה המון שנים ותיאוריה והלחנה ואילתור. לדעתי מוזיקה זה לא הידע התיאורתי - למרות שהוא מאוד חשוב ואני לא מזלזל בו חס וחלילה - אלא הראש, הלב והנשמה של המוזיקאי. אני מקווה שבעניין הזה אתה מסכים איתי.

HeavenlyB

New member
מסכים

אבל כדי לא לזלזל במקצוע, אם זה הופך ליותר מתחביב, רצוי לתת כבוד למקצוע ע"י ידיעת המקצוע, ולא רק ע"י ניחוש התוים או ניסוי ותעיה, כי זה מראה על אי מקצועיות.

ShayRu15

New member
True

Since my keyboard got probs...I need to say it in English. Well...you're both true... But u should take the idea of [for exapmle]: man who never learned to play piano or guitar or some other tools, makes a glamorous music and within and during the creating he learns the piano rules and the guitar...So I guess he is a music man who never learned anything and makes good music..and its also part of your opinion guys.

GallaxY

New member
בקשר לדיון על תווים

לדעתי זה הכרחי לגמריי... וכמו שהבנלי אמר, בגלל שאנשים לא יודעים את זה , המוזיקה של היום נשמעת ככה, ויש כל כך הרבה אנשים שאין להם מושג בכלל מה הם עושים כשהם עובדים. בכל אופן, הכרחי לא הכרחי, זה לא יזיק זה בטוח... אם אתה מתחיל, תמיד טוב להתחיל עם בסיס טוב של לדעת קצת הרמוניה ותווים... אם לא, אז פשוט חבל על הזמן שתבזבז ב"לזכור מרווחים בע"פ".

תגובה

יש גם אנשים שיודעים תיאוריה ומרווחים ואקורדים והמוזיקה שלהם נשמעת על הפנים. ויש כל-כך הרבה כאלה! שוב פעם אני אומר, מוזיקה באה מבפנים - לא מבחוץ.

GallaxY

New member
תן דוגמא לאחד :\

אם אתה יודע תאוריה אתה לא מזייף.... !!

למעלה