שלום
ברוך הבא לפורום!
ובכן, בתור התחלה, תתחיל לנהל יומן חלומות. בכל בוקר תשב ותכתוב כל פרט ופרט שאתה זוכר מהחלומות שלך. עדיף שתכתוב אותם בזמן הווה ״אני הולך״ במקום בזמן עבר ״הלכתי״. עם הזמן תראה שאתה זוכר יותר ויותר פרטים. המטרה של היומן זה שביום שתחלום חלום צלול גם תצליח לזכור אותו אחר כך, כי אם לא אז מה זה שווה?
במקביל, תבצע כל שעה בדיקת מציאות. בדיקות מציאות אלה בדיקות קטנות שעושים במהלך היום והמטרה שלהן היא לבדוק האם אנחנו חולמים. אל תמהר לענות לעצמך! תשאל את עצמך ברצינות אם אתה חולם או לא, גם אם התשובה כביכול ברורה לך. יש כמה בדיקות מציאות נפוצות, האהובה עליי היא לסתום את האף ולנסות לנשום דרכו. במציאות זה בלתי אפשרי, אבל בחלום זה עובד. עוד בדיקה שאני אוהבת במיוחד היא ספירת אצבעות. תספור את אצבעות כף היד פעם אחת, תפנה את המבט ותספור שוב. בחלום אתה תגלה תוצאות משונות... ישנה עוד בדיקה שאני אוהבת, אבל היא אפשרית רק אם יש משפטים כתובים בסביבתך. תקרא אחד מהם פעם אחת, תפנה את המבט ותקרא שוב. גם כאן התוצאות עשויות להפתיע אותך בזמן חלום... הרעיון של בדיקות מציאות זה שידוע שדברים שקורים לנו במהלך היום בדרכ נכנסים לחלומות ולכן צפוי שככל שנעשה יותר בדיקות מציאות במהלך היום, כך ייגבר הסיכוי שנעשה אותן גם בחלום ונגיע לחלום צלול.
מדי פעם, תעבור על החלומות האחרונים ביומן שלך ונסה לזהות דברים שחוזרים על עצמם, כמו למשל אם בחלום אחד היית בים, בחלום אחר בבריכה ובחלום אחר התקלחת, מן הסתם המים חוזרים אצלך הרבה. זה נקרא עוגן. כשאתה מזהה עוגנים בחלומות שלך, תתחיל לבצע בדיקות מציאות בכל פעם שאתה פוגש בעוגן במציאות וככה זה אמור לקרות גם בחלומות.
ובכן, ככה בערך כדאי להתחיל. כמה זמן לוקח?... אממ... זה משתנה מאדם לאדם ובמידת ההשקעה שלך. לי למשל לקחו ארבעה ימים עד החלום הצלול הראשון שלי (שלא היה מוצלח במיוחד, רק שלוש שניות בערך...) אבל יש כאלה שזה לוקח להם חודשיים, שבועיים, חצי שנה ואפילו שנתיים (לא ככ נשמע לי סביר, אבל בטח יש מישהו שלקח לו שנתיים, לא?)
בקשר למנגינה, אני לא יודעת... אני כן יודעת שיש שיטה להיכנס לחלום צלול דרך מוזיקה, אבל אף פעם לא ניסיתי אותה, אז אני לא ככ יכולה לעזור...
המדריך הוא דמות בחלומות הצלולים. אתה ״מכיר״ אותו רק כשאתה כבר בתוך חלום צלול. הוא מייצג את התת-מודע. הרעיון שלו הוא שלפעמים אין לנו גישה לכל מיני דברים במוח שלנו, כי אנחנו מייצגים רק את החלק של המודעות במוח. יהיה לנו קל להגיע למידע שאנחנו מחפשים אם פשוט נשאל! כשיהיה לך חלום צלול, תנסה לזמן את המדריך. תדמיין איך הוא נראה, איך קוראים לו, ואז תעבור דרך איזו דלת שתהיה באזור ותדמיין שהוא שם. הוא אמור להיות שם, אם עשית את זה טוב. זאת, אגב, דרך נהדרת לזמן כל מיני דברים, לדמיין שהם נמצאים מאחורי דלת. זה מקל על המוח, לדמיין משהו שאנחנו לא רואים מאשר ליצור אותו ממש מול העיניים שלנו. ברגע שאתה מכיר את המדריך שלך, תוכל לשאול אותו כל דבר שבעולם. לא תמיד הוא יידע אבל בדרכ כן. הוא גם ינסה לבלבל אותך כדי שתחזור לחלום רגיל - אל תתן לו! תוכל גם להשתמש בו כדי להגיע לחלום צלול. המדריך לא קיים במציאות, לכן אם אתה רואה אותו אתה כנראה חולם. אתה יכול לבקש ממנו להופיע בחלומות שלך סתם ככה כדי שתגיע לחלום צלול. זה עובד נהדר, ניסיתי.
הערה:
כשאתה כבר בתוך חלום צלול, אתה עלול לאבד את הצלילות שלך תוך זמן קצר ואז יקרה אחד מהדברים הבאים: 1. תחזור לחלום רגיל. 2. תתעורר. כדי למנוע את זה, יש שיטות להגברת המודעות בזמן חלום. ברגע שאתה מגלה שאתה חולם, מיד תבצע אחת מהשיטות. בנוסף, עליך להימנע מלהתרגש יותר מדי, גם זה עלול לגרום לאיבוד המודעות. ובכן, יש כמה שיטות נפוצות:
1. להסתובב במקום. כשאתה מסותבב בחלום, המוח נאלץ להתרכז בתחושת הסיבוב וזונח את ההתעוררות. החיסרון בשיטה הזו היא שזה בדרכ משנה את הזירה בה אתה נמצא כשאתה מסיים להסתובב. היא טובה רק כשאתה במילא רוצה לשנות מקום.
2. לשפשף את הידיים זו בזו. זה גורם למוח להתרכז בשפשוף ולא בהתעוררות ולכן זה מגביר את המודעות בחלום. אתה אפילו תרגיש את החום שנוצר לך בידיים מהשפשוף!
3. פקודות קוליות. זאת השיטה האהובה עליי. כשאתה אומר מה אתה רוצה שיקרה בקול בטוח ותקיף, זה בדרכ יקרה (בחלום, כמובן). אתה יכול לדרוש ״הגבר צלילות!״ וזה בדרכ יקרה. כשזה קורה, חכה כמה שניות עד שתדרוש שוב. הפקודות הקוליות יכולות לסייע גם בעוד דברים. חיסרון אחד בחלומות הצלולים הוא שמכשירים חשמליים לא עובדים כמו שצריך. למשל, אם תלחץ על המתג של האור האור ישאר כבוי, ואם תפעיל מחשב הוא בדיוק, במקרה, יתקלקל. זה קורה בגלל שהחלק הלוגי של המוח רדום בזמן שאנחנו ישנים ולכן המוח לא חושב שיש היגיון בזה שאם לוחצים על מתג האור אמור לקרות משהו. הוא לא מחבר בין הדברים. לכן, עזוב את המכשירים החשמליים והמתגים, בשביל זה יש פקודות קוליות. אם אתה רוצה שיהיה אור, תדרוש ״הדלק אור!״. פעם אחת אפילו ניסיתי ״ויהי אור!״ וזה עבד.
המידע שנתתי כאן תמציתי יחסית... תמצא הרבה יותר מידע באתר הזה:
http://www.planetnana.co.il/Lucidity/
טוב, אם קראת עד עכשיו - שאפו! באמת מגילה כתבתי כאן...
אז אני מקווה שעזרתי ובהצלחה!