מתחיל עם פוטבול

idoidoido1

New member
מתחיל עם פוטבול

אני בן 15 ורוצה להתחיל עם פוטבול, לא משהו מקצועי כי ראיתי תמונות של הקבוצות והם נראים גדולים מדי (בגיל). דבר ראשון אני רוצה לקנות כדור (כנראה מEBAY), רציתי לשאול מה אתם חושבים על הכדור הזה: http://cgi.ebay.com/WILSON-AMERICAN-FOOTBALLS-NFL-EXTREME-SERIES-BALL-NEW_W0QQitemZ360134823544QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_3?hash=item360134823544&_trksid=p3286.m63.l1177 ואם הוא לא טוב, יש חנות בארץ שמוכרת כדורים באיכות טובה עד 150 ש"ח? אוקיי עכשיו בקשר למגרשים, ראיתי שמשחקים על מגרשי כדורגל, איך הם יודעים שם כמה יארד שחקן עבר? ומה אלה החולצות האלה שכל הקבוצות לובשות, שמרחיבות את הכתפיים? (למה זה? זה חובה ואם כן כמה זה עולה?) ואם אני הולך לשחק עם חברים, מה המיגון המינימלי שאני צריך? ואיזה איסורים אתם חושבים שצריך לשים במשחק עם חברים? תודה!

idoidoido1

New member
עוד שאלה

לא ידעתי איך לערוך, אז יש לי עוד שאלה: אם אני קונה כדור שיוצא 66 דולר, כמה מכס ומע"מ יקחו לי אם יקחו?

lgicher

New member
כמה תשובות

ברוך הבא בצל פרומינו. אם אתה לא מתכוון לשחק בצורה מקצוענית אז הדבר היחיד שאתה צריך זה מגן שיניים (גם לא חובה) שהיקרים מבניהם עולים 30 ש"ח במגה ספורט יש פוטבול בכמעט כל איזור בארץ. ב"ש בדרום כ"ס וקריית אונו במרכז ובטוח יש משהו בצפון רק שאני לא יודע עליו. שוב אם מדובר במשחק לא מקצועני ולכיף אז אתה מביא כמה קונוסים ומסמן את המגרש לאורך ולרוחב בתלות בכמות השחקנים שהגיעו, את קו ההתחלה והפירסט דאון מסמנות שתי חולצות ישנות ויאללה משחקים, אין רישום של כמה יארדים עברת ובד"כ העצירה היא לפי העין, החולצות שמרחיבות את הכתפיים זה חלק מהציוד שיש לשחקן מקצועני ואתה לא חייב אותו. בעיקרון בב"ש אנחנו משחקים כשאין הבדל ממשי בין משחק עם מיגון או בלי מי שרוצה מביא מגן שיניים, אף אחד לא מופקד על השעון אז אנחנו לוקחים את הזמן לפני כל תרגיל. אתה תמיד יכול לנסות במקום הקרוב לאיזור מגורייך, ואם אני לא טועה בליגה משחק בחור בן 16 או 17 בירושליים קינגס בהצלחה

idoidoido1

New member
תודה

אני חושב שהבנתי, יש למישהו מושג בקשר לשאלה השנייה? (כמה מכס/מע"מ יקחו לי על כדור שעולה 66 דולר?)

meirhala

New member
תוספת לשאלה הראשונה

אני פחות או יותר התחלתי להתאמן עם חיפה בגיל 15 וחצי.. והתאמנתי איתם יותר משנה עד שהצטרפתי.. אז אם יש קבוצה שקרובה לאיזור מגוריך אז תנסה אולי לבקש מהם להתאמן איתם.. אין דבר יותר כיף מזה..

idoidoido1

New member
בקשר לקבוצות

יש לי משהו קרוב ליישוב, אבל בארץ האימונים רציניים עם מאמן (וזה עולה כסף?) או שזה סתם כמו חברים שהולכים להתאמן?

idoidoido1

New member
ועוד שאלה, לא יודע איך לערוך

הבנתי שאין מגרשים של פוטבול בארץ, אז הקבוצות שמשחקות יש להם בלעדיות על המגרש בזמן שיש להם אימון?

Yo-man

New member
בוא נסגור את העניינים איתך ../images/Emo8.gif

קודם כל - אי אפשר לערוך הודעות. ככה זה בפורומים. דבר שני - לגבי הכדור ששאלת עליו, זה עניין שלך. המחירים בשוק הם המחירים שאתה רואה באיביי. לשם השוואה כנס לחנות של נייק או ספולדינג באינטרנט ותראה בכמה הם מוכרים כדורים. זה יתן לך בסיס להשוואה ותחושה אם ההצעה שלפניך טובה או לא. בארץ מוכרים כדורי פלסטיק/גומי שלא שווים את הכסף, אם אתה באמת רוצה כדור שישרוד כמה משחקים. לגבי מכס אין לי מושג. אני לא חושב שמשלמים מכס על סכום כזה, אבל אתה יכול לברר באתר של המכס עם קצת שקדנות או בטלפון עם סבלנות. שלישי - לכל קבוצה שמשחקת ב-IFL יש מאמן. אלה לא מאמנים שעברו בהכרח הכשרה בארה"ב אבל הם יודעים את העבודה ומשתפרים בה כל הזמן. לכל קבוצה יש ציוד מלא (מגני כתפיים עם חולצות גדולות מעל, קסדות ומגיני גוף למיניהם), מה שאומר שבלי ציוד האימונים שלך יתרכזו יותר בכושר ובטכניקה ולא במשחק עצמו. אני לא זוכר מה מחיר הציוד, אבל כדאי שתתחיל להתאמן ואז תראה אם אתה מתכוון להיות רציני ותרצה להשקיע את הכסף בציוד. בכל מקרה לפני גיל 17 לא תוכל לשחק בליגה אז אני חושב שקטע הציוד לא רלוונטי עבורך כרגע. מגרשים - יש בארץ מגרש פוטבול אחד אמיתי והוא נמצא בירושלים. במגרשים בהם אנחנו משחקים מודדים את אורך המגרש ואת קווי הביניים לפני המשחק ומסמנים אותם. בנוסף יש שרשרת של 10 יארד (במשחקי הליגה) שאמונים עליה 2 מפעילים שבהנחיית השופטים מסמנים את מיקום הכדור ואת היעד המיידי של הקבוצה לסט נוסף של ניסיונות. והכי חשוב - בפסח הליגה מקיימת סדנה מרוכזת של 4 או 5 ימים של פוטבול. את הסדנה הזו מעבירים מאמנים שהיו בעבר מאמני קולג'. הידע שמועבר בסדנה הזו שווה זהב. הסדנה מתקיימת בכפר הבפטיסטים קרוב לפ"ת, יש אפשרות לינה בכפר הזה אם אתה גר רחוק. אנא אל תשאל אותנו פה פרטים על הסדנה, בשביל זה כנס לwww.ifl.co.il, קרא את הפרטים כמו שהם כתובים באתר וצור קשר עם האחראים לסדנה שם. אני מקווה שקיבלת תשובות אבל אם יש לך עוד שאלות - אל תתבייש

למעלה