מתחיל לחזור לכושר

rami80

New member
מתחיל לחזור לכושר

פעם הייתי מתאמן מאד חזק אבל הרסתי לעצמי שרירים של הידיים קצת. עכשיו אני רוצה לחזור להתאמן, לא פוחד ממאמצי יתר, אבל לא רוצה גם להרוס לעצמי בריאות עד הסוף. פשוט אני אוהב לראות תוצאות לפחות קטנות תוך פרק זמן קצר. השאלה איך אני מתאמן? אני מתחמם לפני האימון? כל זה ןאיפה אני יכול למצא עוד? תודה ולהתראות.

phat

New member
בתגובה

ללא הכשרה מקצועית אני יכול להגיד לך שאני הייתי במצב דומה:דוחק ומושך עד קצה גבול היכולת ולעיתים זה היה מוגזם. חזרתי להתאמן לפני כחודש,במהדורה הנ"ל, שנשאה תוצאות מהירות מאוד, ובטוחות לפ]י ספרות מקצועית: כל תרגיל אני מבצע מינימום(!) 4 סטים בני 15 חזרות כל אחד, במשקלים עולים. אני מתחיל עבודה על כל שריר.קבוצת שרירים בסט של משקל קליל. למשל ידיים קדמיות- 5 קילו. כל פעם אני מעלה במעט. אם תוך 4 סטים לא מיציתי את האנרגיה בשריר אני ממשיך עד שישה. המטרה היא להרגיל את השריר תוך כדי המאמץ,בהדרגתיות למצב הכימי שמאפשר מאמץ קיצוני בזמן הקצר הזה. כך איני נפצע- ואני מצליח למצות יותר את מקסימום הכח שלי גם בלי להרים 16 קילו בכל יד. בשיטה זו תצטרך לעבוד הרבה יותר בשביל לגרום נזק כלשהו לשריר. השרירירים גדלים משמעותית בצורה זו, ויישארו נפוחים זמן רב יותר לאחר תקופת ההשקעה שלך. כמובן שהיסודות של ביצוע התרגיל הכרחיים: מנוחה=40 שניות בין סטים, דקה בין התרגילים. מנוחה של 48 שעות לפחות לפני המאמץ הבא באותו שריר\ים. אכילה של פרי 1.5 שעה לפני ושל חלבון קל לעיכול(ביצים\טונה) שעה אחרי התרגילים. ושינה טובה. מקווה שתרמתי.בהצלחה Phat.

למעלה