מתחיל וצריך מידע

neryaz

New member
מתחיל וצריך מידע

שלום לכולם אני רוצה להתחיל ליצור משחקי מחשב(איזה שאיפה) כמובן שבהתחלה זה יהיה דברים פשוטים אבל אני יתקדם לאט לאט בעז"ה הידע שלי כרגע בתיכנות אני מכיר ברמה של 3 יח"ל את השפה C # אם זה קשור ויעזור בכלל לתחום יציאת המשחקים אני ישמח לקבל ממכם קצת רקע כללי איך יוצרים משחקים? באיזה שפה? תוכנה?מדריכים קצת אם יש לכם בעיברית! בקיצור כל מידע שיעזור לי להתחיל בתחום תודה רבה לכל העוזרים ושבת שלום

neryaz

New member
פרוט הידע שלי ב C #

פונקציות סיפריה,מבנה בקרב(לולאות,תנאים),פעולות לוגיות,רשומות,מחרוזות לפי מה שראיתי מתכתנים משחקים דרך פלאש ב C אז האם הרמת ידע שלי ב C # מספיקה או שצריך יותר? ואם ה"הסבה" תיהיה קשה מחכה לעזרה תודה

EvilProject

New member
...

השלב הראשון יהיה ללמוד DirectX או OpenGL (אתה יכול ללמוד sdl אם אתה לא שואף להגיע למשחקים ברמה גבוהה) אתה בהחלט יכול לתכנת משחקים בc# רק קח בחשבון שהוא איטי יותר מc++ , לכן כדאי לך לשקול מעבר לc++ . לא ידוע לי על מדריכים בעברית אבל מדריכים באנגלית לא תהיה לך בעיה למצוא בגוגל. ברגע שתלמד לאתחל חלון ולצייר על המסך , תוכל להתחיל בתכנות משחקים פשוטים.

neryaz

New member
אני שואף

אני כן שואף ללמוד ולהגיע למשחקים ברמה גבוהה כמובן שבהתחלה מן הסתם אני יצור ברמה פחותה אבל אני מתכוון להשתפר האם מעבר ל C ++ יהיה קשה מ C #? והאם DirectX או OpenGL זה שפות תיכנות? כמו C וכו' או מה זה? ואיזה שפה מבין שתיהם צריך ללמוד? האם יש הבדלים בניהם?

EvilProject

New member
מעבר מC# לC++

יכול להיות קצת קשה , למרות שרב העקרונות זהים. אתה יכול לקנות ספר c++ בכל חנות ספרים מצויה או ללמוד מהאינטרנט(פחות מומלץ לדעתי).כרגע אתה לא צריך להיות לחוץ לעבור לc++ רק קח בחשבון שאם אתה רוצה לעבוד ברצינות אתה תצטרך לעשות את זה באיזשהו שלב. עכשיו DirectX וOpenGl הן בשפה מקצועית API או בעברית פשוטה אוסף של מחלקות וממשקים שנועדו לתת לך תמיכה בתכנות של שירות מסויים(במקרה הזה גרפיקה סאונד ועוד) . אתה לא צריך ללמוד את שניהם מספיק אחד. DirectX מאפשר לך לתכנת גרפיקה סאונד וקלט (ועוד הרבה דברים פחות רלוונטים). את OpenGL אני לא כל כך מכיר אבל עד כמה שאני יודע הוא מספק רק פתרון לגרפיקה.

neryaz

New member
איך לומדים?

DirectX לפי מה שהבנתי ממך יותר טוב ומומלץ ללמוד אותו על פני OpenGL ? איפה אני יכול ללמוד את הDirectX בעיברית(באנגלית יהיה לי טיפה יותר קשה). c++ אני ילמד זה לא בעיה בשבילי לקנות ספר וללמוד כי אני כן רוצה להצליח... עד איפה צריך ללמוד את החומר שם? כי פונקציות ולולאות עד החומר הזה שאני יודע ב C # לא יהיה לי בעיה ללמוד ב ב C ++ זה עניין של תחביר אז לולאות ופונקציות זה יסיפיק לי בתור התחלה? ואז בעצם התיכנות של המשחק זה תיכנות ב C++ אז איפה משתלב בעצם ה DirectX ? לסיכום: 1)איפה אני לומד DirectX 2)עד איזה חומר אני אמור להגיע ב C++ 3)האם יש איזה מדריך בעיברית שמסביר איך עושים משחק קטנטן ככה בתור התחלה שאני יבין איך העניינים זזים? 4)האם יש עוד אתרים/פורומים שעוסקים בנושאים האלה של בניית משחקים? תודה לכולם

EvilProject

New member
...

לפני שתלמד DirectX אתה צריך שליטה טובה בc++או בc# ,יותר מפונ ולולאות,אתה צריך לדעת לפחות גם פויינטרים(בc++) מבנים ומחלקות. אתה לא צריך להיות לחוץ לעבור לc++ , אתה יכול ללמוד DirectX עם c# ולעשות משחקים פשוטים בתור התחלה , רק כדי לראות איך אתה מסתדר עם זה לפני שאתה מתחיל ללמוד שפה שלמה. עכשיו יכול להיות שלא הסברתי את עצמי נכון , c# איטי יותר מc++ (יש הטוענים לפחות) אבל זה לא אומר שמשחקים שתעשה בc# יהיו איטיים בצורה מורגשת , סביר להניח שלא תרגיש בהבדל בכלל עד שתבנה משחקים גדולים. אני חושב שכדאי לך כרגע לעבוד עם C# ולעבור לc++ בשלב יותר מאוחר. עכשיו מדריכים לdirectX בעברית קשה למצוא , אני בספק אם יש. אם אתה רוצה מדריך באנגלית , כל מה שאתה צריך לעשות זה להכנס לגוגל ולמצוא אחד.

refish

New member
יש מדריך בעיברית לdirectx הבעיה זה...

הבעיה זה לvisual basic , אבל בתור התחלה להבין את הפונקציות של הdirectx והסבר שלהם, כולל גם בתלת מיימד ודו מיימד סאונד וקלט ופלט וכד'. שם הספר "visual basic עם directx 7 , אני התחלתי ללמוד directx מהספר הזה. ואחר כך עברתי לc++ מ visual basic

nahumbb

New member
לימוד פיתוח משחקי מחשב ב #C

אם אתה כבר מכיר #C, מציע לך לבחון את visual studio express שמסופק חינם ע"י מיקרוסופט, ובאתר (לינק1) אתה יכול למצוא tutorials, webcast ו- starterkit (שהם משחקים מוכנים עם קוד פתוח שאתה יכול ללמוד ממנו, לשנות אותו ולפתח אותו). לגבי לימוד directX - אתה יכול אבל אתה לא חייב (לפחות לא בהתחלה), לאחרונה שוחררה XNA - שזהו framework על directXכדי להקל על תהליך הפיתוח של משחקים, ובנוסף, מאפשר לך לקמפל את המשחק כדי שירוץ גם על xbox. לגבי איטיות של C# לעומת C++ - תסתכל ב לינק2 (כתבה ו- startekit של משחק מרוץ מכוניות ב C#) שבאו בדיוק לתקוף את הטענה שמשחקים שפותחו ב C# הינם איטיים. דרך אגב, לך באותו אתר (לינק2), לאזור של tutorials יש שם גם video tutorials על פיתוח משחקים ב XNA. בהצלחה !

neryaz

New member
מצטער לא ראיתי את התגובה שלך

לגבי visual studio express זה דורש ווינדוס חוקי מה שכרגע אין לי ומומלץ אליו 512 MB ויש לי כרגע 256 MB ומה הכוונה לא חייב ללמוד directX מה יהיה ה הבדל אם אני ילמד או לו? כי מן הסתם זה יחסר לי באיזשהו מקום לדוגמא המשחק לינק1 יעבוד בלי ללמוד directX ? לגבי הפרחת הטענה ש C # זה יותר איטי מ C++ יכול להיות שזה כן נכון כי למחשבים איטים זה לדעתי כן יהיה יותר איטי-כי עובדה שה visual studio express דורש 512 MB מה אומר שזה כן דורש משאבי מערכת אשמח לדעת אם אני טועה תודה רבה על העזרה

neryaz

New member
שכחתי את הקישור

דרך אגב המשחק ששאלתי עליו אם אפשר להכינו בלי directX היה Space Blitz שמוצג כאן http://blogs.msdn.com/coding4fun/archive/2006/10/31/916430.aspx

sandbird4

New member
הצרות עם #C

א. שורה תחתונה אכן כל מה שנכתב ב-#C כבד מאוד אבל זאת הבעיה הכי קטנה. ב. כל מה שנכתב ב-#C דורש גם התקנה של .NET המתאימה. יש מחשבים שיש איתם בעיות בהתקנת ה-.NET (ועוד בעיות בסעיף הבא). ג. כל פעם שיוצאת גירסה חדשה ל-.NET אז הכל מפסיק לעבוד. לא עבדתי עם גירסה 3 אבל בין 1.0 ל-1.1 היית צריך לשנות הרבה בקוד שלך. בין 1.1 ל-2 בכלל היה בלגאן גדול עד שהיית צריך לזרוק לפח כמעט את כל הקוד שלך. אין גם תאימות אחורה גם כשאתה לא מקמפל קוד שנכתב לגירסה ישנה על סביבה חדשה אלה גם בהרצת קוד שנכתב ל-.NET גירסה מסויימת על גירסה חדשה יותר. בזמנו (עד לפני כשנה) כשעבדתי עם .NET אכלתי הרבה חרא עם הבעיות האלה. ד. לא רק שה-IDE שלמיקרוסופט כבד מאוד ולא יציב אז גם ה-.NET עצמו בעיתי מאוד ומפוצץ שגיאות מטורפות. אתה תיפול על כל שטות ועל הרבה דברים שלא ציפית שבכלל יכול להיות שם בעיות. ה. ת'כלס זמן הפיתוח על .NET הוא הרבה יותר ארוך מלפתח את אותו דבר בלי .NET. אבל זה כלום לעומת הזמן שתשקיע בנסיון לפתור בעיות. עכשיו אני כותב מחדש את אותה מערכת שפיתחנו צוות של 5 אנשים על .NET בלי ה-.NET ולבד והוצאתי גירסה ראשונה אחרי חצי שנה בלבד של פיתוח מאפס. ב-.NET זה בחיים לא יכול היה לקרות בגלל הבאגים המטורפים שם. ו. עדיף ללמוד C++ ולדעת לתכנת נכון מאשר ללמוד איך לא עובדים נכון עם .NET. אם אתה יודע לכתוב נכון אז אתה הרבה פחות מסתבך ואם לא אז גם תסתבך ב-C++. הבעיה היא שב-#C אין אפשרות אחרת חוץ מהלסתבך. בצוות שלנו היו תותחי על עם הרבה נסיון ב-#C והסתבכנו מאוד עם כל דבר. ז. עובדה שכל פרוייקט שאני מכיר עם .NET, ואני מכיר די הרבה כאלה, נפל בסופו של דבר אחרי שנים של סיבוך. אני לא מבין למה עדיין יש כאלה שבכלל חושבים לעבור ל-.NET.

neryaz

New member
אוקי נגיד שאני הולך על C ++

אפשר בבקשה רשימה של נושאים שאני אמור ללמוד טוב לפני שאני מתחיל לבנות משחק? עד עכשיו הבנתי שאני אמור ללמוד לולאות פונקציות מחלקות פויינטרים ומבנים-אני צודק? אין לי אפשרות ללמוד את DirectX באנגלית יש דרך כלשהי-ספר או משהו בעיברית???

skatetough

New member
אתה לא יודע אנגלית בכלל?

עדיף ללמוד באנגלית...וזה לא אנגלית קשה כמו שאתה חושב...אם אתה רוצה יש לי ים ספרים שמלמדים דבר איתי בפרטי

neryaz

New member
יודע יודע

אני עולה לי"א ו 5 יחידות אנגלית אבל זה לא הצד החזק שלי ואני חושב שיהיה קשה טיפה ללמוד חומר כי אם בוקריפורט אני לא ספצ אז בחומר לימודי שאין לי מושג בטח שאני לא יבין כ"כ

neryaz

New member
אפשר דוגמא

אפשר דוגמא לאיזה עמוד מתוך הספר שלך(אם יש לך סורק) לראות מה מצב הרמה שלי ואם לא קשה לי מידי?

eynetane

New member
נגד הזרם

זה נכון שספרים באנגלית הם בד"כ יותר טובים ועם פחות טעויות מהמתורגמים, שלפעמים מתרגמים מונחים באופן לא נכון, אבל כאחד שהאנגלית שלו טובה מאוד, ושניסה ללמוד גם מספרים באנגלית וגם בעברית, אני עדיין חושב שיותר קל - לפחות להתחיל - עם ספר בעברית. ההבנה שלך תהיה בכל זאת 2-3% יותר טובה, ושטף הקריאה הוא בד"כ הרבה יותר טוב, ולפעמים זה לבד מספיק בכדי לעשות את ההבדל כשלומדים משהו חדש. אחרי שכבר למדת את הבסיס, אכן מומלץ להמשיך בחומר באנגלית. בכל מקרה, זה אפשרי גם כך וגם כך. בהצלחה!

Ultra Spidey

New member
א-ב-ל

אם אתה לומד .NET אז יש לך בונוס ענקי כשאתה מנסה להתקבל ליחידות תכנות
מצד שני, גם פייתון נותן בונוס דומה, ובאמת עדיף ללמוד פייתון (שהיא שפה יפה מאורגנת וקצת אקזוטית) מאשר C# (שהיא שפה כבדה מאוד ומסתמכת על הפריימוורק הבעייתי של מיקרוסופט)

sandbird4

New member
אתה באמת רוצה להתקבל ליחידה שמתכנתת ב-.NET?!?

מה שבטוח זה שאני מקווה שלא משתמשים בזה בשטח.... תאמת שאני עובד עם הצבא ולא ראיתי .NET בישומים מצבאים. דווקא גם הם סלדו מזה (חיל הקשר).

למעלה