מתחילים

אור20205

New member
מתחילים

היי,
אחרי הרבה התלבטויות, 9 נסיונות IVF כושלים, ותמיכה מהחברות היקרות פה בפורום, היום החלטתי בלב שלם (עם כי כבד משהו) לעבור לתהליך של תרומת ביצית. בן זוגי בתחילה התנגד נחרצות, אבל כעת הוא איתי בתהליך (בעיקר עבורי).
אני מעדיפה להמשיך עם רופא הפוריות שטופלתי אצלו במהלך השנה וחצי האחרונים ועידכנתי אותו על כך הבוקר. הוא מבצע את ההחזרה בארץ כאשר תורמת הביצית היא מאוקראינה.
לדבריו, אוכל לבצע החזרה בסוף נובמבר, וההנחיות שנתן לי, הן להתחיל לקחת גלולות למניעת הריון מתחילת שבוע הבא ועד תחילת נובמבר.
הפגישה הראשונה עם הרופא תהיה רק לקראת סוף אוקטובר.
אשמח אם תוכלו לתת לי הסבר לגבי איך מתבצע התהליך, מה מחכה לי (מניחה שאין צורך בזריקות כמו ב- IVF), עלויות ובעצם אני צמאה לכל פיסת מידע.

פיסת מידע

לפי הגלולות אני מניחה שהוא יחזיר לך עוברים טריים.
בתרומה צריך לסנכרן את הביוץ על התורמת עם הביוץ של הנתרמת. ברוב המסלולים עושים את התהליך לקבוצה של תורמות ונתרמות ולא לכל אחת בנפרד. מסנכרנים את כל הקבוצה לאותו יום.
התורמת תעבור את כל התהליך שעברת עד עכשיו בIVF רגיל עד השאיבה. לאחר השאיבה היא מקבלת את כספה והולכת.
הנתרמת (את) צריכה להכין את הרחם בינתיים ולבייץ ביום השאיבה. לכן הרופא נותן לך כרגע גלולות (לפי יום המחזור שלך) ובשלב מסויים תתחילי לקחת אסטרוגנים (פרוגינובה או אסטרופם) כדי שרירית הרחם תתעבה ולא יהיו זקיקים. (יש רופאים שמסתפקים באסטרוגנים מתוך הנחה שזה לכשעצמו ידכא ביוץ ויש כאלה שלא לוקחים סיכון ומדכאים מראש עם דקאפפטיל ארוך או קצר)
במהלך לקיחת האסטרוגנים תעשי מעקב זקיקים ובדיקת דם (כמו ב IVF) כדי לראות שרירית הרחם מתעבה ושאין זקיקים שיפריעו.
בערך מיום השאיבה תתחילי לקחת פרוגסטרון שידמה ביוץ (חלק מהרופאים נותנים בנוסף גם אוביטרל 36 שעות לפני השאיבה שגורם כאילו לביוץ לנתרמת) 2-3 ימים אח"כ יעשו לך החזרה.
אחרי ההחזרה תצטרכי להמשיך עם האסטרוגן והפרוגסטרון עד שבוע 12 פלוס מינוס.
בגלל שהתורמת מקייב בן זוגך יצטרך לתת זרע מראש אותו יקפיאו ויטיסו לפני השאיבות. את ההפריה עושים בקייב ומביאים את העוברים הטריים בטיסה לארץ.
אז זריקות של FSH,LH לא יהיו לך (יהיו לתורמת) אבל אולי יהיו לך זריקות דקאפפטיל/צטרוטייד/אוביטרל. שוב, תלוי ברופא.
&nbsp

אור20205

New member
תודה רבה

תודה רבה מאמינקה, אני מתרגשת כאילו התחלתי את טיפולי הפוריות היום.

זה אכן מרגש

המעבר לתרומה נותן אור ותקווה חדשה כי הסיכוי להריון עולה משמעותית ל 50%.
אבל גם כאן זה יכול לקחת כמה סבבים. כמו בהריון טבעי של בחורה צעירה. אז צריך להיות אופטימיים אבל גם מפוכחים ולא להתרסק אם זה לא מצליח בפעם הראשונה. (מדברת מניסיון אישי כי את ההתרסקות שחוויתי בכישלון הראשון לא אשכח אף פעם)

מיה או

New member
מאמינקה, תודה רבה על ההסבר המאלף

קראתי כבר הרבה הסברים שניתנו כאן בפורום על התהליך, אבל לאחר ההסבר הזה שלך אני מרגישה שבפעם הראשונה כל חלקי הפאזל התיישבו לי במקום (כולל השמות המבלבלים של התרופות... אני למשל הייתי בטוחה לתומי שפרוגינובה הוא טיפול על בסיס פרוגסטרון, מפני שהשם כ"כ דומה, ורק אתמול הבנתי מתשובה של איילת שזה בכלל תכשיר אסטרוגני...)
ולאחר שקראתי את ההסבר המעולה שלך, יש לי גם שאלה (לא יודעת אם תדעי לענות, אבל אנסה, אולי מישהי אחרת תענה מניסיונה):
אני אמורה לעשות החזרה של עוברים מוקפאים בהדסה, והוסבר לי שם שכאשר מדובר בהחזרת מוקפאים לא מקובל לתת דיכוי של דקאפפטיל, בדיוק מהסיבות שגם את ציינת, שיוצאים מנקודת הנחה שהאסטרופם יעשה את הדיכוי. שאלתי היא, האם באמת בפרוטוקול כזה לוקחים הימור, ובכל זאת יתכן שיהיה ביוץ למרות הטיפול באסטרופם? האם למישהי זה קרה? ואם כן, מה עושים?
כמו כן לא קיבלתי מרשם לאוביטרל. אני מסיקה מכך שבפרוטוקול של הדסה לא משתמשים בו. נכון?
ושוב, המון תודה על ההסבר הברור שלך

זה נכון שבהדסה הם לא נותנים אוביטרל

לגבי המוקפאים, אין לי תשובה מדוע הם לא נותנים דקאפפטיל. אני לא יודעת למה זה משנה להם אם זה טריים או מוקפאים.
אלא אם כן עושים החזרה על בסיס ביוץ טיבעי, ואז אין צורך בהורמונים ובדיכוי ועושים החזרה של המוקפאים אחרי הביוץ הטיבעי.
אולי מישהי שעשתה שם החזרה של מוקפאים תוכל לענות לך.
לגבי ההימור, לי למשל כשניסיתי תרומה ראשונה במסלול אסותא רמת החייל נתנו לי רק פרוגינובה בלי דקאפפטיל ובאמת היה לי זקיק שהתפתח לגודל 14 (למזלי עשיתי מעקב זקיקים צפוף על דעת עצמי) התקשרתי מהר לרופא והוא אמר לי לבוא לקחת מרשם לצטרוטייד כדי למנוע את ביוץ הזקיק (זה היה שבוע לפני הטיסה לקייב).
בתרומה השלישית הגעתי להדסה ושם קיבלתי דקאפפטיל מראש.
הכי טוב שתבררי איתם מה הסיבה שלא נתנו לך.

עוגי555

New member
בהצלחה

מרגש מאוד, האנרגיה והאופטימיות חוזרים ןבצדק!!האמת אני לא מבינה בדקויות. יכולה לספר לך שאחרי ההחזרה של הטריים שלא הצליחה ובה לקחתי דקא, ההשפעה של הדקא עדיין לא עברה וחשבו ללכת על זה. בסוף אני לא רציתי כי התעקשתי על בדיקות. אז כן היה מחזור, קצת מקרטע כזה ששכנע אותי סופית לא ללכת על החזרה טבעית, במחזור הבא לקחתי אסטרופם ואוטרגסטן, ונקלטתי מהמוקפא (מוקפאת).אם אוכל לעזןר בכל דבר אל תהססי. בהצלחה!!!

מיה או

New member
תודה עוגי, הבנתי מתשובתך שבמחזור שבו החזרת מוקפאים ונקלטת

טופלת רק באסטרופם ואוטרגסטן (כמו הפרוטוקול שמיועד לי), וזה אכן הצליח. (מההסבר בהדסה הבנתי שזה פרוטוקול מקובל למוקפאים.)
מכיוון שזה עבד, אני מניחה שהאסטרופם עשה לך דיכוי ביוץ מספק גם ללא הדקאפפטיל. באמת במעקבי ה- US לא נצפו זקיקים בכלל?
הלוואי שיצליח לי כמוך...
מאחלת לך שנה נפלאה, חדשה-חדשה, עם תינוקת קטנה ומתוקה בבית (בחוויה שלי, לגדל בת זה דבר מופלא..., והאמת היא שאם אצליח להרות שוב אני מתפללת לעוד בת...)

שנה נהדרת לכולנו!!!

עוגי555

New member
נכון :) ותודה רבה

האמת... לא ידעתי שהאסטרופם משמש כמדכא... אבל זה הגיוני כשאני חושבת על זה עכשיו...
לא זוכרת על דיווח זקיקים באולטרא... רק דיווח על הרירית... כנראה שלא היו זקיקים...
חודש לפני לא הייתי על הורמונים והיו אכן זקיקים... באותו חיודש לא ביצענו טיפול כי פתאום היה דימום ואני הבנתי שאין לי מה להתעקש על החזרה על בסיס טבעי, חודש אחרי זה לקחתי הכל כמו ילדה טובה, ונקלטתי.
ממש ממש בקרוב אצלך מכל לב, תודה, אני נורא מתרגשת...

למעלה