מתחילים עם שילוב בגן

chennoam3

New member
מתחילים עם שילוב בגן

היי,
בשנה הבאה מתחילים שילוב בגן פרטי בפעם הראשונה...
יש פה מישהי שהילד/ה שלה בשילוב בגן ברמת השרון? רציתי לדעת איך זה עובד מול העייריה והתשלום וכל שאר הפרוצדורות.
אז יש לנו מנחת שילוב ועכשיו מחפשת משלבות. מישהי מכירה משלבת טובה ופנויה? איך בדרך כלל האינטראקציה עם המשלבת מבחינת עדכונים?
יש המלצות מה לבדוק ולשאול כשנפגשים עם משלבת? (מאד מביך נושא הראיונות!)
ממליצים על שילוב סמוי? מעדיפה ככה, רק לא בטוחה שזה ישים ושזה לא יגיע להורים מהגן בכל מקרה מהילדים שיראו את המשלבת עם הילד.
אשמח להנחיות והמלצות בעלי ניסיון...

chennoam3

New member
תשובה

הילד בן 3, והמנחה לא מהאזור שלנו ורק עכשיו עוברת לכאן, אז היא לא מכירה.

TikvaBonneh

New member
גם את לא מכירה

אבל לה אמור להיות יותר ידע ויכולת לבחור את המשלבות מאשר לך. ואם אין לה את זה, אולי היא לא מתאימה להנחות את השילוב. היא צריכה לדעת מה לשאול את המשלבות, איזה סוג אישיות דרוש. גם הכימיה איתה חשובה, היא תעבוד איתן. זו טעות לא לערב אותה בתהליך. בסוף הן לא יסתדרו ביניהן והילד יסבול.

chennoam3

New member
המשך

לא ידעתי שמקובל שמנחת השילוב מראיינת ומגייסת את המשלבות. חשבתי שזו אחריות שלי, אבל אני אבדוק איתה שוב לאור מה שאתן כותבות.

אין דבר כזה מקובל. יש דבר כזה הגיוני...

TikvaBonneh

New member
כמו שכתבו לך, בהמשך זה משתנה

אחרי שיהיה לך ניסיון עם שילוב, תוכלי להעזר פחות במנחה בשלב הזה. אבל, כיוון שזו פעם ראשונה שאת עושה את זה, את צריכה ליווי צמוד ומקצועי. אני גם ערבתי את הגננת בראיונות, כי חשוב גם שתסתדר עם הגננת.

TikvaBonneh

New member
לדרוש בכלל לא טוב

כדאי לבקש מהגננת, זה גם מראה על רצון טוב, ואולי היא תעדיף להיות מעורבת. ולגבי המנחה, אם צריך לדרוש ממנה היא לא מבינה בעצמה שהיא צריכה להענות לבקשה המאוד סבירה של המשפחה, עדיף לנתק את היחסים בשלב מוקדם זה.

TikvaBonneh

New member
אני תאמתי עם הגננת

שאחרי מיון ראשוני אני אביא מועמדות לפגוש אותה בגן כשהיא מסיימת את יום העבודה, כדי שתוכל להתרשם מהן. זה היה גם אינטרס שלה להשתתף בבחירה של מי שנכנסת לה לגן.

רואה 6 6

New member
דרך צלחה

אני מאלה שמאמינים שאת הראיונות,צולעים ככל שיהיו (זה רק בהתחלה,בצ'יק יודעים איך לראיין)ההורים עושים.
בשילוב הראשון שלנו עשינו את הראיון עם המנחה אבל בהמשך רק אנחנו.
עם כל קפיצה למים גדל הביטחון העצמי.
כמשלבת,אני בקשר קבוע עם ההורים אבל לגמרי בתיאום עם הגננת/מורה.בגנים זה יותר גמיש,בפרט בפרטיים אבל תלוי בגננת. יש אלו שרוצות ליהיות העיקריות שיעבירו מידע וצריך לכבד את זה אבל לעודד עידכונים גם מצד המשלב/ת.
בכלל,יחסי האנוש של משלב/ת עם גננת/מורה צריכים ליהיות מושלמים או קרובים לזה.ככל שתיהיה אוירת אמון מבוססת תיהיה פתיחות גדולה יותר לצרכי הילד.
שילוב סמוי או גלוי,אלו מושגים שלא ברורים לי. לדעתי צרכי הילד הם המכתיבים כך שלעיתים זה גלוי ולעיתים זה סמוי ובכל מקרה אין שום צבע הסוואה. מה שכן יש,זה טבעיות ומה שטבעי וזורם לא מטריד אף אחד ואם כבר, מגביר את הסקרנות ומודעות בסביבה היא מבורכת.
אם מדובר בגן פרטי התשלומים עליכם וכאן תצתרכו לקבוע לכם תקציב מתאים.
אם הרווחה מכירה באיבחון תתאפשר עזרה משמעותית וכדאי לכם לברר,היות והילד צעיר מאוד.הם מסייעים עד לשלב כניסה למערכת הממלכתית.מכאן הטיפול עובר למשרד החינוך.
אם מדובר בשילוב שהמועצה/עירייה מכירה בו (כלומר,משרד החינוך,עברתם ועדת שילוב)כמובן שהם משלמים (נגיד.זה גרושים).

רואה 6 6

New member
אין ערבויות אבל יש מיומנות וצריך ללמוד את זה.

בשילוב הראשון עשינו ראיון עם המנחה. התחלנו עם אחת שעשתה רושם נהדר,הן מבחינת ניסיון ,הן מבחינת אישיות.
לאחר שהלכה מהראיון,בכל זאת ריאיינו עוד אחת שהיתה מתוקה אבל...כבר קיבלנו את הקודמת.
כולנו התלהבנו,אנחנו והמנחה .
לא לקח יותר מיומיים כדי שבעיות יצוצו והן רק נערמו. הילד ברח מימנה כל הזמן, יחסי האנוש שלה היו איומים,הצוות בגן לא סבל אותה ולאחר שבועיים קראו לי כדי להראות שמצלמות הגן קלטו אותה
הולכת הרבה לפני השעה הקבועה.היא אמרה להם שהודיעה לנו.
מיד שלחנו אותה לדרכה והתקשרנו לשניה,שהיתה תיקון מוחלט.
הניסיון היה כואב אבל קצר והילד לא סבל למעט משהייה בנכוחותה. שום דבר לא הספיק ממש לקרות.
מאז אנחנו מאוד משכילים בענין.
אני לא חושבת שמנחה צריך לעשות עבורי את העבודה הזו. חשוב לי שאני אתחבר אליה לפני שהמנחה מתחבר ואם לא אעשה זאת,גם לא אלמד איך לעשות אבחנות.
כמשלבת בעצמי,מעולם לא ראיין אותי מנחה. רק הורים. חלק התחברו וחלק לא,ולא קשור לניסיון.

למעלה