מתחילים להתעורר!

gaichuk

New member
מתחילים להתעורר!

מאז הקור החורפי היו כבר ימים יפים.ימים קיציים שהשמש קופחת והרוח חמימה. זוחלים רבים מגיבים ומתחילים להתעורר. צבים מטיילים,לטאות מתחרדנות ונחשים על כבישים. עד עכשיו ראיתי זעמן מטבעות מת באורך 50 ס"מ,שמעתי על נוסף צעיר,צפע בינוני ושחור באורך 130-140. על מה אתם יכולים לדווח (וחטאתם כמוני ולא רשמתם בלוח התצפיות)?

רן333

New member
כבר בתחילת מרץ ראיתי מטבעון מדבר

בוגר שהסתובב בשטח ליד קיבוץ שדה בוקר. אבל כנראה שזו לא חוכמה: החבר'ה האלה יוצאים מדי פעם גם בחורף, כשיש יום יפה. לפני משהו כמו שבועיים נתקלתי בשחור-ראש שלווני שהיה מכורבל מתחת לאבן בחורשה בסביבות ירושלים. אני חושב שהוא היה עדיין בתרדמה.

Beni Aroh

New member
חרדון מצוי..

2 חרדונים בדיונה באשדוד וכ3 על חומה של גינה.. נחשים נדיר לראות באשדוד

gaichuk

New member
מתברר שאני גם מגדל זעמן מטבעות...

לפני שעה אני נכנס לחדר החיות שלי ורואה מזוית העין נחש מתפתל לו במהירות מאחד השולחנות.הדברים נופלים מהידיים ואני מזנק לכיוונו . זעמן מטבעות של 70 ס"מ בערך.מהיר כמו שד ומכיר כבר את השטח. רגע לפני שהוא נעלם בסדק בקיר,הוא נעצר ואני בוחן אותו.ואז הוא נעלם. הוא מספיק דק בשביל לעבור דרך החורים ברשתות לכלובי העכברים ומספיק גדול בשביל לבלוע 'פאזים'. בטח נתראה שוב...

Itamar Levy12

New member
+++

שני צבים בבריכת דגים של חבר במושב(בריכה ענקית עם בטח עצום מסביב)ראיתי נחש אחד גם ליד הכלובים של העכברים שלי היום אבל הוא היה זריז ועל הגוון של האדמה לא זיהית אותו.(הוא היה 60-70 ס"מ ויחסית עבה),מקווה שהחתולים בראיתי באיזור לא יאכלו אותו אבל ירחיקו אותו מהעכברים שלי...

naja

New member
לא יצאתי לשטח, אבל התחילו הטלפונים.

בנתיים צפע בוגר(כהה מאוד, להערכתי 80% שחור,למרות שהוא בנשל וקצת קשה לראות) ועוד 3 צפעים שנתגלו מתים, בגדלים שונים.

למעלה