מתחילים להבין

hopefully

New member
מתחילים להבין

אתמול בערב ישבתי בבית ופתאום חשבתי על זה שכבר המון זמן לא דיברתי עם אמא שלי ובאמת הגיע הזמן להתקשר אליה ולשאול מה נשמע ומה חדש. ואז פתאום קלטתי שאין לי אמא ואין לי למי להתקשר. אני חושבת שאני מתחילה להתגעגע ולקלוט שמה שהיה לא יהיה יותר וזה רק הולך ונהיה יותר קשה. דנה.

ניסיתי...

לרשום משהו שיקל על מה שעובר עליך עכשיו .. אבל כל דבר שרשמתי נראה לי מטומטם, אז מחקתי ומחקתי וזה מה שיצא... אני עדיין עובר את זה יום יום , לא משהו שיקל על הכאב אבל כנראה שזו הדרך שלנו לזכור אותן, דרך כאב. במשך הזמן הפכתי את זה למשהו טוב את הרגעים האלה שאתה רוצה אותן והן אינן , כל פעם שזה קורה לי אני מאושר כי אמא שלי נמצאת לי במחשבות אותו רגע, עברו 4 שנים משאמא שלי נפטרה והיא כבר לא בחיים שלי הרבה זמן כך שכל שניה כזאת של כאב , זכרון , רצון להיות איתה , לדבר איתה , או סתם להזכר בריח שלה הפכו לשניות יקרות מפז. מקווה שמה שרשמתי לא נשמע מעוות מדי ,ניסיתי לנחם אותך קצת במצב בו לא ניתן לנחם אותך. ליבי איתך.

יולי63

New member
יקרה, עד היום אני לא מבינה!../images/Emo70.gif

אולי אם אשתף אותך בדברים "קטנים" זה יתן זוית ראיה נוספת, אולי זוית שתביני שכל מה שאת מרגישה, חושבת, רוצה לעשות, זה לגיטימי. חישבי על עצמך וההתמודדות שלך בכדי שתוכלי להמשיך. חלילה לא להרע לאחרים או להכאיב להם אבל, בסופו של דבר זה את עם עצמך ועם הרגשות שלך וחשוב שתשמרי עליך. וזה בסדר להתגעגע, זה אומר שהיתה אישה שהשאירה בך חותם, השאירה בך זיכרון וזה, הרבה יותר מאשר הרבה אחרים חווים. אמא היתה מדברת איתי המון פעמים ביום!לפעמים אפילו זה הכעיס, נדנד. ויום אחד אחרי איזה שמונה חודשים מאז שאמא נפטרה, פתאום הרמתי את הטלפון וחייגתי ואבא ענה. היה לי מוזר אבל שאלתי לשלומו וניתקנו. הרי אמא לא נתנה לאף אחד להרים את הטלפון, מה זה הוא ענה. אחרי יומיים +- הייתי עם אבא בלסדר משהו ופתאום אמרתי לו : " את זה חייבים לספר לאמא" ולקחתי את הטלפון הסלולרי... דמעות לא היו לי פרט לרגע שאמא נפטרה בידי והייתי צריכה להתקשר ולהודיע שיבואו חזרה... הדמעות היו רגעיות ומאז, כלום! אני מניחה שגם זה בסדר.. אני לא מבינה מה הכוונה לזה שאמא שלי איננה.. מה היא ב- איבוד? איפה שהכדור הכתום נמצא ולא רואים אותו יותר? מפריע לי שלא מדברים, לא אומרים וגם באזכרה יש סוג של דום שתיקה. אצלי הקושי התחיל רק השנה, כאילו השנה שחלפה - חלפתי לצידה. אניעוד בשלב שלחפש אותה. לא ברור לי בדיוק איפה היא. וגם האבן הגדולה ששמו על המקום שאמרו שזה הגופה שלה.. אי אפשר להרים. מי אמר שמה שיש שם זה הגוף שלה? רואה דנה יקרה, אני באמת שלא מבינה ומבולבלת. וזה בסדר אני מניחה. נראה לי שאין חוקים לענין הזה... חיבוק חזק לכוח ולדרך שבפניך. יולי

חיבוק חזק גם לך יולי

ואהבתי את ה"איבוד".

וגם ממני חיבוק../images/Emo24.gif

וכשסבתי אם אימי נפטרה אז אימי אמרה לי (ועדיין אומרת)שהרבה פעמים כשהיא צריכה אותה לאיזה דיבור או חיבוק (ותביני אימי בת מעל 70) היא מזמנת אותה...... ואמא שלי היא הכי פחות "מיסטית" שאפשר לתאר בכלל, ועדיין לפעמים מספרת לי איך היא דיברה עם סבתא.. ככה רק רציתי להגיד ועוד חיבוק

יולי63

New member
אלוהים! לו הייתן יודעות אחת ובמבי,

כמה החיבוק שלכן טוב לי עכשיו, חשוב ו... שעות הדמעות ירדו היום והכובד רק הלך וגבר. כשטעם הויטליות אובד ורק הווג´י שלי מתקיים, וצריך להמשיך לחייך וצריך להמשיך לחיות, רגע כזה של שיתוף, מקל על המועקה. תודה

../images/Emo39.gif

תחזיקי לנו מעמד יולי וקחי אוויר לאט לאט.
ובהזדמנות.. אולי תסבירי מה זה ווג´י?..

יולי63

New member
טוב, אז מה, אני איטית! ../images/Emo3.gif

מאיפה האנרגיה את חושבת שתהייה לי להחזיק... מעמד? מעמד של בגדים? של כוסות? של חלון ראווה?
ובכן שבת בבוקר אני מה זה מתוסכלת... כל כך הרבה תוכניות וכל כך הרבה רציתי לעשות והראש שלי לא מניח! (גם במחשבה ובעיקר בכאב).. אז נתקלתי ביום החגיגה שנכתב עליו וחשבתי שלחגוג עם כאב ראש אטומי כזה זו משימה בלתי אפשרית! - אז תני לי משימה בלתי אפשרית ואני אלחם עכשיו! דווקא להרגיז! - כן אני כועסת... וכדי לא לנקום ולהזיק לאחרים משתדלת לעשות זאת בדלת אמותי. ווג´י - מהמילה ווג´טיבל - ירק באנגלית. זה מן דבר כזה כמו להחזיק את הסלרי עלים ביד, בתחתיתו ועליו נופלים קדימה. כמו לבשל קישוא קשה ולנסות לתפוס אותו אחרי הבישול... משהו דמוי חסר עמוד שידרה. החיים מתנהלים לידי ולא משנה כמה יש "תרוצים" למציאות, היא עייפה אותי והאנרגיה המועטה שלי (בדיוק כמו תקציב כספי שיש למדר), לא ממש מאפשרת לשרוד אפילו אז מכאן, כשהופכים לווג´י, כמות האנרגיה הדרושה היא קטנה יותר - חיסכון באנרגיה - ואז אפשר לפחות להתעורר מהשינה... נו טוב, המגילה, נסחפתי, הכלב שלי מנג´ס לי לרדת לחברה שלו... החשקים בשיאם. שבת שלום יקרה, תודה שאת שם.. זה יותר מהרבה דברים אחרים / אנשים אחרים. יולי

החיפזון הרי הוא מהשטן..

אז זה באמת בעיה לפעמים איך להחזיק את המעמד. כי לא תמיד יש מעמד שאפשר להשען עליו ולפעמים גם אם הוא ישנו.. להישען עליו זו הטעות הכי גדולה שאפשר לעשות. אולי כי זה צריך להיות מעמד כזה, שלא צריך שתהיה אנרגיה כדי להחזיק אותו.. כלומר להשען. אולי כי זה צריך להיות עמוד שאת בונה אותו אצלך.. אחד כזה, שהוא באמצע של המרכז שלך והוא זה שהופך להיות אצלך המעמד שמחזיק. וכאן הגענו אל הבעיה היותר קשה. נניח שהבנו את כל הדברים החכמים שכתוב עליהם בכל המקומות.. אפילו פה הקטע החכם שהביא לנו עופר. ובכל מקום.. בחיי..בעיקר בפורומים של המשברים והתמיכה.. ותראי איך כולם יודעים לחיות נפלא ושינו את החיים שלהם שיהיו נפלאים. חלק מהם חושבים שכל החיים זה בתוך האינטרנאט אבל זה כבר סיפור אחר.. אז את שומעת איך כולם יודעים להגיד מה נכון ואיך צריך. יוצא שאת בטוחה שכולם חיים על הכיפק ורק את.. אצלך.. החיים שלך מתנהלים לידך. ואז את חושבת אוף.. רק אני פסיכית. וזה עוד סיבה לדפוק לעצמך על הראש. אז תסתכלי קצת יותר טוב על כולנו.. בגובה של העיניים. ותראי איך לכולם קשה. ולכולנו יש ימים שיותר עדיף שלא היינו מתעוררים בהם בבוקר. רק יש חלק.. שבזמנים האלה, מפסיקים לחשוב על האסטרטגיה ועל דברים שהם יותר מדי מורכבים.. כמו נגיד הפתרון של הסכסוך עם הפלשתינאים,, או למה אני תמיד כזאת וכזאת.. ומתרכזים ברגעים האלה בדברים הקטנים.. הפשוטים. נניח.. איזה כיף שיש לי כלב, שנותן לי מתנה לטייל עכשיו.. ויוצאים החוצה ונושמים את האוויר הנקי ומרגישים את השמש שמלטפת.. וכבר נולד החיוך הראשון של הבוקר. כי הימים האלה, זה בדיוק הימים שבהם אסור לעשות את החשבון של הנפש ולראות כמה אין, או כמה רחוק עוד יש ללכת. אלה הימים שצריך לחשוב קטן.. פשוט. בלי להציק לעצמך.. להיפך.. לפרגן, להיות קצת אמא רכה, סולחת ומלטפת של עצמך. ולחשוב איך עכשיו אני עושה דבר קטן, פשוט, שיעשה לי את החיוך. ואת הצרות הגלובליות שומרים לימים שיש בהם יותר אנרגיה.. ומה את אומרת.. מה יקרה אם נשים קישוא פה.. וקישוא פה..
מהצד..

liat1953

New member
../images/Emo39.gifאחת יקרה

את מדהימה אותי כל פעם מחדש אוהבת לקרוא את פנינותיך יש בהם כל כך הרבה, נוגעים ועושים המון. חיבוק ענק|חיבוק ליאת
בודקת איפה להניח את הקישוא...

יולי63

New member
ליאת, פתוחה להצעות בענין המיקום../images/Emo8.gif

כמו שאמרתי לאחת, אולי לא צריך לבשל את הקישוא... שבוע טוב וקל יולי

יולי63

New member
מיוחדת שלי, כתבתי ונחרב לי הכל!

כתבתי לך מגילה על כמה את מיוחדת לי וכמה אני מחייכת בגללך! עכשיו. וגם על זה שאני תמיד בגובה עיניים של אנשים ויודעת עד כמה קשה להם לקום בבוקר אבל, לא ידעתי, לא השכלתי לאגור מעט אנרגיה בצד, למעני, לזמנים קשים. מכאן אני בג´יפה הזו... אבל אני מחייכת עכשיו! כי כל הכביסה בארון (7+ מכונות), מסודר בדיוק כמו שאני אוהבת. הכיור ריק והכלב רחוץ ומריח בניחוח בת-אורן. סיימתי לעשות סדר ביומן והכל כתוב מה צריך לעשות השבוע - כדי לא לשכוח. ומעל הכל אני עטופה ברעיון שלך להתעסק בקטנים ולא בגדולים - אני לא הולכת לקטיף הלילה... של הכוכבים. אני אתענג על דברים קטנים כמו זה שישבר החמסין והלחות תרד. האמת, אני צריכה קצת לסלוח לי ולחבק. לא לבקר עד בלי סוף ולא לבא אלי כל הזמן בטענות... אז בקטן, אני מעודדת אותי על מה שהספקתי ולא על מה שלא. תודה שהצעת! מדי פעם תזכירי לי שזה מה שעלי לעשות.. בעיות זיכרון - מבינה אה? למרות שרציתי לפתור את בעית הואזני...
אולי פשוט לא צריך לבשל את הקישוא ולהשתמש בו כקביים או.. סתם רעיון. שבוע טוב וחיבוק ((((((((
)))))))))))) ממני יולי

למעלה