מתחילים בהתחלה...

ExtraSi

New member
מתחילים בהתחלה...

בעל שנות ניסיון רבות בסביבת מיקרוסופט בכלל, ו NET. בפרט, מעוניין ללמוד במקבים לפתח אפליקציות גם לאייפון,
להלן מספר שאלות בסיסיות להבנה ראשונית, אשמח למספר הבהרות:

1. האם XCODE זו סביבת הפיתוח ל iOS, בדומה ל Visual Studio לסביבת מיקרוסופט?
2. האם ניתן לפתח על PC (לדוגמא, תחת סימולטור), או שחייבים לרכוש ולעבוד על Mac?
3. האם יש צורך לשלם לאפל 100$ כל שנה כדי לפתח ל iOS? במידה וכן, מה מקבלים תמורת התשלום?
4. האם הפיתוח ל iOS הוא פיתוח יחיד שרץ על כל הפלטפורמות (אייפן/אייפד/אייפד מיני וכו'), או שהוא פר מוצר?
5. האם יש Tutorials טובים (באנגלית) ומומלצים למתחילים עם iOS (אבל בעלי רקע רב בתכנות)?
6. האם יש פורומים מומלצים עבור מפתחים ל iOS?

כל עיצה/טיפ נוסף יתקבל בברכה.

BravoMan

Active member
היה פה מפתח אחד ל-iOS אבל הוא הלך והבטיח

לא לחזור.
אולי הוא יחרוג מהבטחה זו כדי לענות לך, אבל בינתיים קבל כמה תשובות ממחנה האויב (אני מפתח ל-Android):

1. כן, XCODE היא IDE מלא כולל ערוך, קומפיילר, debugger כלי לעיצוב ממשק ועוד כל מיני דברים שצריך לפיתוח ל-iOS, והוא אפילו מגיע עם סימולטור למכשירי iOS.

2. לא ניתן לפתח תחת מערכת הפעלה שאינה Mac OS X (וגם צריך גרסה מסוימת, גרסאות ישנות יותר לא יעבדו, אבל אני לא זוכר כרגע מה היא דרישת מינימום).
בפורום מאק השכן (מס' 603) יסבירו לך על אפשרות "האקינטוש".

3. כדי לפתח לא.
את כלי הפיתוח ניתן להוריד בחינם.
כדי לבדוק את התוכנה על מכשיר אמתי, ויותר חשוב - כדי להפיץ אותה דרך החנות של Apple כדי שכולם יוכלו להתקין אותה, חייבים לשלם דמי מנוי שנתיים של 99$ עבור חשבון מפתח.

שים לב כי עבור מכשיר שאינו פרוץ, הפצה דרך החנות של Apple היא האופציה היחידה להפצה רחבה.

4. יש להתאים את הממשק לכל גודל מסך, אבל בסופו של יום ניתן לייצר קובץ יישום (זו למעשה חבילה שכוללת את הקוד וכל הריסורסים שלו) בודד שיתאים גם ל-iPad וגם ל-iPhone לסוגיו.

5. לא מכיר, אבל הייתי ממליץ להתחיל עם התיעוד הנרחב של Apple.

6. הייתי ממליץ לשאול בפורום "שפות תכנות", מס' 89 כאן בתפוז.

בהצלחה, וממליץ לך לשקול בחום את המחנה השני.
אם לא בגלל רף כניסה נמוך יותר, אז לפחות כי Java הרבה יותר קרובה ל-NET. שאתה מכיר מאשר Objective C.

ExtraSi

New member
תודה רבה, תגובה:

1. תודה.

2. אין פתרון שעובד ללא מק? לפחות להתחלה לראות אם כל הנושא הזה בכלל מתאים לי.

3. הבנתי, תודה, אפל יותר גרועים ממיקרוסופט

4. הכוונה היא מעבר להתאמות בעיקר בתחום של ה UI, יותר לפיתוח הבסיסי, האם בד"כ יש התייחסות לכך שהאפליקציה רצה על אייפון לעומת אייפד (חוץ מה UI)?

תודה.

BravoMan

Active member
עוד קצת תשובות:

2. אין.
אם נדייק, פעם הסתובבה ברשת איזו חבילה שהתיימרה להיות פתרון, אבל לא ברור עד היום אם באמת עבדה, ועד כמה היא היית חוקית בכלל.

בכל מקרה, למה אתה נעול דווקא על מכשירים של Apple?
אם אתה רוצה לנסות פיתוח לטלפון חכם בלי להתחייב, Android היא הפלטפורמה בשבילך.

3. האמת שלא מאז Windows Phone. "במקרה" אני מכיר גם את הכללים של הפלטפורמה הזו, וכאן MS העתיקה מ-Apple והחמירה את המצב.
לא רק שצריך לשלם ולקבל חשבון מפתח (שלוקח די הרבה זמן לאשר אותו), כל חשבון כזה מוגבל לפריסה ל-3 מכשירים, בניגוד ל-100 עצל Apple.

4. זה תלוי ביישום שלך.
המערכת שרצה על שני המכשירים זהה.
מתחת לרמת UI, השאלה היא מה היישום שלך עושה, והאם יש לכך קשר לרכיב ה-GPS או טלפוניה למשל.
(ב-iPad ללא 3G אין GPS).

ExtraSi

New member
תודה רבה, ושאלה אחרונה

למרות שאולי אני חוזר על עצמי:

אני מעוניין לנסות לפתח ספציפית על אייפון,
ואני מעדיף לפחות בתור התחלה, אם אפשר, בלי לרכוש מאק ולשלם לאפל (או לפחות רק בלי לרכוש מאק),
אין לי בעיה שבשלב זה לא אוכל להפיץ את האפליקציה דרך App Store,
ואפילו בתור ממש התחלה אפשר להסתפק בסימולטור של XCODE, ולא לבדוק את האפליקציה על המכשיר שלי.

האם זה אפשר ללא רכישת מאק ו/או רישיון מפתח?

למעלה